Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele violet - o sursă bogată în antioxidanți

Culoarea violet este dată de antocianine, coloranți naturali cu puternice proprietăți antioxidante. Cele mai importante funcții ale acestui grup de culori sunt:

  • scad tensiunea arterială
  • previn diabetul
  • combat radicalii liberi
  • previn bolile Parkinson, Alzheimer și scleroza multiplă
  • îmbunătățesc vederea

Alimentele de culoare violet sunt pline de antioxidanți. Pentru a menține celulele în stare bună, este important ca ele să fie bine hrănite și oxigenate. Radicalii liberi ne atacă celulele și le pot provoca leziuni, or nu putem avea încredere că membrana unor celule deteriorate își poate îndeplini rolul metabolic. Antioxidanții combat radicalii liberi din organism, contribuind în mod direct la menținerea unor celule sănătoase, și, pe cale de consecință, acestea ne vor menține toate organele în stare bună. Beneficiile antocianinelor (substanța responsabilă pentru culoarea violet a legumelor) sunt legate și de efectele anti-inflamatoare, de inhibarea agregării plachetare și a îngroșării vaselor de sânge capilare. De asemenea, sunt foarte utile atunci când vine vorba de protejarea ochilor și îmbunătățirea vederii. Cele mai recente studii de cercetare au demonstrat impactul pozitiv al consumului de fructe și legume violet în lupta cu afecțiunile de scleroză multiplă, Alzheimer și Parkinson.

Neprețuitele alimente violet sunt:

  • ceapa roșie
  • sfecla
  • vinetele
  • fasolea roșie
  • varza roșie

Rețete care te-ar putea interesa

Tabbouleh de sezon
Tabbouleh de sezon

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Gogoși de porumb cu sos de iaurt
Gogoși de porumb cu sos de iaurt

O rețetă delicioasă cu porumb dulce și gustos.

4 persoane 30-45 min Mediu
Friptură din carne tocată cu mazăre
Friptură din carne tocată cu mazăre

Un fel de mâncare delicios.

4 persoane 30-45 min Simplu
Crap umplut pe pat de legume
Crap umplut pe pat de legume

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

6 persoane 30-45 min Simplu
Legumele violet - o sursă bogată în antioxidanți

Culoarea violet este dată de antocianine, coloranți naturali cu puternice proprietăți antioxidante. Cele mai importante funcții ale acestui grup de culori sunt:

  • scad tensiunea arterială
  • previn diabetul
  • combat radicalii liberi
  • previn bolile Parkinson, Alzheimer și scleroza multiplă
  • îmbunătățesc vederea

Alimentele de culoare violet sunt pline de antioxidanți. Pentru a menține celulele în stare bună, este important ca ele să fie bine hrănite și oxigenate. Radicalii liberi ne atacă celulele și le pot provoca leziuni, or nu putem avea încredere că membrana unor celule deteriorate își poate îndeplini rolul metabolic. Antioxidanții combat radicalii liberi din organism, contribuind în mod direct la menținerea unor celule sănătoase, și, pe cale de consecință, acestea ne vor menține toate organele în stare bună. Beneficiile antocianinelor (substanța responsabilă pentru culoarea violet a legumelor) sunt legate și de efectele anti-inflamatoare, de inhibarea agregării plachetare și a îngroșării vaselor de sânge capilare. De asemenea, sunt foarte utile atunci când vine vorba de protejarea ochilor și îmbunătățirea vederii. Cele mai recente studii de cercetare au demonstrat impactul pozitiv al consumului de fructe și legume violet în lupta cu afecțiunile de scleroză multiplă, Alzheimer și Parkinson.

Neprețuitele alimente violet sunt:

  • ceapa roșie
  • sfecla
  • vinetele
  • fasolea roșie
  • varza roșie
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.