Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legume roșii pentru o inimă sănătoasă

Culoarea roșie a legumelor le conferă anumite calități de menținere a sănătății, printre care putem remarca:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • creșterea poftei de mâncare și a vaselor de sânge,
  • scăderea nivelului colesterolului "rău",
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • regularizarea activității inimii.

Legumele roșii, în special cele de culoare intensă, se concentrează în primul rând asupra inimii. Acest lucru se datorează licopenului conținut. Acesta e un antioxidant, regularizând activitatea inimii și diminuând nivelul de colesterol "rău". Ea are, de asemenea, efecte anti-îmbătrânire și anti-cancer. Acest grup de legume conține o cantitate mare de potasiu, care ne influențează ritmul inimii, reglând și stabilizând tensiunea arterială. Legumele roșii sunt, de asemenea, bogate în antocianine, vopsele naturale cu rol în întărirea vaselor de sânge. Carotenoizii sunt alți pigmenți benefici, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Conform studiilor, optimiștii au o concentrație cu 13% mai mare din acest compus chimic.

Iată câteva exemple de legume care fac parte din grupa roșie:

  • piperul roșu
  • sfecla
  • varza roșie
  • ridichea
  • rubarba
  • roșiile

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu pui și broccoli
Plăcintă cu pui și broccoli

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Paste negre cu ciuperci și sos roșu
Paste negre cu ciuperci și sos roșu

O rețetă simplă și delicioasă de paste negre cu ciuperci și sos roșu pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane 15-30 min Simplu
Mic dejun cu fasole roșie
Mic dejun cu fasole roșie

Un mic dejun englezesc sățios și delicios

2 persoane 15-30 min Simplu
Omletă pufoasă  de legume cu chorizo
Omletă pufoasă de legume cu chorizo

O rețetă surprinzător de delicioasă!

4 persoane 15-30 min Mediu
Legume roșii pentru o inimă sănătoasă

Culoarea roșie a legumelor le conferă anumite calități de menținere a sănătății, printre care putem remarca:

  • îmbunătățirea stării de spirit,
  • creșterea poftei de mâncare și a vaselor de sânge,
  • scăderea nivelului colesterolului "rău",
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • regularizarea activității inimii.

Legumele roșii, în special cele de culoare intensă, se concentrează în primul rând asupra inimii. Acest lucru se datorează licopenului conținut. Acesta e un antioxidant, regularizând activitatea inimii și diminuând nivelul de colesterol "rău". Ea are, de asemenea, efecte anti-îmbătrânire și anti-cancer. Acest grup de legume conține o cantitate mare de potasiu, care ne influențează ritmul inimii, reglând și stabilizând tensiunea arterială. Legumele roșii sunt, de asemenea, bogate în antocianine, vopsele naturale cu rol în întărirea vaselor de sânge. Carotenoizii sunt alți pigmenți benefici, care ne pot îmbunătăți starea de spirit. Conform studiilor, optimiștii au o concentrație cu 13% mai mare din acest compus chimic.

Iată câteva exemple de legume care fac parte din grupa roșie:

  • piperul roșu
  • sfecla
  • varza roșie
  • ridichea
  • rubarba
  • roșiile
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.