Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele albe - inamicii infecțiilor

Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:

  • efect antibacterian
  • efect anti-inflamator
  • efect diastolic
  • reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
  • reglarea funcțiilor intestinale

Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.

Grupa albă include:

  • usturoi
  • conopidă
  • ceapa albă
  • praz
  • cicoare
  • cartofi

Rețete care te-ar putea interesa

Sărmăluțe cu carne și ciuperci
Sărmăluțe cu carne și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane peste 45 min Simplu
Sufleu de legume
Sufleu de legume

Un preparat delicios, îmbogățit de gustul legumelor și de cel al brânzei. Perfect pentru un prânz sau cină

4 persoane 30-45 min Mediu
Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș
Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Supă cremă de legume
Supă cremă de legume

Supa cremă este ușor de făcut, sănătoasă și savuroasă. O modalitate de a-i determina pe cei mici să consume legume. Liliana Fedeleș

10 persoane 15-30 min Simplu
Legumele albe - inamicii infecțiilor

Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:

  • efect antibacterian
  • efect anti-inflamator
  • efect diastolic
  • reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
  • reglarea funcțiilor intestinale

Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.

Grupa albă include:

  • usturoi
  • conopidă
  • ceapa albă
  • praz
  • cicoare
  • cartofi
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.