Mâncarea nu este doar o condiție obligatorie pentru a supraviețui, ci și o parte importantă a culturii noastre, situată la granița dintre viața de zi cu zi și artă. În afară de alinarea foamei , mâncarea ne stimulează toate simțurile și ne oferă o plăcere senzuală autentică. Un rol imens în percepția plăcerii îl joacă simțul văzului. În definitiv, există un motiv concret pentru care se spune că unii oameni au pofta mai mare decât foamea, iar elementul vizual este cel mai important în crearea apetitului. Acesta joacă un rol extrem de important în viețile noastre, iar in ceea ce privește mâncarea este la fel de important precum gustul și mirosul. Culorile, forma și textura ingredientelor, îndeosebi ale legumelor, precum și măiestria aranjării lor pe farfurie reprezintă secretul bucătarilor-șefi de pretutindeni care promit că până și cel mai pretențios invitat la masă va fi cucerit de frumusețea preparatelor culinare. Știind acest secret, oricine, chiar și un bucătar novice, își poate impresiona invitații, alegând să prepare rețete și aranjamente frumoase, atrăgătoare. Creativitatea și dorința de a învăța elementele de bază ale „plating”-ului sunt suficiente pentru a ne bucura pe deplin de aspectul, mirosul și gustul unei farfurii cu adevărat frumoase și elegante. Citește mai multe despre alimentație și învață cum să mănânci frumos.