Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mâncăruri vegetariene ieftine – un ghid

A fi vegan sau vegetarian nu presupune neapărat un stil de viață lejer; bugetul tău pentru alimente poate fi puțin limitat, în vreme ce ai nevoie de proteine dacă vrei să fii sănătos și să gătești mâncăruri vegetariene delicioase.

Sunt nucile singura ta opțiune? Cu siguranță nu: poți înlocui aceste ingrediente prețioase cu semințe: de floarea soarelui, de dovleac, in alimentar sau susan.

Legumele, în special fasolea și lintea, pot fi foarte nutritive și sunt chiar ieftine și ușor de gătit ca mâncăruri vegane care imită carnea, cum ar fi în supe și pilafuri. Te poți baza pe orez prăjit cu legume, mix de legume cu cremă de nucă de cocos, burgeri vegetarieni sau supă minestrone.

Dar aromele? Poți obține o aromă de carne afumată cu mâncăruri de vinete asezonate cu cardamom negru sau cu supă de fasole. Pentru a îmbunătăți o masă, nu trebuie neapărat să cheltuiești o avere: există adaosuri creative și accesibile pentru mâncărurile tale vegetariene.

Sfaturi pentru vegetarieni

  1. Vânează reducerile din magazine și centrează-te pe legume congelate sau conservate, cum ar fi broccoli, mazărea, spanacul, germenii și porumbul. Există tot felul de legume conservate în magazine pe care le poți integra în siguranță în dieta ta.
  2. Gătește cât mai variat cu putință și cumpără legume regulat ca să te asiguri că creezi mâncăruri noi săptămânal.
  3. Folosește legumele care au proteinele prezente în carne, cum ar fi soia și fasolea păstăi.
  4. Când gătești o mâncare nouă, încearcă să prepari sosuri speciale unice integrând ingredientele din mâncare în sos. Aceasta va da unitate întregii mâncări și va aduce un plus de noutate rețetei.

Rețete care te-ar putea interesa

Crap umplut pe pat de legume

Crap umplut pe pat de legume

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

6 persoane 30-45 min Simplu
Cartofi cu fasole verde, mazăre dulce și morcovi

Cartofi cu fasole verde, mazăre dulce și morcovi

De sezon, de post, simplu și trendy.

1 persoane sub 15 min Simplu
Mâncare de linte cu carne de porc la cuptor

Mâncare de linte cu carne de porc la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie

Vită cu garnitură de linte și fasole roșie

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Mâncăruri vegetariene ieftine – un ghid

A fi vegan sau vegetarian nu presupune neapărat un stil de viață lejer; bugetul tău pentru alimente poate fi puțin limitat, în vreme ce ai nevoie de proteine dacă vrei să fii sănătos și să gătești mâncăruri vegetariene delicioase.

Sunt nucile singura ta opțiune? Cu siguranță nu: poți înlocui aceste ingrediente prețioase cu semințe: de floarea soarelui, de dovleac, in alimentar sau susan.

Legumele, în special fasolea și lintea, pot fi foarte nutritive și sunt chiar ieftine și ușor de gătit ca mâncăruri vegane care imită carnea, cum ar fi în supe și pilafuri. Te poți baza pe orez prăjit cu legume, mix de legume cu cremă de nucă de cocos, burgeri vegetarieni sau supă minestrone.

Dar aromele? Poți obține o aromă de carne afumată cu mâncăruri de vinete asezonate cu cardamom negru sau cu supă de fasole. Pentru a îmbunătăți o masă, nu trebuie neapărat să cheltuiești o avere: există adaosuri creative și accesibile pentru mâncărurile tale vegetariene.

Sfaturi pentru vegetarieni

  1. Vânează reducerile din magazine și centrează-te pe legume congelate sau conservate, cum ar fi broccoli, mazărea, spanacul, germenii și porumbul. Există tot felul de legume conservate în magazine pe care le poți integra în siguranță în dieta ta.
  2. Gătește cât mai variat cu putință și cumpără legume regulat ca să te asiguri că creezi mâncăruri noi săptămânal.
  3. Folosește legumele care au proteinele prezente în carne, cum ar fi soia și fasolea păstăi.
  4. Când gătești o mâncare nouă, încearcă să prepari sosuri speciale unice integrând ingredientele din mâncare în sos. Aceasta va da unitate întregii mâncări și va aduce un plus de noutate rețetei.