Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum să gătești pește și fasole cu stil

Alege carnea de pește potrivită; fasolea e irelevantă
 
Unul dintre secretele de bază ale rețetelor cu pește și fasole este că trebuie să îți dedici toată atenția peștelui, şi nu să o împarți între acesta și fasole. Combinația perfectă dintre cele două este atât de dificil de atins pentru că fasolea tinde să acopere gustul dacă este scoasă în evidență prea mult, astfel diminuând gustul subtil al peștelui. În același timp, fasolea la abur sau fiartă e singurul lucru de care ai nevoie pentru garnitură când gătești pește; adevărata artă și stil stau în felul în care gestionezi carnea.

Cum să alegi corect atunci când gătești pește și cum să îl prepari cu stil

Ar trebui să urmezi trei pași pentru a reuși. Toate rețetele care ignoră acești pași ignoră implicit și intensitatea gustului (atât a peștelui, cât și a fasolei), ruinând astfel efectul:

  1. Peștele de apă dulce e de preferat celui marin; în plus, cu cât e mai gras peștele, cu atât mai bine.
  2. Gând gătești pește, adaugă lămâie și piper cu lămâie. Acestea vor intensifica senzația de prospețime, care se va menține în amestecul final, împreună cu gustul de fasole.
  3. Ordinea preferată în modalitatea de preparare este: gătire la abur, fierbere, coacere în cuptor, prăjire rapidă la foc mare, prăjire clasică. Cu cât înaintezi spre ultima soluție, cu atât vei simți intensitatea gustului de fasole în detrimentul celui de pește.

Rețete care te-ar putea interesa

Baghetă franțuzească cu usturoi
Baghetă franțuzească cu usturoi

Rețetă pentru baghetă franțuzească cu usturoi.

4 persoane 30-45 min Simplu
Spanac cu ou și mămăligă
Spanac cu ou și mămăligă

Rețetă delicioasă și sățioasă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

4 persoane peste 45 min Simplu
Salată de crudități cu calamar
Salată de crudități cu calamar

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Cum să gătești pește și fasole cu stil
Alege carnea de pește potrivită; fasolea e irelevantă
 
Unul dintre secretele de bază ale rețetelor cu pește și fasole este că trebuie să îți dedici toată atenția peștelui, şi nu să o împarți între acesta și fasole. Combinația perfectă dintre cele două este atât de dificil de atins pentru că fasolea tinde să acopere gustul dacă este scoasă în evidență prea mult, astfel diminuând gustul subtil al peștelui. În același timp, fasolea la abur sau fiartă e singurul lucru de care ai nevoie pentru garnitură când gătești pește; adevărata artă și stil stau în felul în care gestionezi carnea.

Cum să alegi corect atunci când gătești pește și cum să îl prepari cu stil

Ar trebui să urmezi trei pași pentru a reuși. Toate rețetele care ignoră acești pași ignoră implicit și intensitatea gustului (atât a peștelui, cât și a fasolei), ruinând astfel efectul:

  1. Peștele de apă dulce e de preferat celui marin; în plus, cu cât e mai gras peștele, cu atât mai bine.
  2. Gând gătești pește, adaugă lămâie și piper cu lămâie. Acestea vor intensifica senzația de prospețime, care se va menține în amestecul final, împreună cu gustul de fasole.
  3. Ordinea preferată în modalitatea de preparare este: gătire la abur, fierbere, coacere în cuptor, prăjire rapidă la foc mare, prăjire clasică. Cu cât înaintezi spre ultima soluție, cu atât vei simți intensitatea gustului de fasole în detrimentul celui de pește.