Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mic dicţionar al bucătăriei spaniole

 

  • Butifarra - cârnat de porc, servit cu legume sau cu cartofi prăjiţi, uneori cu ou fiert sau cu omletă.
  • Chorizo - cârnaţi de porc piperaţi
  • Gazpacho - cea mai cunoscută supă spaniolă – servită rece, din legumele date pe răzătoare.
  • Habas a la Catalana -fasolea gătită cu şuncă şi cu butifarra. Poate fi servită ca aperitiv atunci când este servită doar cu şuncă.
  • Paella platou cu carne de pasăre şi porc garinisit cu orez codimentat cu sofran, fructe de mare, ardei, mazăre, la acestea adăugându-se codimente în funcţie de gustul şi fineţea bucătarului... Se serve serveşte imediat după preparare pe o tigaie mare.
  • Tapas - cunoscute aproape în întreagă lume, sunt minunate gustări spaniole, servite în restaurante ca un adaos pentru gustoasele vinuri spaniole şi pentru bere.
  • Tortilla - faimoasă în întreagă lume, această plăcintă este preparată din făină de porumb. Tortilla poate fi servită diferit, în funcţie de zona din care provine. De obicei se serveşte cu umpluturi de carne, de legume sau mixte.
  • Zarzuella - în limba spaniolă înseamnă operetă, ce redă perfect spontaneitatea în gustul mâncării. Platoul conţine tot ce putem pescui din mare: crabi, creveţi, caracatiţe şi peşti albi. Toate ingredientele acestea sunt înglobate într-un sos excelent pe baza de vin şi coniac. Mâncarea este foarte gustoasă dar potoleşte bine şi foamea.

Rețete care te-ar putea interesa

Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan

Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan

Un aperitiv interesant și savuros.

6 persoane peste 45 min Simplu
Fasole roșie cu bucăți de vită în tigaie

Fasole roșie cu bucăți de vită în tigaie

Un preparat bogat în proteine, foarte aromat

2 persoane 30-45 min Mediu
Ajvar, o „altfel” de zacuscă

Ajvar, o „altfel” de zacuscă

Ajvar-ul are multe asemănări cu zacusca noastră românească. La fel ca zacusca, ajvarul este o pastă de legume care, de la o zonă geografică la alta, poate avea variante diferite de preparare.

2 persoane 30-45 min Mediu
Rulouri de pui cu brânză albastră și morcovi caramelizați

Rulouri de pui cu brânză albastră și morcovi caramelizați

O combinație spectaculoasă de arome și culori.

2 persoane 30-45 min Simplu
Mic dicţionar al bucătăriei spaniole

 

  • Butifarra - cârnat de porc, servit cu legume sau cu cartofi prăjiţi, uneori cu ou fiert sau cu omletă.
  • Chorizo - cârnaţi de porc piperaţi
  • Gazpacho - cea mai cunoscută supă spaniolă – servită rece, din legumele date pe răzătoare.
  • Habas a la Catalana -fasolea gătită cu şuncă şi cu butifarra. Poate fi servită ca aperitiv atunci când este servită doar cu şuncă.
  • Paella platou cu carne de pasăre şi porc garinisit cu orez codimentat cu sofran, fructe de mare, ardei, mazăre, la acestea adăugându-se codimente în funcţie de gustul şi fineţea bucătarului... Se serve serveşte imediat după preparare pe o tigaie mare.
  • Tapas - cunoscute aproape în întreagă lume, sunt minunate gustări spaniole, servite în restaurante ca un adaos pentru gustoasele vinuri spaniole şi pentru bere.
  • Tortilla - faimoasă în întreagă lume, această plăcintă este preparată din făină de porumb. Tortilla poate fi servită diferit, în funcţie de zona din care provine. De obicei se serveşte cu umpluturi de carne, de legume sau mixte.
  • Zarzuella - în limba spaniolă înseamnă operetă, ce redă perfect spontaneitatea în gustul mâncării. Platoul conţine tot ce putem pescui din mare: crabi, creveţi, caracatiţe şi peşti albi. Toate ingredientele acestea sunt înglobate într-un sos excelent pe baza de vin şi coniac. Mâncarea este foarte gustoasă dar potoleşte bine şi foamea.