Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Leguma „doctor”

Deşi nu este apreciată pe deplin, această plantă trebuie să se regăsească în meniurile noastre, având în vedere calităţile ei terapeutice. Compoziţia chimică a cepei arată că poate fi considerată un adevărat remediu în vindecarea multor boli ale civilizaţiei. În ceapă se găseşte albumină, zahăr, cantităţi mici de grăsime, vitamine din grupa B, C şi A, precum şi flavonoide. S-a stabilit că ceapa reglează transformarea colesterolului în sânge. Ruda apropiată a cepei este usturoiul care, asemenea cepei, coboară nivelul colesterolului în sânge şi, graţie conţinutului ridicat de allicină, manifestă proprietăţi antibacteriene şi antimicotice.

O altă legumă care merită atenţie este ţelina

În medicina populară a ţărilor Extremului Orient, ţelina este folosită şi astăzi în tratarea hipertensiunii arteriale, lucru confirmat de descoperirea recentă a unei substanţe care dilată vasele sanguine. Merită de asemenea să ne îndreptăm atenţia asupra sparanghelului, atât de bogat în acid folic şi vitamina C. Sunt substanţe naturale diuretice, iar în ultimul timp se vorbeşte tot mai mult despre proprietăţile antivirale ale sparanghelului.


Rețete care te-ar putea interesa

Tocană delicioasă de pui cu legume
Tocană delicioasă de pui cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Sarmale cu ciuperci
Sarmale cu ciuperci

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 15-30 min Simplu
Pui umplut cu orez și ciuperci
Pui umplut cu orez și ciuperci

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Leguma „doctor”

Deşi nu este apreciată pe deplin, această plantă trebuie să se regăsească în meniurile noastre, având în vedere calităţile ei terapeutice. Compoziţia chimică a cepei arată că poate fi considerată un adevărat remediu în vindecarea multor boli ale civilizaţiei. În ceapă se găseşte albumină, zahăr, cantităţi mici de grăsime, vitamine din grupa B, C şi A, precum şi flavonoide. S-a stabilit că ceapa reglează transformarea colesterolului în sânge. Ruda apropiată a cepei este usturoiul care, asemenea cepei, coboară nivelul colesterolului în sânge şi, graţie conţinutului ridicat de allicină, manifestă proprietăţi antibacteriene şi antimicotice.

O altă legumă care merită atenţie este ţelina

În medicina populară a ţărilor Extremului Orient, ţelina este folosită şi astăzi în tratarea hipertensiunii arteriale, lucru confirmat de descoperirea recentă a unei substanţe care dilată vasele sanguine. Merită de asemenea să ne îndreptăm atenţia asupra sparanghelului, atât de bogat în acid folic şi vitamina C. Sunt substanţe naturale diuretice, iar în ultimul timp se vorbeşte tot mai mult despre proprietăţile antivirale ale sparanghelului.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.