Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele galbene, cel mai bun medicament pentru ochii și pielea ta

Carotenoidele, substanțe conținute de legumele galbene, sunt, de obicei, un grup complex de compuși. Ele sunt compuse din beta-caroten, luteină, zeaxantină și licopen. În plus, carotenoidele, luate individual, au alte funcții relevante. Iată câteva dintre ele:

  • creșterea rezistenței
  • protejarea ochilor
  • protejarea împotriva aterosclerozei
  • îmbunătățirea stării pielii, a părului și a unghiilor
  • protejarea împotriva radicalilor liberi

Organismul uman are capacitatea de a converti carotenoidele în vitamina A, un factor esențial pentru viață. Vitamina A întărește sistemul imunitar și influențează starea pielii. Carotenoidele sunt de asemenea necesare pentru buna funcționare a ochilor, deoarece sunt prezente în maculă - partea ochiului responsabilă cu vederea efectivă. De asemenea, legumele galbene și portocalii protejează organismul de razele UV dăunătoare. Pielea celor care urmează o dietă bogată în carotenoide îmbătrânește mai lent. Carotenoidele îmbunătățesc starea oaselor, făcându-le mai puternice. În plus, acești pigmenți ne protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi, care cauzează multiple forme de cancer. Bărbații care consumă cantități insuficiente de legume galbene și portocalii sunt mai expuși riscului de a dezvolta cancer de prostată. Carotenoidele reduc riscul de cancer de col uterin, pulmonar, al tractului gastro-intestinal și ne protejează de boli cardiovasculare, prin reducerea depunerii de colesterol pe pereții vaselor de sânge.

În grupul legumelor galbene și portocalii regăsim:

  • morcovul
  • porumbul
  • dovleacul
  • piperul galben
  • roșiile

Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu spanac și ciuperci
Pizza cu spanac și ciuperci

O rețetă pentru o pizza gustoasă!

4 persoane peste 45 min Mediu
Curcan cu sfeclă roșie
Curcan cu sfeclă roșie

Un preparat festiv. Curcanul călit în tigaie este acompaniat de o garnitură cremoasă de spanac și de o salată-sos fresh. Sfecla roșie este "cireașa de pe tort" a preparatului, aducând un plus de savoare și culoare în farfurie

2 persoane 30-45 min Mediu
Supă minestrone cu spanac
Supă minestrone cu spanac

O supă de legume delicioasă cu fasole roșie și spanac

2 persoane 30-45 min Mediu
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Rețetă de cartofi cu ciuperci la cuptor de la Bonduelle.

3 persoane 30-45 min Mediu
Legumele galbene, cel mai bun medicament pentru ochii și pielea ta

Carotenoidele, substanțe conținute de legumele galbene, sunt, de obicei, un grup complex de compuși. Ele sunt compuse din beta-caroten, luteină, zeaxantină și licopen. În plus, carotenoidele, luate individual, au alte funcții relevante. Iată câteva dintre ele:

  • creșterea rezistenței
  • protejarea ochilor
  • protejarea împotriva aterosclerozei
  • îmbunătățirea stării pielii, a părului și a unghiilor
  • protejarea împotriva radicalilor liberi

Organismul uman are capacitatea de a converti carotenoidele în vitamina A, un factor esențial pentru viață. Vitamina A întărește sistemul imunitar și influențează starea pielii. Carotenoidele sunt de asemenea necesare pentru buna funcționare a ochilor, deoarece sunt prezente în maculă - partea ochiului responsabilă cu vederea efectivă. De asemenea, legumele galbene și portocalii protejează organismul de razele UV dăunătoare. Pielea celor care urmează o dietă bogată în carotenoide îmbătrânește mai lent. Carotenoidele îmbunătățesc starea oaselor, făcându-le mai puternice. În plus, acești pigmenți ne protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi, care cauzează multiple forme de cancer. Bărbații care consumă cantități insuficiente de legume galbene și portocalii sunt mai expuși riscului de a dezvolta cancer de prostată. Carotenoidele reduc riscul de cancer de col uterin, pulmonar, al tractului gastro-intestinal și ne protejează de boli cardiovasculare, prin reducerea depunerii de colesterol pe pereții vaselor de sânge.

În grupul legumelor galbene și portocalii regăsim:

  • morcovul
  • porumbul
  • dovleacul
  • piperul galben
  • roșiile
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.