
Datorită Bonduelle avem acces la legume nu numai în sezonul specific ci şi în restul anului. Congelarea este una din cele mai bune metode de conservare. În acest fel legumele îşi păstrează bogăţia de vitamine, săruri minerale şi fibră, a cărei prezenţă uşurează digestia.
Câte calorii sunt în legumele Bonduelle
Produs | Cantitatea | Valoare energetică (kcal) | Proteine (g) | Llipide (g) | Carbohidraţi (g) |
---|---|---|---|---|---|
Amestec estival | 100 g | 70 | 2,0 | 2,8 | 9,3 |
Amestec fasole cu ananas în sos curry | 100 g | 62 | 3,8 | 1,1 | 9,3 |
Amestec Hawaiian cu orez | 100 g | 91 | 3,0 | 0,5 | 22,7 |
Amestec legume de primăvară | 100 g | 35 | 2,6 | 0,5 | 4,5 |
Amestec legume pentru fript cu orez și ciuperci | 100 g | 58 | 2,5 | 0,3 | 14,7 |
Amestec păduresc | 100 g | 25 | 2,0 | 0,4 | 3,3 |
Amestec ţărănesc | 100 g | 65 | 1,7 | 4,6 | 4,4 |
Amnestec de legume macedonean | 100 g | 43 | 2,2 | 0,3 | 7,9 |
Amnestec mexican MEXICO | 100 g | 72 | 3,6 | 0,7 | 12,7 |
Brocoli congelat Bonduelle | 100 g | 23 | 2,7 | 0,1 | 4,9 |
Castraveţi 3-6 | 100 g | 20 | 1,0 | 0,2 | 3,5 |
Castraveţi 5-9 | 100 g | 20 | 1,0 | 0,2 | 3,5 |
Ciuperci şampinioane tăiate | 100 g | 16 | 2,3 | 0,5 | 0,5 |
Ciuperci şampinioane tăiate | 100 g | 22 | 2,4 | 0,0 | 3,7 |
Conopidă congelată Bonduelle | 100 g | 14 | 1,6 | 0,2 | 3,9 |
Conservă de mazăre cu morcov feliat | 100 g | 54 | 3,3 | 0,5 | 9,3 |
Conservă de mazăre la borcan Bonduelle | 100 g | 66 | 5,0 | 0,3 | 10,7 |
Conservă de mazăre la cutie Bonduelle | 100 g | 66 | 5,0 | 0,3 | 10,7 |
Coronişte | 100 g | 127 | 6,3 | 3,2 | 18,3 |
Fasola în păstăi t | 100 g | 24 | 0,6 | 1,3 | 2,6 |
Fasole alba în sos tomat | 100 g | 106 | 5,4 | 0,3 | 20,3 |
Fasole albă în sos tomat picant | 100 g | 125 | 5,5 | 3,0 | 19,0 |
Fasole albă în suc propriu | 100 g | 99 | 6,7 | 0,3 | 17,4 |
Fasole roşie cu porumb în sos mexican | 100 g | 120 | 4,6 | 3,1 | 18,3 |
Fasole roşie în sos mexican | 100 g | 125 | 5,5 | 3,0 | 19,0 |
Fasole roşie Kidney în suc natural | 100 g | 99 | 6,7 | 0,3 | 17,4 |
Fasole verde pastai taiate | 100 g | 44 | 2,6 | 0,4 | 7,6 |
Legume asortate chinezeşti congelate | 100 g | 19 | 1,3 | 0,2 | 3,2 |
Legume asortate franţuzeşti, în tigaie | 100 g | 51 | 1,9 | 0,7 | 11,8 |
Legume asortate imperiale | 100 g | 20 | 1,4 | 0,3 | 5,1 |
Legume asortate pentru supe | 100 g | 22 | 0,3 | 0,3 | 6,0 |
Linte la cutie Bonduelle | 100 g | 110 | 8,6 | 0,6 | 17,5 |
Mânătarcă felii | 100 g | 16 | 2,3 | 0,5 | 0,5 |
Măslin negru | 100 g | 115 | 0,8 | 10,7 | 6,3 |
Măslin verde | 100 g | 160 | 1,4 | 18,2 | 5,1 |
Mazăre cu morcovi tineri | 100 g | 53 | 3,0 | 0,2 | 10,0 |
Mazăre verde | 100 g | 85 | 6,9 | 0,4 | 19,4 |
Mixt chinezesc | 100 g | 61 | 2,5 | 0,4 | 11,7 |
Mixt indonezian | 100 g | 38 | 1,8 | 0,0 | 7,8 |
Morcov tânăr congelat Bonduelle | 100 g | 27 | 0,8 | 0,5 | 5,0 |
Morcov tânăr la cutie Bonduelle | 100 g | 25 | 0,5 | 0,7 | 4,2 |
Muguri de fasole >Mungo> | 100 g | 14 | 1,5 | 0,1 | 1,8 |
Porumb auriu | 100 g | 96 | 3,2 | 1,0 | 18,6 |
Porumb boabe vidat | 100 g | 25 | 1,4 | 0,2 | 4,4 |
Porumb dulce grăunţe | 100 g | 93 | 3,3 | 2,3 | 14,7 |
Porumb dulce ştiulete | 100 g | 101 | 3,5 | 2,8 | 15,6 |
Porumb fin boabe | 100 g | 28 | 1,9 | 0,2 | 7,6 |
Porumb fin boabe congelate | 100 g | 28 | 1,9 | 0,2 | 7,6 |
Porumb la cutie Bonduelle | 100 g | 115 | 3,9 | 1,3 | 22,0 |
Risotto | 100 g | 82 | 2,4 | 0,8 | 16,3 |
Romanesco congelat | 100 g | 25 | 2,9 | 0,5 | 2,2 |
Salata de legume Sombrero | 100 g | 62 | 1,7 | 0,8 | 11,9 |
Salata Hawaii | 100 g | 91 | 1,7 | 0,5 | 20,0 |
Sfecla roşie cuburi | 100 g | 30 | 0,8 | 0,1 | 6,5 |
Spanac frunze congelat Bonduelle | 100 g | 30 | 3,6 | 0,5 | 2,7 |
Spanac frunze la cutie Bonduelle | 100 g | 22 | 2,8 | 0,4 | 1,8 |
Spanac frunze, porţii | 100 g | 27 | 3,7 | 0,5 | 2,0 |
Spanac tăiat porţii | 100 g | 27 | 2,8 | 0,7 | 2,5 |
Trei ardei | 100 g | 25 | 1,1 | 0,2 | 4,8 |
Trio | 100 g | 66 | 1,8 | 2,7 | 8,6 |
Varză de Bruxeilles congelată Bonduelle | 100 g | 31 | 4,0 | 0,5 | 8,0 |
Zacuscă | 100 g | 35 | 1,3 | 0,9 | 5,4 |
Valoarea nutritivă a produselor congelate este foarte bine păstrată, deoarece din momentul culegerii acestora de pe câmp până în momentul congelării trec doar câteva ore. Majoritatea vitaminelor se păstrează foarte bine prin congelarea sau prin conservarea la cutie a legumelor.
Desigur are loc o pierdere de vitamine în momentul congelării. Cea mai afectată este vitamina C (pierderi de 25%), în ceva mai mică măsură - celelalte vitamine (de ex. vitamina B1 aprox.10%). Pierderile iniţiale de nutrienţi la momentul congelării sunt compensate mai târziu printr-o mai bună păstrare a acestora în stare congelată. De exemplu, ambalajul protejează carotenul din alimentele conservate de lumina care l-ar putea distruge. Mazărea conservată are cu 60% mai mult caroten decât cea proaspătă, expusă în magazin, printre altele datorită efectului luminii solare asupra mărfii. Amestecurile de legume congelate constituie o foarte bună sursă de elemente nutritive în acele perioade din an, în care legumele proaspete lipsesc de pe piaţă. Legumele cu un adaos de sos constituie o modalitate simplă şi rapidă de a prepara o masă completă.
E adevărat că legumele au gustul optim atunci când sunt proaspete. Totuşi, chiar şi conservate, ele rămân o importantă sursă de fibre şi de săruri minerale. Legumele în cutii de conserve sunt ambalate la vid, de aceea ele păstrează majoritatea vitaminelor. Procesul de conservare al acestor legume începe nu mai târziu de cinci ore de la culegerea lor, ceea ce permite păstrarea unei cantităţi maxime de vitamine şi de minerale în produsul finit. Conservele nu conţin conservanţi! Procedura de conservare prin călire, adică prin introducerea în apă fierbinte, apoi în apă rece, distruge enzimele care descompun legumele. În etapa următoare, procesul de sterilizare a cutiilor de conserve distruge de asemenea bacteriile. Conservele simple conţin o saramură, îmbogăţită câteodată cu arome. Mazărea conservată conţine zahăr. O parte a valorilor nutritive provenite din legume se găsesc tocmai în saramura din conservă, de aceea câteodată se recomandă consumarea acesteia. Legumele conservate, cum ar fi ciupercile sau măslinele, sunt în acelaşi timp o inspiraţie pentru o gustare rapidă şi delicioasă. Pot constitui de asemenea o garnitură pentru un fel de mâncare. Putem să folosim amestecuri de legume cu sos de roşii, care, datorită uşurinţei de preparare, asigură o masă gustoasă şi preparată cu promptitudine.