Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cum să speli fructele și legumele în mod natural

Chimicale în fructe și legume? Nu, mulțumesc. A clăti legumele și fructele cu puțină apă nu este suficient. Nici să le spălăm cu detergent de vase care la rândul său poate conține substanțe chimice.

Pesticidele sunt considerate la ora actuală printre cele mai periculoase substanțe toxice pentru sănătatea omului dacă ajung în organism chiar și în substanțe mici.

De aceea, cea mai la îndemână modalitate de a ne asigura că ne ferim de pesticide este să lăsăm fructele și legume într-un castron cu apă amestecată cu bicarbonat de sodiu. În plus această modalitate este și foarte ieftină și mai prietenoasă cu mediul.

Această metodă o poți folosi pentru legumele cu coaja mai groasă și mai dură. Ele se curăță, se spală normal apoi se freacă cu bicarbonat de sodiu câteva minute. Apoi se spală din nou folosind jetul de apă.


Rețete care te-ar putea interesa

Lipie cu porumb și dressing de smântână
Lipie cu porumb și dressing de smântână

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Pulpe de pui la cuptor cu legume
Pulpe de pui la cuptor cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Rigatoni cu fasole albă
Rigatoni cu fasole albă

O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

4 persoane 30-45 min Simplu
Spaghete siciliene
Spaghete siciliene

O mâncare specifică bucătăriei italiene.

4 persoane 30-45 min Simplu
Cum să speli fructele și legumele în mod natural

Chimicale în fructe și legume? Nu, mulțumesc. A clăti legumele și fructele cu puțină apă nu este suficient. Nici să le spălăm cu detergent de vase care la rândul său poate conține substanțe chimice.

Pesticidele sunt considerate la ora actuală printre cele mai periculoase substanțe toxice pentru sănătatea omului dacă ajung în organism chiar și în substanțe mici.

De aceea, cea mai la îndemână modalitate de a ne asigura că ne ferim de pesticide este să lăsăm fructele și legume într-un castron cu apă amestecată cu bicarbonat de sodiu. În plus această modalitate este și foarte ieftină și mai prietenoasă cu mediul.

Această metodă o poți folosi pentru legumele cu coaja mai groasă și mai dură. Ele se curăță, se spală normal apoi se freacă cu bicarbonat de sodiu câteva minute. Apoi se spală din nou folosind jetul de apă.