Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mic dicţionar al bucătăriei greceşti

Arni – carne de oaie
Astakós - homar
Dolmadhes - carne tocată cu orez, înfăşurată în foaie de viţă
Elliniko - cafea grecească
Fasolia - fasole
Feta - în limbajul curent, brânză de oaie sărată
Fetta - brânză puternic sărată
Gyros - carne preparată pe o vatră specială, coaptă de jur împrejur
Kalamaria - caalmari
Kokkineli - vin roşu grecesc din specia retsina
Kota – găină
Kotopoulo - pui de găină
Moskari - carne de viţel la grătar
Mousaka - carne tăiată mărunt cu vinete, sos de roşii şi brânză
Ouzo - vodcă cu adaos de anason
Ouzo zumezes - gustări din bucăţi de brânză, pâine, mezeluri, caracatiţă
Pastisio - macaroane groase cu sos de smântână
Pisistaria – grătar
Retsina - vin grecesc cu adaos de răşină de pin, se găseşte în versiunile: alb, roz, roşu
Risi - orez
Sika – smochine uscate
Souvlaki - frigărui din carne de miel sau de porc
Stifado – carne fiartă cu roşii şi ceapă
Taramosalata – pate din icre
Thalassina – fructe de mare
Tgantes patates - cartofi prăjiţi
Tzatziki - brânză de vacă cu usturoi şi castravete
Yemitsa - roşii şi ardei umpluţi
Youvrelakia - perişoare din carne în sos de ou şi lămâie


Rețete care te-ar putea interesa

Budincă de conopidă
Budincă de conopidă

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Dorada cu creveți și garnitură de legume
Dorada cu creveți și garnitură de legume

Pregătește în cel mai scurt timp posibil o cină delicioasă cu pește și fructe de mare, asezonată cu o salată de legume.

2 persoane 15-30 min Mediu
KÖTTBULLAR - perișoare suedeze cu carne tocată
KÖTTBULLAR - perișoare suedeze cu carne tocată

Rețeta păstrată de la o generație la alta.

4 persoane 30-45 min Mediu
Salată de fasole, ton și porumb
Salată de fasole, ton și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Mic dicţionar al bucătăriei greceşti

Arni – carne de oaie
Astakós - homar
Dolmadhes - carne tocată cu orez, înfăşurată în foaie de viţă
Elliniko - cafea grecească
Fasolia - fasole
Feta - în limbajul curent, brânză de oaie sărată
Fetta - brânză puternic sărată
Gyros - carne preparată pe o vatră specială, coaptă de jur împrejur
Kalamaria - caalmari
Kokkineli - vin roşu grecesc din specia retsina
Kota – găină
Kotopoulo - pui de găină
Moskari - carne de viţel la grătar
Mousaka - carne tăiată mărunt cu vinete, sos de roşii şi brânză
Ouzo - vodcă cu adaos de anason
Ouzo zumezes - gustări din bucăţi de brânză, pâine, mezeluri, caracatiţă
Pastisio - macaroane groase cu sos de smântână
Pisistaria – grătar
Retsina - vin grecesc cu adaos de răşină de pin, se găseşte în versiunile: alb, roz, roşu
Risi - orez
Sika – smochine uscate
Souvlaki - frigărui din carne de miel sau de porc
Stifado – carne fiartă cu roşii şi ceapă
Taramosalata – pate din icre
Thalassina – fructe de mare
Tgantes patates - cartofi prăjiţi
Tzatziki - brânză de vacă cu usturoi şi castravete
Yemitsa - roşii şi ardei umpluţi
Youvrelakia - perişoare din carne în sos de ou şi lămâie

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.