
Spre deosebire de alte legume care sunt disponibile pe piață de-a lungul toamnei, varietățile de vinete și morcovi sunt suficient de versatile ca să fie ideale pentru cina de toamnă. Versatilitatea se datorează faptului că acestea pot fi preparate ușor în diverse feluri, păstrându-le în același timp valorile lor nutritive naturale.
Gătește-le pe aburi și adaugă un sos
Gătirea pe aburi este fără îndoială cel mai bun mod de a-ți găti mâncarea dacă îți pasă de vitamine, minerale și calorii. Pe durata procesului de gătire pe aburi, legumele sunt gătite fără a-și pierde substanțele lor nutritive în apă (cum se întâmplă atunci când sunt fierte). Acesta este cazul morcovilor; pentru vinete, gătirea pe aburi este de preferat deoarece este mai rapidă și mai curată decât alte metode tradiționale. Sosurile ar trebui să fie ușoare, întrucât acestea sunt feluri de mâncare intenționate pentru cină.
Salate mixte cu un plus de gust
Folosește usturoi pentru vinete și condimente dulci pentru morcovi. Ambele au gustul lor propriu, dar susțin și alte gusturi, care pot face cu adevărat diferența în timpul unei cine de toamnă. Cu toate acestea, reține că astfel de gusturi tind să se degradeze cu timpul: ar trebui să le pregătești chiar înainte de a le servi pentru a obține cel mai bun efect.
Grătarul și coacerea pe cărbuni
De ce să nu reinventezi rețetele bunicii? Atât grătarul, cât și coacerea pe aburi scot la suprafață gustul acestor legume. Pentru vinete, coacerea pe cărbuni este cea mai bună opțiune pe care o ai; pentru morcovi, grătarul este de preferat, dar trebuie să îi fierbi câteva minute înainte. Servirea lor ca atare ar fi prea anostă; de aceea, ar fi mai bine să creezi salate simple, pe care să le îmbogățești cu ceva mai consistent. Rezultatul va fi pe gustul tău și stomacul tău îți va mulțumi pentru așa o mâncare ușoară.