Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Legumele şi sănătatea

Compuşi chimici noi descoperiţi în legume. Influenţa lor asupra sănătăţii noastre se poate dovedi izbăvitoare.

Bioflavonoide

Se găsesc în fructe şi în legume. Încă în anii 70 ai secolului XX erau socotite drept compuşi alimentari fără valoare.

  • sunt substanţe puternic antioxidante, putând împiedica formarea tumorilor canceroase.
  • consolidează pereţii arterelor (rutina),
  • acţionează antiviral (cvercetina),
  • temperează reacţiile alergice

Sulforafen

Se poate găsi în varza de Bruselles, broccoli şi în conopidă

  • acţionează împotriva cancerului.

Poliacetilene

Se găsesc în morcov şi în ţelină

  • ca anti-oxidanţi preîntâmpină creşterea celulelor cancerogene.

Monoterpene şi acizi fenolici

În special usturoi şi soia sunt bogate sursele ale acestora,

  • împuţinează nitrozaminele, produse de sistemul digestiv din azotane, care se află în mâncare.

Sulfidele

Se găsesc în legumele din familia verzei (cruciferae), ca de exemplu ridichie sau varza, ajută scăderea tensiunii arterale, preîntâmpină formarea coagulilor în sânge.

Steroli

Se găsesc în castraveţi

  • ajută la scăderea nivelului de coresterol.

Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de mazăre

Supă cremă de mazăre

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Piept de pui dulce cu fasole verde prăjită

Piept de pui dulce cu fasole verde prăjită

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Kartoffelsalat - salată de cartofi

Kartoffelsalat - salată de cartofi

Mâncare pe bază de cartofii fierți la care se adaugă diferite ingrediente, cum ar fi: costiță sau ceapă, roșii sau mazăre verde, ou, boabe de porumb sau chiar portocale.

4 persoane 30-45 min Simplu
Spanac cremos cu ou

Spanac cremos cu ou

O rețetă pregătită de Jamila!

4 persoane 15-30 min Simplu
Legumele şi sănătatea

Compuşi chimici noi descoperiţi în legume. Influenţa lor asupra sănătăţii noastre se poate dovedi izbăvitoare.

Bioflavonoide

Se găsesc în fructe şi în legume. Încă în anii 70 ai secolului XX erau socotite drept compuşi alimentari fără valoare.

  • sunt substanţe puternic antioxidante, putând împiedica formarea tumorilor canceroase.
  • consolidează pereţii arterelor (rutina),
  • acţionează antiviral (cvercetina),
  • temperează reacţiile alergice

Sulforafen

Se poate găsi în varza de Bruselles, broccoli şi în conopidă

  • acţionează împotriva cancerului.

Poliacetilene

Se găsesc în morcov şi în ţelină

  • ca anti-oxidanţi preîntâmpină creşterea celulelor cancerogene.

Monoterpene şi acizi fenolici

În special usturoi şi soia sunt bogate sursele ale acestora,

  • împuţinează nitrozaminele, produse de sistemul digestiv din azotane, care se află în mâncare.

Sulfidele

Se găsesc în legumele din familia verzei (cruciferae), ca de exemplu ridichie sau varza, ajută scăderea tensiunii arterale, preîntâmpină formarea coagulilor în sânge.

Steroli

Se găsesc în castraveţi

  • ajută la scăderea nivelului de coresterol.