Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Legumele galbene, cel mai bun medicament pentru ochii și pielea ta

Carotenoidele, substanțe conținute de legumele galbene, sunt, de obicei, un grup complex de compuși. Ele sunt compuse din beta-caroten, luteină, zeaxantină și licopen. În plus, carotenoidele, luate individual, au alte funcții relevante. Iată câteva dintre ele:

  • creșterea rezistenței
  • protejarea ochilor
  • protejarea împotriva aterosclerozei
  • îmbunătățirea stării pielii, a părului și a unghiilor
  • protejarea împotriva radicalilor liberi

Organismul uman are capacitatea de a converti carotenoidele în vitamina A, un factor esențial pentru viață. Vitamina A întărește sistemul imunitar și influențează starea pielii. Carotenoidele sunt de asemenea necesare pentru buna funcționare a ochilor, deoarece sunt prezente în maculă - partea ochiului responsabilă cu vederea efectivă. De asemenea, legumele galbene și portocalii protejează organismul de razele UV dăunătoare. Pielea celor care urmează o dietă bogată în carotenoide îmbătrânește mai lent. Carotenoidele îmbunătățesc starea oaselor, făcându-le mai puternice. În plus, acești pigmenți ne protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi, care cauzează multiple forme de cancer. Bărbații care consumă cantități insuficiente de legume galbene și portocalii sunt mai expuși riscului de a dezvolta cancer de prostată. Carotenoidele reduc riscul de cancer de col uterin, pulmonar, al tractului gastro-intestinal și ne protejează de boli cardiovasculare, prin reducerea depunerii de colesterol pe pereții vaselor de sânge.

În grupul legumelor galbene și portocalii regăsim:

  • morcovul
  • porumbul
  • dovleacul
  • piperul galben
  • roșiile

Rețete care te-ar putea interesa

Pancakes de mazăre cu somon și ouă
Pancakes de mazăre cu somon și ouă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 15-30 min Simplu
Găluște din aluat - houskowe knedliki
Găluște din aluat - houskowe knedliki

O alternativă delicioasă a cartofilor pentru o cină savuroasă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Mușchiuleț de porc cu muștar și salată caldă de fasole brună
Mușchiuleț de porc cu muștar și salată caldă de fasole brună

O rețetă servită de Laura Laurențiu.

0 persoane sub 15 min Simplu
Pui cu ciuperci, morcovi și cartofi
Pui cu ciuperci, morcovi și cartofi

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 15-30 min Simplu
Legumele galbene, cel mai bun medicament pentru ochii și pielea ta

Carotenoidele, substanțe conținute de legumele galbene, sunt, de obicei, un grup complex de compuși. Ele sunt compuse din beta-caroten, luteină, zeaxantină și licopen. În plus, carotenoidele, luate individual, au alte funcții relevante. Iată câteva dintre ele:

  • creșterea rezistenței
  • protejarea ochilor
  • protejarea împotriva aterosclerozei
  • îmbunătățirea stării pielii, a părului și a unghiilor
  • protejarea împotriva radicalilor liberi

Organismul uman are capacitatea de a converti carotenoidele în vitamina A, un factor esențial pentru viață. Vitamina A întărește sistemul imunitar și influențează starea pielii. Carotenoidele sunt de asemenea necesare pentru buna funcționare a ochilor, deoarece sunt prezente în maculă - partea ochiului responsabilă cu vederea efectivă. De asemenea, legumele galbene și portocalii protejează organismul de razele UV dăunătoare. Pielea celor care urmează o dietă bogată în carotenoide îmbătrânește mai lent. Carotenoidele îmbunătățesc starea oaselor, făcându-le mai puternice. În plus, acești pigmenți ne protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi, care cauzează multiple forme de cancer. Bărbații care consumă cantități insuficiente de legume galbene și portocalii sunt mai expuși riscului de a dezvolta cancer de prostată. Carotenoidele reduc riscul de cancer de col uterin, pulmonar, al tractului gastro-intestinal și ne protejează de boli cardiovasculare, prin reducerea depunerii de colesterol pe pereții vaselor de sânge.

În grupul legumelor galbene și portocalii regăsim:

  • morcovul
  • porumbul
  • dovleacul
  • piperul galben
  • roșiile