Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Legumele albe - inamicii infecțiilor

Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:

  • efect antibacterian
  • efect anti-inflamator
  • efect diastolic
  • reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
  • reglarea funcțiilor intestinale

Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.

Grupa albă include:

  • usturoi
  • conopidă
  • ceapa albă
  • praz
  • cicoare
  • cartofi

Rețete care te-ar putea interesa

Brânză cu legume la cuptor
Brânză cu legume la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Cartofi cu smântână și mazăre
Cartofi cu smântână și mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Fasole verde cu roșii și mărar
Fasole verde cu roșii și mărar

Un preparat cald de fasole verde cu usturoi și mult mărar! Foarte ușor de preparat și de savurat. Poate fi consumat ca aperitiv sau fel principal.

2 persoane 15-30 min Simplu
Fasole roșie cu bucăți de vită în tigaie
Fasole roșie cu bucăți de vită în tigaie

Un preparat bogat în proteine, foarte aromat

2 persoane 30-45 min Mediu
Legumele albe - inamicii infecțiilor

Legumele albe joacă un rol uriaș în menținerea sănătății noastre la un nivel adecvat. Cele mai importante efecte sunt:

  • efect antibacterian
  • efect anti-inflamator
  • efect diastolic
  • reglarea nivelului de colesterol "bun" din sânge
  • reglarea funcțiilor intestinale

Legumele albe sunt, în principal, apreciate pentru flavonoidele (antioxidanți) conținute și pentru alicină, substanță care declanșează reacții antibacteriene. Datorită acestui fapt, ele atenuează simptomele asociate infecților virale și bacteriene și chiar pe cele ale astmului. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, reduc riscul de cancer de colon, cancer la sân, cancer de prostată. De asemenea, echilibrează nivelul hormonilor, reducând astfel riscul de cancer pe fond hormonal. Legumele albe pot avea, de asemenea, efecte benefice asupra sistemului nostru cardiovascular. Ele pot reduce nivelul de colesterol "rău" din sânge, pentru a preveni hipertensiunea și cheagurile de sânge. În plus, ele reglează în mod eficient funcționarea intestinelor și suprimă formarea de polipi pe colon.

Grupa albă include:

  • usturoi
  • conopidă
  • ceapa albă
  • praz
  • cicoare
  • cartofi