Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Legume roșii pentru o inimă sănătoasă

Culoarea roșie a legumelor le conferă anumite calități de menținere a sănătății, printre care putem remarca:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • creșterea poftei de mâncare și a vaselor de sânge,
  • scăderea nivelului colesterolului "rău",
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • regularizarea activității inimii.

Legumele roșii, în special cele de culoare intensă, se concentrează în primul rând asupra inimii. Acest lucru se datorează licopenului conținut. Acesta e un antioxidant, regularizând activitatea inimii și diminuând nivelul de colesterol "rău". Ea are, de asemenea, efecte anti-îmbătrânire și anti-cancer. Acest grup de legume conține o cantitate mare de potasiu, care ne influențează ritmul inimii, reglând și stabilizând tensiunea arterială. Legumele roșii sunt, de asemenea, bogate în antocianine, vopsele naturale cu rol în întărirea vaselor de sânge. Carotenoizii sunt alți pigmenți benefici, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Conform studiilor, optimiștii au o concentrație cu 13% mai mare din acest compus chimic.

Iată câteva exemple de legume care fac parte din grupa roșie:

  • piperul roșu
  • sfecla
  • varza roșie
  • ridichea
  • rubarba
  • roșiile

Rețete care te-ar putea interesa

La fantasia di caprese

La fantasia di caprese

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Pizza cu ardei și măsline

Pizza cu ardei și măsline

Pentru o seară relaxată în familie.

2 persoane peste 45 min Mediu
Lasagna

Lasagna

Una dintre cele mai cunoscute mâncăruri italiene.

4 persoane peste 45 min Complex
Supă de legume și piept de pui

Supă de legume și piept de pui

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Legume roșii pentru o inimă sănătoasă

Culoarea roșie a legumelor le conferă anumite calități de menținere a sănătății, printre care putem remarca:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • creșterea poftei de mâncare și a vaselor de sânge,
  • scăderea nivelului colesterolului "rău",
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • regularizarea activității inimii.

Legumele roșii, în special cele de culoare intensă, se concentrează în primul rând asupra inimii. Acest lucru se datorează licopenului conținut. Acesta e un antioxidant, regularizând activitatea inimii și diminuând nivelul de colesterol "rău". Ea are, de asemenea, efecte anti-îmbătrânire și anti-cancer. Acest grup de legume conține o cantitate mare de potasiu, care ne influențează ritmul inimii, reglând și stabilizând tensiunea arterială. Legumele roșii sunt, de asemenea, bogate în antocianine, vopsele naturale cu rol în întărirea vaselor de sânge. Carotenoizii sunt alți pigmenți benefici, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Conform studiilor, optimiștii au o concentrație cu 13% mai mare din acest compus chimic.

Iată câteva exemple de legume care fac parte din grupa roșie:

  • piperul roșu
  • sfecla
  • varza roșie
  • ridichea
  • rubarba
  • roșiile