Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mazărea verde – mâncarea regilor

Leguma regală

Mazărea verde, "de gradină", consumată prematur și în stare proaspătă, a fost un lux inovator în Europa modernă timpurie (în perioada sfârșitului de secol XV până la sfârșitul secolului al XVIII-lea). În Anglia, distincția între "mazărea de câmp" și "mazărea de grădină", datează din secolul al XVII-lea. Mazărea de zahăr, pe care francezii au numit-o imediat mănâncă-tot, căci era consumată sub formă de păstăi întregi, a fost adusă în Franța din piețele din Olanda, în timpul domniei lui Henry al IV-lea, la sfârșitul secolului al XVI-lea, prin intermediul ambasadorului francez. Mazărea verde a fost adusă din Genova, la curtea lui Ludovic al XIV-lea al Franței, în ianuarie 1660, și a fost prezentată ca un mare eveniment; un coș cu mazăre verde a fost adus în fața regelui; mici feluri de mâncare din mazăre au fost, apoi, prezentate Regelui și Reginei. Adoptată imediat și cultivată timpuriu, încălzită cu gunoi de grajd și protejată sub sticlă, încă era o delicatesă de lux. Mazărea modernă, boabe, cu păstăi nedigerabile, este o evoluție ce a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea.


Rețete care te-ar putea interesa

Casoletă cu pui și cartofi
Casoletă cu pui și cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Rulouri din mușchi file cu salată de andive și porumb Bonduelle
Rulouri din mușchi file cu salată de andive și porumb Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 15-30 min Simplu
Chec cu spanac
Chec cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Tartă cu ton și porumb
Tartă cu ton și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Mazărea verde – mâncarea regilor

Leguma regală

Mazărea verde, "de gradină", consumată prematur și în stare proaspătă, a fost un lux inovator în Europa modernă timpurie (în perioada sfârșitului de secol XV până la sfârșitul secolului al XVIII-lea). În Anglia, distincția între "mazărea de câmp" și "mazărea de grădină", datează din secolul al XVII-lea. Mazărea de zahăr, pe care francezii au numit-o imediat mănâncă-tot, căci era consumată sub formă de păstăi întregi, a fost adusă în Franța din piețele din Olanda, în timpul domniei lui Henry al IV-lea, la sfârșitul secolului al XVI-lea, prin intermediul ambasadorului francez. Mazărea verde a fost adusă din Genova, la curtea lui Ludovic al XIV-lea al Franței, în ianuarie 1660, și a fost prezentată ca un mare eveniment; un coș cu mazăre verde a fost adus în fața regelui; mici feluri de mâncare din mazăre au fost, apoi, prezentate Regelui și Reginei. Adoptată imediat și cultivată timpuriu, încălzită cu gunoi de grajd și protejată sub sticlă, încă era o delicatesă de lux. Mazărea modernă, boabe, cu păstăi nedigerabile, este o evoluție ce a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.