Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mic dicţionar al bucătăriei greceşti

Arni – carne de oaie
Astakós - homar
Dolmadhes - carne tocată cu orez, înfăşurată în foaie de viţă
Elliniko - cafea grecească
Fasolia - fasole
Feta - în limbajul curent, brânză de oaie sărată
Fetta - brânză puternic sărată
Gyros - carne preparată pe o vatră specială, coaptă de jur împrejur
Kalamaria - caalmari
Kokkineli - vin roşu grecesc din specia retsina
Kota – găină
Kotopoulo - pui de găină
Moskari - carne de viţel la grătar
Mousaka - carne tăiată mărunt cu vinete, sos de roşii şi brânză
Ouzo - vodcă cu adaos de anason
Ouzo zumezes - gustări din bucăţi de brânză, pâine, mezeluri, caracatiţă
Pastisio - macaroane groase cu sos de smântână
Pisistaria – grătar
Retsina - vin grecesc cu adaos de răşină de pin, se găseşte în versiunile: alb, roz, roşu
Risi - orez
Sika – smochine uscate
Souvlaki - frigărui din carne de miel sau de porc
Stifado – carne fiartă cu roşii şi ceapă
Taramosalata – pate din icre
Thalassina – fructe de mare
Tgantes patates - cartofi prăjiţi
Tzatziki - brânză de vacă cu usturoi şi castravete
Yemitsa - roşii şi ardei umpluţi
Youvrelakia - perişoare din carne în sos de ou şi lămâie


Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă de carne și legume la cuptor
Ruladă de carne și legume la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Rigatoni cu fasole albă
Rigatoni cu fasole albă

O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

4 persoane 30-45 min Simplu
Chilli con carne
Chilli con carne

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Placintă shepherd
Placintă shepherd

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Mic dicţionar al bucătăriei greceşti

Arni – carne de oaie
Astakós - homar
Dolmadhes - carne tocată cu orez, înfăşurată în foaie de viţă
Elliniko - cafea grecească
Fasolia - fasole
Feta - în limbajul curent, brânză de oaie sărată
Fetta - brânză puternic sărată
Gyros - carne preparată pe o vatră specială, coaptă de jur împrejur
Kalamaria - caalmari
Kokkineli - vin roşu grecesc din specia retsina
Kota – găină
Kotopoulo - pui de găină
Moskari - carne de viţel la grătar
Mousaka - carne tăiată mărunt cu vinete, sos de roşii şi brânză
Ouzo - vodcă cu adaos de anason
Ouzo zumezes - gustări din bucăţi de brânză, pâine, mezeluri, caracatiţă
Pastisio - macaroane groase cu sos de smântână
Pisistaria – grătar
Retsina - vin grecesc cu adaos de răşină de pin, se găseşte în versiunile: alb, roz, roşu
Risi - orez
Sika – smochine uscate
Souvlaki - frigărui din carne de miel sau de porc
Stifado – carne fiartă cu roşii şi ceapă
Taramosalata – pate din icre
Thalassina – fructe de mare
Tgantes patates - cartofi prăjiţi
Tzatziki - brânză de vacă cu usturoi şi castravete
Yemitsa - roşii şi ardei umpluţi
Youvrelakia - perişoare din carne în sos de ou şi lămâie