Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mazărea verde – mâncarea regilor

Leguma regală

Mazărea verde, "de gradină", consumată prematur și în stare proaspătă, a fost un lux inovator în Europa modernă timpurie (în perioada sfârșitului de secol XV până la sfârșitul secolului al XVIII-lea). În Anglia, distincția între "mazărea de câmp" și "mazărea de grădină", datează din secolul al XVII-lea. Mazărea de zahăr, pe care francezii au numit-o imediat mănâncă-tot, căci era consumată sub formă de păstăi întregi, a fost adusă în Franța din piețele din Olanda, în timpul domniei lui Henry al IV-lea, la sfârșitul secolului al XVI-lea, prin intermediul ambasadorului francez. Mazărea verde a fost adusă din Genova, la curtea lui Ludovic al XIV-lea al Franței, în ianuarie 1660, și a fost prezentată ca un mare eveniment; un coș cu mazăre verde a fost adus în fața regelui; mici feluri de mâncare din mazăre au fost, apoi, prezentate Regelui și Reginei. Adoptată imediat și cultivată timpuriu, încălzită cu gunoi de grajd și protejată sub sticlă, încă era o delicatesă de lux. Mazărea modernă, boabe, cu păstăi nedigerabile, este o evoluție ce a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea.


Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu legume
Tartă cu legume

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

6 persoane 30-45 min Simplu
Supă de legume și piept de pui
Supă de legume și piept de pui

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Maioneză
Maioneză

Un sos delicios pregătit în casă

4 persoane 15-30 min Simplu
Ruladă de pui cu ciuperci și bacon
Ruladă de pui cu ciuperci și bacon

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Mazărea verde – mâncarea regilor

Leguma regală

Mazărea verde, "de gradină", consumată prematur și în stare proaspătă, a fost un lux inovator în Europa modernă timpurie (în perioada sfârșitului de secol XV până la sfârșitul secolului al XVIII-lea). În Anglia, distincția între "mazărea de câmp" și "mazărea de grădină", datează din secolul al XVII-lea. Mazărea de zahăr, pe care francezii au numit-o imediat mănâncă-tot, căci era consumată sub formă de păstăi întregi, a fost adusă în Franța din piețele din Olanda, în timpul domniei lui Henry al IV-lea, la sfârșitul secolului al XVI-lea, prin intermediul ambasadorului francez. Mazărea verde a fost adusă din Genova, la curtea lui Ludovic al XIV-lea al Franței, în ianuarie 1660, și a fost prezentată ca un mare eveniment; un coș cu mazăre verde a fost adus în fața regelui; mici feluri de mâncare din mazăre au fost, apoi, prezentate Regelui și Reginei. Adoptată imediat și cultivată timpuriu, încălzită cu gunoi de grajd și protejată sub sticlă, încă era o delicatesă de lux. Mazărea modernă, boabe, cu păstăi nedigerabile, este o evoluție ce a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea.