Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Dieta Mediteraneană

Regim natural

Dieta mediteraneană este ceva mai mult decât un program de slăbire. Aceasta poate fi şi un mod de viaţă - alimentaţia bazată în special pe legume, fructe, peşte şi cereale.

Regulile dietei mediteraneene:

  • brânzeturi şi iaurturi în fiecare zi dar în dozele mici,
  • în fiecare săptămână doze mici de peşte şi carne de pasăre,
  • produse vegetale în cantităţi mari, în special legume şi fructe,
  • fructe proaspete pentru desert ,
  • până la 4 ouă pe săptămână (înclusiv cele care se pune la gătit sau la prăjit),
  • ca sursă principală de grăsime uleiul de măsline neprocesat
  • meniul zilnic tipic bazat pe 3 mese,
  • apă la masă în loc de băuturi gazoase,
  • vin zilnic în cantităţi mici (bărbaţi 1-2 pahare, femei 1 pahar),
  • activitate fizică zilnică (plimbări, alergat, sport)!
Respectarea acestei diete nu este dificilă - este suficient să păstraţi principiile menţionate sus.

A păstra tinereţea

Fructele de mare şi peştele sunt ingredientele cele mai importante ale dietei mediteraneene conţinând iod şi zinc care sunt cunoscute ca "substanţele tinereţii". Astfel, consumul sistematic de peşte ne va permite să ne bucurăm mai mult de tinereţe.

În ce constă

Legume şi fructe în cantităţi mari, legume în păstăi, carbohidraţi în cantităţi scăzute, ulei de măsline ca o înlocuire a grăsimilor animale, iar înainte de toate peşte şi fructe de mare - acestea constituie secretul dietei mediteraneene, iar activitatea fizică o va completa pe deplin.

Cum dieta mediteraneană ne influenţează sănătatea?

Permite în special să obţinem:
  • scăderea nivelului de "colesteroll rău”
  • reducerea riscului de Alzheimer,
  • reducerea riscului de diabet,
  • reducerea riscului de Parkinson,
  • o viaţă mai lungă,
  • ridicarea imunităţii împotriva bolilor cronice,
  • o respiraţie mai bună,
  • încetinirea stărilor depresive,
  • un aliat în lupta împotriva cancerului.

Mâncăruri ce fac parte din regimul mediteranean

Nu este posibil să prezentăm pe deplin nici chiar o parte a mâncărurilor a acestei diete, deoarece dieta respectivă este alcătuită de specialităţi din aproape fiecare ţară de pe malul Mării Mediteraneene.

O recomandare a specialităţilor din bucătăria mediteraneană:

  • Fileuri de halibut (soi de peşte) cu lămâie şi uleide măsline,
  • O friptură de piept de pui cu sos de muştar şi mazăre verde,
  • Carne de vacă înnăbuşită cu roşii, orez brun şi legume,
  • Dovlecel cu vinete şi nucă pini şi salata de roşii coctail,
  • Legume la gratar unse cu mujdei,
  • Orez cu nuci fripte.

Rețete care te-ar putea interesa

Cartofi cu smântână și mazăre
Cartofi cu smântână și mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Ciorbă de fasole albă
Ciorbă de fasole albă

Ciorbă de fasole tradițională și ușor de gătit

4 persoane 30-45 min Simplu
Tochitură dobrogeană
Tochitură dobrogeană

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

2 persoane 30-45 min Simplu
Kartoffelsalat - salată de cartofi
Kartoffelsalat - salată de cartofi

Mâncare pe bază de cartofii fierți la care se adaugă diferite ingrediente, cum ar fi: costiță sau ceapă, roșii sau mazăre verde, ou, boabe de porumb sau chiar portocale.

4 persoane 30-45 min Simplu
Dieta Mediteraneană

Regim natural

Dieta mediteraneană este ceva mai mult decât un program de slăbire. Aceasta poate fi şi un mod de viaţă - alimentaţia bazată în special pe legume, fructe, peşte şi cereale.

Regulile dietei mediteraneene:

  • brânzeturi şi iaurturi în fiecare zi dar în dozele mici,
  • în fiecare săptămână doze mici de peşte şi carne de pasăre,
  • produse vegetale în cantităţi mari, în special legume şi fructe,
  • fructe proaspete pentru desert ,
  • până la 4 ouă pe săptămână (înclusiv cele care se pune la gătit sau la prăjit),
  • ca sursă principală de grăsime uleiul de măsline neprocesat
  • meniul zilnic tipic bazat pe 3 mese,
  • apă la masă în loc de băuturi gazoase,
  • vin zilnic în cantităţi mici (bărbaţi 1-2 pahare, femei 1 pahar),
  • activitate fizică zilnică (plimbări, alergat, sport)!
Respectarea acestei diete nu este dificilă - este suficient să păstraţi principiile menţionate sus.

A păstra tinereţea

Fructele de mare şi peştele sunt ingredientele cele mai importante ale dietei mediteraneene conţinând iod şi zinc care sunt cunoscute ca "substanţele tinereţii". Astfel, consumul sistematic de peşte ne va permite să ne bucurăm mai mult de tinereţe.

În ce constă

Legume şi fructe în cantităţi mari, legume în păstăi, carbohidraţi în cantităţi scăzute, ulei de măsline ca o înlocuire a grăsimilor animale, iar înainte de toate peşte şi fructe de mare - acestea constituie secretul dietei mediteraneene, iar activitatea fizică o va completa pe deplin.

Cum dieta mediteraneană ne influenţează sănătatea?

Permite în special să obţinem:
  • scăderea nivelului de "colesteroll rău”
  • reducerea riscului de Alzheimer,
  • reducerea riscului de diabet,
  • reducerea riscului de Parkinson,
  • o viaţă mai lungă,
  • ridicarea imunităţii împotriva bolilor cronice,
  • o respiraţie mai bună,
  • încetinirea stărilor depresive,
  • un aliat în lupta împotriva cancerului.

Mâncăruri ce fac parte din regimul mediteranean

Nu este posibil să prezentăm pe deplin nici chiar o parte a mâncărurilor a acestei diete, deoarece dieta respectivă este alcătuită de specialităţi din aproape fiecare ţară de pe malul Mării Mediteraneene.

O recomandare a specialităţilor din bucătăria mediteraneană:

  • Fileuri de halibut (soi de peşte) cu lămâie şi uleide măsline,
  • O friptură de piept de pui cu sos de muştar şi mazăre verde,
  • Carne de vacă înnăbuşită cu roşii, orez brun şi legume,
  • Dovlecel cu vinete şi nucă pini şi salata de roşii coctail,
  • Legume la gratar unse cu mujdei,
  • Orez cu nuci fripte.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.