
2. Brânza pecorino romano
Dacă ai întreba un italian ce tip de brânză merge cel mai bine în mâncărurile italiene, ai crede că răspunsul este parmezan. Insă nu e așa! Răspunsul corect este brânza pecorino Romano – cu o aromă mai puternică decât a parmezanului. Presară brânza Romano peste salate, paste sau pâinea cu usturoi ca să te bucuri de gustul adevărat al brânzei italiene.
3. Ierburi și condimente delicioase
Foloseste ierburi puternic aromatice – cum ar fi rozmarin, cimbru sau oregano – și presară-le peste alimente la începutul pregătirilor. Dă-le timp să pătrundă în fripturile, tocănițele, supele sau sosurile gătite la foc mic. Ierburile cu arome mai discrete – precum busuiocul și pătrunjelul – merg foarte bine în garniturile pentru paste, salate sau în mâncăruri ușoare cu carne. Italienii adoră ierburile proaspete și le folosesc în toate tipurile de mâncare, astfel că e bine să ai în bucătărie cât mai multe condimente – busuioc, rozmarin, salvie, oregano, cimbru și pătrunjel. Combină toate aceste ingrediente în mod creativ și vei putea prepara niște mâncăruri italiene minunate.