Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Legumele albe - inamicii infecțiilor

Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:

  • efect antibacterian
  • efect anti-inflamator
  • efect diastolic
  • reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
  • reglarea funcțiilor intestinale

Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.

Grupa albă include:

  • usturoi
  • conopidă
  • ceapa albă
  • praz
  • cicoare
  • cartofi

Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu legume, biscuite de parmezan și somon
Orez cu legume, biscuite de parmezan și somon

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Brioșe cu ciuperci și cașcaval
Brioșe cu ciuperci și cașcaval

O rețetă pregătită de Jamila!

2 persoane sub 15 min Simplu
Salată de paste cu ton și porumb
Salată de paste cu ton și porumb

Pentru o masă rapidă și sănătoasă, pastele cu ton sunt mereu o alegere bună.

4 persoane 30-45 min Simplu
Heringi în ulei
Heringi în ulei

Cel mai popular aperitiv polonez.

5 persoane peste 45 min Simplu
Legumele albe - inamicii infecțiilor

Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:

  • efect antibacterian
  • efect anti-inflamator
  • efect diastolic
  • reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
  • reglarea funcțiilor intestinale

Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.

Grupa albă include:

  • usturoi
  • conopidă
  • ceapa albă
  • praz
  • cicoare
  • cartofi