Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mic dicţionar al bucătăriei spaniole

 

  • Butifarra - cârnat de porc, servit cu legume sau cu cartofi prăjiţi, uneori cu ou fiert sau cu omletă.
  • Chorizo - cârnaţi de porc piperaţi
  • Gazpacho - cea mai cunoscută supă spaniolă – servită rece, din legumele date pe răzătoare.
  • Habas a la Catalana -fasolea gătită cu şuncă şi cu butifarra. Poate fi servită ca aperitiv atunci când este servită doar cu şuncă.
  • Paella platou cu carne de pasăre şi porc garinisit cu orez codimentat cu sofran, fructe de mare, ardei, mazăre, la acestea adăugându-se codimente în funcţie de gustul şi fineţea bucătarului... Se serve serveşte imediat după preparare pe o tigaie mare.
  • Tapas - cunoscute aproape în întreagă lume, sunt minunate gustări spaniole, servite în restaurante ca un adaos pentru gustoasele vinuri spaniole şi pentru bere.
  • Tortilla - faimoasă în întreagă lume, această plăcintă este preparată din făină de porumb. Tortilla poate fi servită diferit, în funcţie de zona din care provine. De obicei se serveşte cu umpluturi de carne, de legume sau mixte.
  • Zarzuella - în limba spaniolă înseamnă operetă, ce redă perfect spontaneitatea în gustul mâncării. Platoul conţine tot ce putem pescui din mare: crabi, creveţi, caracatiţe şi peşti albi. Toate ingredientele acestea sunt înglobate într-un sos excelent pe baza de vin şi coniac. Mâncarea este foarte gustoasă dar potoleşte bine şi foamea.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată vietnameză cu carne de vită

Salată vietnameză cu carne de vită

Mâncare din bucătăria vietnameză.

4 persoane 30-45 min Simplu
Tartă cu spanac și ciuperci

Tartă cu spanac și ciuperci

Tartă cu blat de spanac și umplutură de brânză cu ciuperci.

8 persoane sub 15 min Simplu
Focaccia cu porumb dulce

Focaccia cu porumb dulce

O rețetă servită de Teo's Kitchen.

4 persoane 30-45 min Mediu
Tarte cu cremă de spanac, legume și ouă de prepeliță

Tarte cu cremă de spanac, legume și ouă de prepeliță

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Mic dicţionar al bucătăriei spaniole

 

  • Butifarra - cârnat de porc, servit cu legume sau cu cartofi prăjiţi, uneori cu ou fiert sau cu omletă.
  • Chorizo - cârnaţi de porc piperaţi
  • Gazpacho - cea mai cunoscută supă spaniolă – servită rece, din legumele date pe răzătoare.
  • Habas a la Catalana -fasolea gătită cu şuncă şi cu butifarra. Poate fi servită ca aperitiv atunci când este servită doar cu şuncă.
  • Paella platou cu carne de pasăre şi porc garinisit cu orez codimentat cu sofran, fructe de mare, ardei, mazăre, la acestea adăugându-se codimente în funcţie de gustul şi fineţea bucătarului... Se serve serveşte imediat după preparare pe o tigaie mare.
  • Tapas - cunoscute aproape în întreagă lume, sunt minunate gustări spaniole, servite în restaurante ca un adaos pentru gustoasele vinuri spaniole şi pentru bere.
  • Tortilla - faimoasă în întreagă lume, această plăcintă este preparată din făină de porumb. Tortilla poate fi servită diferit, în funcţie de zona din care provine. De obicei se serveşte cu umpluturi de carne, de legume sau mixte.
  • Zarzuella - în limba spaniolă înseamnă operetă, ce redă perfect spontaneitatea în gustul mâncării. Platoul conţine tot ce putem pescui din mare: crabi, creveţi, caracatiţe şi peşti albi. Toate ingredientele acestea sunt înglobate într-un sos excelent pe baza de vin şi coniac. Mâncarea este foarte gustoasă dar potoleşte bine şi foamea.