Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Leguma „doctor”

Deşi nu este apreciată pe deplin, această plantă trebuie să se regăsească în meniurile noastre, având în vedere calităţile ei terapeutice. Compoziţia chimică a cepei arată că poate fi considerată un adevărat remediu în vindecarea multor boli ale civilizaţiei. În ceapă se găseşte albumină, zahăr, cantităţi mici de grăsime, vitamine din grupa B, C şi A, precum şi flavonoide. S-a stabilit că ceapa reglează transformarea colesterolului în sânge. Ruda apropiată a cepei este usturoiul care, asemenea cepei, coboară nivelul colesterolului în sânge şi, graţie conţinutului ridicat de allicină, manifestă proprietăţi antibacteriene şi antimicotice.

O altă legumă care merită atenţie este ţelina

În medicina populară a ţărilor Extremului Orient, ţelina este folosită şi astăzi în tratarea hipertensiunii arteriale, lucru confirmat de descoperirea recentă a unei substanţe care dilată vasele sanguine. Merită de asemenea să ne îndreptăm atenţia asupra sparanghelului, atât de bogat în acid folic şi vitamina C. Sunt substanţe naturale diuretice, iar în ultimul timp se vorbeşte tot mai mult despre proprietăţile antivirale ale sparanghelului.


Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu ton și porumb

Tartă cu ton și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

Rețetă delicioasă pentru întreaga familie

3 persoane peste 45 min Mediu
Salată vietnameză cu carne de vită

Salată vietnameză cu carne de vită

Mâncare din bucătăria vietnameză.

4 persoane 30-45 min Simplu
Tort aperitiv în trei culori

Tort aperitiv în trei culori

O experiență culinară.

8 persoane 30-45 min Simplu
Leguma „doctor”

Deşi nu este apreciată pe deplin, această plantă trebuie să se regăsească în meniurile noastre, având în vedere calităţile ei terapeutice. Compoziţia chimică a cepei arată că poate fi considerată un adevărat remediu în vindecarea multor boli ale civilizaţiei. În ceapă se găseşte albumină, zahăr, cantităţi mici de grăsime, vitamine din grupa B, C şi A, precum şi flavonoide. S-a stabilit că ceapa reglează transformarea colesterolului în sânge. Ruda apropiată a cepei este usturoiul care, asemenea cepei, coboară nivelul colesterolului în sânge şi, graţie conţinutului ridicat de allicină, manifestă proprietăţi antibacteriene şi antimicotice.

O altă legumă care merită atenţie este ţelina

În medicina populară a ţărilor Extremului Orient, ţelina este folosită şi astăzi în tratarea hipertensiunii arteriale, lucru confirmat de descoperirea recentă a unei substanţe care dilată vasele sanguine. Merită de asemenea să ne îndreptăm atenţia asupra sparanghelului, atât de bogat în acid folic şi vitamina C. Sunt substanţe naturale diuretice, iar în ultimul timp se vorbeşte tot mai mult despre proprietăţile antivirale ale sparanghelului.