Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Află acum cum se mănâncă peştele în mod corect

 

Cum se mănâncă peștele

Unii peşti, cum ar fi păstrăvul sau heringul, sunt serviţi adesea întregi. Astfel, peştele îşi păstrează căldura mai mult timp. Problemele apar atunci când dorim să ne debarasăm în mod elegant de oase, pe farfuria proprie şi în compania comesenilor. Dacă sunteţi la restaurant, chelnerul ar trebui să vă ajute, e suficient să-i cereţi acest lucru. Dacă nu, puteţi să vă descurcaţi:

  • Peştele se mănâncă cu cuţitul şi cu o furculiţă specială. În nici un caz nu se folosesc două furculiţe. Dacă serviţi păstrăv sau hering acasă şi nu aveţi furculiţe speciale, puteţi să folosiţi furculiţe normale.
  • Mai întâi daţi jos aripioarele. Apoi tăiaţi peştele în lungul spinării şi încercaţi să-l despieliţaţi. Pielea o puteţi mânca (unii o consideră o delicatesă), o puteţi depune pe marginea farfuriei sau într-o farfurie special prevăzută pentru resturi.
  • Despărţiţi cu atenţie carnea de oase.

Cum se mănâncă peștele? Cum putem să mâncăm a doua jumătate a peştelui? Putem fie să-l întoarcem cu ajutorul cuţitului şi al furculiţei, repetând apoi procedura descrisă mai sus, fie să scoatem oasele pentru a ajunge la carne. Oasele pot fi înlăturate introducând cuţitul între carne şi schelet. Începeţi dinspre coada peştelui.


Rețete care te-ar putea interesa

Păstrăv cu ciuperci
Păstrăv cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Supă densă de mazăre cu crutoane și parmezan
Supă densă de mazăre cu crutoane și parmezan

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Tabbouleh de sezon
Tabbouleh de sezon

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Musacaua Bonduelle cu șuncă și cartofi
Musacaua Bonduelle cu șuncă și cartofi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 30-45 min Simplu
Află acum cum se mănâncă peştele în mod corect

 

Cum se mănâncă peștele

Unii peşti, cum ar fi păstrăvul sau heringul, sunt serviţi adesea întregi. Astfel, peştele îşi păstrează căldura mai mult timp. Problemele apar atunci când dorim să ne debarasăm în mod elegant de oase, pe farfuria proprie şi în compania comesenilor. Dacă sunteţi la restaurant, chelnerul ar trebui să vă ajute, e suficient să-i cereţi acest lucru. Dacă nu, puteţi să vă descurcaţi:

  • Peştele se mănâncă cu cuţitul şi cu o furculiţă specială. În nici un caz nu se folosesc două furculiţe. Dacă serviţi păstrăv sau hering acasă şi nu aveţi furculiţe speciale, puteţi să folosiţi furculiţe normale.
  • Mai întâi daţi jos aripioarele. Apoi tăiaţi peştele în lungul spinării şi încercaţi să-l despieliţaţi. Pielea o puteţi mânca (unii o consideră o delicatesă), o puteţi depune pe marginea farfuriei sau într-o farfurie special prevăzută pentru resturi.
  • Despărţiţi cu atenţie carnea de oase.

Cum se mănâncă peștele? Cum putem să mâncăm a doua jumătate a peştelui? Putem fie să-l întoarcem cu ajutorul cuţitului şi al furculiţei, repetând apoi procedura descrisă mai sus, fie să scoatem oasele pentru a ajunge la carne. Oasele pot fi înlăturate introducând cuţitul între carne şi schelet. Începeţi dinspre coada peştelui.