
În opoziție cu carnea, care este mult mai aptă să își facă simțită savoarea, legumele solicită mai multă atenție din partea bucătarului. Unele dintre ele, cum sunt conopida, fasolea și cartofii dulci, sunt versatile și oferă suficiente soluții în bucătărie, în timp ce altele sunt mult mai delicate și necesită metode de gătit specifice.
Fierberea
Dacă vrei ca legumele tale să fie gustoase, fierberea este o soluție excelentă, și ai nevoie de o singură regulă ca să atingi rezultate perfecte: nu le fierbe prea mult. Cu excepția cepei, care se dezintegrează rapid, majoritatea legumelor trebuie puse în apa care începe să fiarbă și lăsate 15 minute. Legumele sunt moi: pentru a evita ca acestea să fie prea fierte la exterior și insuficient fierte în mijloc, taie-le în felii nu mai groase de 2 cm.
Gătitul la aburi
Marele avantaj al acestor mașini este că poți găti simultan legume diferite fără a le amesteca gusturile. Așează legumele care au nevoie de timpi de gătire mai mari pe tava de jos și pe cele care se fac mai repede pe tava de sus. Gătitul cu aburi păstrează intacte culorile legumelor și e o soluție foarte sănătoasă pentru mesele tale.
Prăjirea rapidă
Totuși, modul perfect de a îmbogăți gustul legumelor este prin prăjire rapidă. Pune o lingură de ulei într-o tigaie non-aderentă și, după ce s-a încins, adaugă legumele feliate cât de subțire se poate. Prăjește-le rapid timp de 5-7 minute și adaugă condimentele chiar înainte de a lua tigaia de pe aragaz. Această metodă de gătit chinezească este pur și simplu cea mai bună soluție pe care o ai, și felurile de mâncare care rezultă sunt simultan sănătoase și extrem de gustoase.