Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele şi sănătatea

Compuşi chimici noi descoperiţi în legume. Influenţa lor asupra sănătăţii noastre se poate dovedi izbăvitoare.

Bioflavonoide

Se găsesc în fructe şi în legume. Încă în anii 70 ai secolului XX erau socotite drept compuşi alimentari fără valoare.

  • sunt substanţe puternic antioxidante, putând împiedica formarea tumorilor canceroase.
  • consolidează pereţii arterelor (rutina),
  • acţionează antiviral (cvercetina),
  • temperează reacţiile alergice

Sulforafen

Se poate găsi în varza de Bruselles, broccoli şi în conopidă

  • acţionează împotriva cancerului.

Poliacetilene

Se găsesc în morcov şi în ţelină

  • ca anti-oxidanţi preîntâmpină creşterea celulelor cancerogene.

Monoterpene şi acizi fenolici

În special usturoi şi soia sunt bogate sursele ale acestora,

  • împuţinează nitrozaminele, produse de sistemul digestiv din azotane, care se află în mâncare.

Sulfidele

Se găsesc în legumele din familia verzei (cruciferae), ca de exemplu ridichie sau varza, ajută scăderea tensiunii arterale, preîntâmpină formarea coagulilor în sânge.

Steroli

Se găsesc în castraveţi

  • ajută la scăderea nivelului de coresterol.

Rețete care te-ar putea interesa

Somon marinat cu miere și citrice cu fasole verde păstăi și cartofi dulci
Somon marinat cu miere și citrice cu fasole verde păstăi și cartofi dulci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Aperitiv cu spanac și pește
Aperitiv cu spanac și pește

O experiență culinară.

8 persoane peste 45 min Simplu
Rigatoni cu fasole albă
Rigatoni cu fasole albă

O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

4 persoane 30-45 min Simplu
Cartof dulce umplut cu fasole roșie și porumb
Cartof dulce umplut cu fasole roșie și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Legumele şi sănătatea

Compuşi chimici noi descoperiţi în legume. Influenţa lor asupra sănătăţii noastre se poate dovedi izbăvitoare.

Bioflavonoide

Se găsesc în fructe şi în legume. Încă în anii 70 ai secolului XX erau socotite drept compuşi alimentari fără valoare.

  • sunt substanţe puternic antioxidante, putând împiedica formarea tumorilor canceroase.
  • consolidează pereţii arterelor (rutina),
  • acţionează antiviral (cvercetina),
  • temperează reacţiile alergice

Sulforafen

Se poate găsi în varza de Bruselles, broccoli şi în conopidă

  • acţionează împotriva cancerului.

Poliacetilene

Se găsesc în morcov şi în ţelină

  • ca anti-oxidanţi preîntâmpină creşterea celulelor cancerogene.

Monoterpene şi acizi fenolici

În special usturoi şi soia sunt bogate sursele ale acestora,

  • împuţinează nitrozaminele, produse de sistemul digestiv din azotane, care se află în mâncare.

Sulfidele

Se găsesc în legumele din familia verzei (cruciferae), ca de exemplu ridichie sau varza, ajută scăderea tensiunii arterale, preîntâmpină formarea coagulilor în sânge.

Steroli

Se găsesc în castraveţi

  • ajută la scăderea nivelului de coresterol.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.