Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legume roșii pentru o inimă sănătoasă

Culoarea roșie a legumelor le conferă anumite calități de menținere a sănătății, printre care putem remarca:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • creșterea poftei de mâncare și a vaselor de sânge,
  • scăderea nivelului colesterolului "rău",
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • regularizarea activității inimii.

Legumele roșii, în special cele de culoare intensă, se concentrează în primul rând asupra inimii. Acest lucru se datorează licopenului conținut. Acesta e un antioxidant, regularizând activitatea inimii și diminuând nivelul de colesterol "rău". Ea are, de asemenea, efecte anti-îmbătrânire și anti-cancer. Acest grup de legume conține o cantitate mare de potasiu, care ne influențează ritmul inimii, reglând și stabilizând tensiunea arterială. Legumele roșii sunt, de asemenea, bogate în antocianine, vopsele naturale cu rol în întărirea vaselor de sânge. Carotenoizii sunt alți pigmenți benefici, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Conform studiilor, optimiștii au o concentrație cu 13% mai mare din acest compus chimic.

Iată câteva exemple de legume care fac parte din grupa roșie:

  • piperul roșu
  • sfecla
  • varza roșie
  • ridichea
  • rubarba
  • roșiile

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Un aperitiv excelent pentru o masă festivă!

4 persoane 30-45 min Mediu
Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac și rodie
Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac și rodie

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

10 persoane 30-45 min Simplu
Tartă cu legume Bonduelle
Tartă cu legume Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Falafel cu garnitură de sfeclă roșie
Falafel cu garnitură de sfeclă roșie

Un deliciu din Orientul Mijlociu pe farfuria ta

2 persoane 30-45 min Mediu
Legume roșii pentru o inimă sănătoasă

Culoarea roșie a legumelor le conferă anumite calități de menținere a sănătății, printre care putem remarca:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • creșterea poftei de mâncare și a vaselor de sânge,
  • scăderea nivelului colesterolului "rău",
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • regularizarea activității inimii.

Legumele roșii, în special cele de culoare intensă, se concentrează în primul rând asupra inimii. Acest lucru se datorează licopenului conținut. Acesta e un antioxidant, regularizând activitatea inimii și diminuând nivelul de colesterol "rău". Ea are, de asemenea, efecte anti-îmbătrânire și anti-cancer. Acest grup de legume conține o cantitate mare de potasiu, care ne influențează ritmul inimii, reglând și stabilizând tensiunea arterială. Legumele roșii sunt, de asemenea, bogate în antocianine, vopsele naturale cu rol în întărirea vaselor de sânge. Carotenoizii sunt alți pigmenți benefici, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Conform studiilor, optimiștii au o concentrație cu 13% mai mare din acest compus chimic.

Iată câteva exemple de legume care fac parte din grupa roșie:

  • piperul roșu
  • sfecla
  • varza roșie
  • ridichea
  • rubarba
  • roșiile
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.