Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele şi sănătatea

Compuşi chimici noi descoperiţi în legume. Influenţa lor asupra sănătăţii noastre se poate dovedi izbăvitoare.

Bioflavonoide

Se găsesc în fructe şi în legume. Încă în anii 70 ai secolului XX erau socotite drept compuşi alimentari fără valoare.

  • sunt substanţe puternic antioxidante, putând împiedica formarea tumorilor canceroase.
  • consolidează pereţii arterelor (rutina),
  • acţionează antiviral (cvercetina),
  • temperează reacţiile alergice

Sulforafen

Se poate găsi în varza de Bruselles, broccoli şi în conopidă

  • acţionează împotriva cancerului.

Poliacetilene

Se găsesc în morcov şi în ţelină

  • ca anti-oxidanţi preîntâmpină creşterea celulelor cancerogene.

Monoterpene şi acizi fenolici

În special usturoi şi soia sunt bogate sursele ale acestora,

  • împuţinează nitrozaminele, produse de sistemul digestiv din azotane, care se află în mâncare.

Sulfidele

Se găsesc în legumele din familia verzei (cruciferae), ca de exemplu ridichie sau varza, ajută scăderea tensiunii arterale, preîntâmpină formarea coagulilor în sânge.

Steroli

Se găsesc în castraveţi

  • ajută la scăderea nivelului de coresterol.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de cușcuș cu porumb
Salată de cușcuș cu porumb

Salată exotică pentru toată lumea.

3 persoane 30-45 min Simplu
Sufleu cu spanac
Sufleu cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane 15-30 min Simplu
Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie
Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

Rețetă delicioasă pentru întreaga familie

3 persoane peste 45 min Mediu
Tăiței chinezești cu broccoli
Tăiței chinezești cu broccoli

Combinația dintre tăiței chinezești și broccoli cu sos este ideală.

2 persoane 30-45 min Mediu
Legumele şi sănătatea

Compuşi chimici noi descoperiţi în legume. Influenţa lor asupra sănătăţii noastre se poate dovedi izbăvitoare.

Bioflavonoide

Se găsesc în fructe şi în legume. Încă în anii 70 ai secolului XX erau socotite drept compuşi alimentari fără valoare.

  • sunt substanţe puternic antioxidante, putând împiedica formarea tumorilor canceroase.
  • consolidează pereţii arterelor (rutina),
  • acţionează antiviral (cvercetina),
  • temperează reacţiile alergice

Sulforafen

Se poate găsi în varza de Bruselles, broccoli şi în conopidă

  • acţionează împotriva cancerului.

Poliacetilene

Se găsesc în morcov şi în ţelină

  • ca anti-oxidanţi preîntâmpină creşterea celulelor cancerogene.

Monoterpene şi acizi fenolici

În special usturoi şi soia sunt bogate sursele ale acestora,

  • împuţinează nitrozaminele, produse de sistemul digestiv din azotane, care se află în mâncare.

Sulfidele

Se găsesc în legumele din familia verzei (cruciferae), ca de exemplu ridichie sau varza, ajută scăderea tensiunii arterale, preîntâmpină formarea coagulilor în sânge.

Steroli

Se găsesc în castraveţi

  • ajută la scăderea nivelului de coresterol.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.