Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

De ce vorbește toată lumea despre turmeric?

Turmericul, condimentul galben-auriu care reprezintă baza în aromatele curry-uri indiene şi care adaugă culoare muștarului, are un rol important în ceea ce priveşte sănătatea alimentară. Pornind de la faptul că acesta poate face orice, de la tratarea acneei, la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase, la vindecarea depresiei, nu e de mirare că majoritatea persoanelor se grăbesc să includă acest condiment în dieta lor.

Turmericul este un condiment (şi o plantă medicinală) care este folosit în India de mii de ani. Astăzi, este prezent în sucuri, chips-uri, batoane, suplimente alimentare şi pudre proteice.

Ce este de fapt turmericul?

Deşi este o plantă verde şi plină de frunze în habitatul natural, în subteran cresc rădăcinile acestuia care sunt transformate de obicei în pudră.

Ingredientul activ din turmeric este curcumina, un compus de care oamenii de ştiinţă sunt foarte încântaţi astăzi.

Beneficii

În medicina chinezească şi în cea ayurvedică, curcuma este folosită pentru a calma durererile produse de artrită, a regla menstruaţia şi pentru vindecarea rănilor. De asemenea, rezultatele preliminare ale unui studiu sugerează că acest compus ar putea avea proprietăţi anti-inflamatoare şi antioxidante.

În ultimii ani, s-a constat că turmericul ar putea reduce colesterolul, elimină unele simptome ale sindromului de colon iritabil, ajută la procesul de vindecare a rănilor, în tratarea acneei, îmbunătăţirea ficatului şi a funcţiei cardiovasculară.

Consumul acestui condiment nu prezintă contraindicații, însă nu este nici cazul să te aşteptaţi la miracole.


Rețete care te-ar putea interesa

Tocană delicioasă de pui cu legume

Tocană delicioasă de pui cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb

Tortilla cu masa harina - pâine mexicană din făină de porumb

În Mexic aceasta este cea mai importantă garnitură pentru orice mâncare, fiind în același timp un ingredient alimentar de bază, un fel de pâine a Mexicului.

10 persoane 30-45 min Simplu
Piept de pui în crustă de mac pe pat de legume

Piept de pui în crustă de mac pe pat de legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Doradă la grătar cu frigărui de ciuperci și roșii cherry

Doradă la grătar cu frigărui de ciuperci și roșii cherry

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
De ce vorbește toată lumea despre turmeric?

Turmericul, condimentul galben-auriu care reprezintă baza în aromatele curry-uri indiene şi care adaugă culoare muștarului, are un rol important în ceea ce priveşte sănătatea alimentară. Pornind de la faptul că acesta poate face orice, de la tratarea acneei, la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase, la vindecarea depresiei, nu e de mirare că majoritatea persoanelor se grăbesc să includă acest condiment în dieta lor.

Turmericul este un condiment (şi o plantă medicinală) care este folosit în India de mii de ani. Astăzi, este prezent în sucuri, chips-uri, batoane, suplimente alimentare şi pudre proteice.

Ce este de fapt turmericul?

Deşi este o plantă verde şi plină de frunze în habitatul natural, în subteran cresc rădăcinile acestuia care sunt transformate de obicei în pudră.

Ingredientul activ din turmeric este curcumina, un compus de care oamenii de ştiinţă sunt foarte încântaţi astăzi.

Beneficii

În medicina chinezească şi în cea ayurvedică, curcuma este folosită pentru a calma durererile produse de artrită, a regla menstruaţia şi pentru vindecarea rănilor. De asemenea, rezultatele preliminare ale unui studiu sugerează că acest compus ar putea avea proprietăţi anti-inflamatoare şi antioxidante.

În ultimii ani, s-a constat că turmericul ar putea reduce colesterolul, elimină unele simptome ale sindromului de colon iritabil, ajută la procesul de vindecare a rănilor, în tratarea acneei, îmbunătăţirea ficatului şi a funcţiei cardiovasculară.

Consumul acestui condiment nu prezintă contraindicații, însă nu este nici cazul să te aşteptaţi la miracole.