Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cafeaua – o băutură care îți stimulează simțurile

Aroma, textura și gustul sunt cele mai importante elemente percepute atunci când consumi cafea. Totuși, preferințele personale joacă un rol crucial. Percepțiile vizuale În primele câteva secunde, simțul văzului este cel care evaluează calitatea cafelei, chiar înainte de a primi informații de la celelalte simțuri, cum ar fi gustul sau mirosul. Simțul gustativ te ajută să evaluezi intensitatea culorii, textura și structura naturală a lichidului. În plus, și modul de servire a cafelei ne influențează percepțiile vizuale. Ne concentrăm atenția asupra tipului și aspectului cănii sau ceștii din care bem, asupra felului în care este decorate ceașca de cafea, de ex. cu frișcă, cu pudră de ciocolată, alune sau bucățele de portocală.

Mirosul Nasul simte compușii aromatici volatili dintr-o ceașcă de cafea. Nasul uman poate distinge peste 10 000 de compuși aromatici diferiți. 80% din senzațiile gustative sunt recunoscute cu ajutorul simțului mirosului. Percepțiile olfactive pot fi amplificate utilizând diverși aditivi pentru cafea. Cel mai des utilizate sunt scorțișoara, batoanele de vanilie sau cardamonul, care îmbogățesc aroma fiecărei cafele. Gustul Limba omenească recunoaște patru gusturi de bază: dulce, sărat, acru și amar. Siropurile aromatizate sau mierea pot îmbogăți gustul cafelei, creând, alături de alți aditivi, un gust unic.

Încearcă să prepari cea mai bună cafea alături de prietenii tăi.

Beneficiile consumului de cafea pentru sănătate

Plăcintă de porumb

Käsekuchen – budincă cu brânză


Rețete care te-ar putea interesa

Budincuță de spanac
Budincuță de spanac

Un gust extraordinar și o aromă deosebită.

2 persoane 15-30 min Simplu
Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci

Ciuperci delicioase, asezonate cu un sos cremos, o rețetă perfectă pentru prânz sau cină

2 persoane 30-45 min Mediu
Gustare festivă de fasole roșie
Gustare festivă de fasole roșie

Acest minunat aperitiv rece decorează orice masă festivă! Se servește cu tortila sau pită proaspătă.

8 persoane peste 45 min Mediu
Chanakhi
Chanakhi

Descoperă o rețetă delicioasă din carne de oaie.

5 persoane peste 45 min Simplu
Cafeaua – o băutură care îți stimulează simțurile

Aroma, textura și gustul sunt cele mai importante elemente percepute atunci când consumi cafea. Totuși, preferințele personale joacă un rol crucial. Percepțiile vizuale În primele câteva secunde, simțul văzului este cel care evaluează calitatea cafelei, chiar înainte de a primi informații de la celelalte simțuri, cum ar fi gustul sau mirosul. Simțul gustativ te ajută să evaluezi intensitatea culorii, textura și structura naturală a lichidului. În plus, și modul de servire a cafelei ne influențează percepțiile vizuale. Ne concentrăm atenția asupra tipului și aspectului cănii sau ceștii din care bem, asupra felului în care este decorate ceașca de cafea, de ex. cu frișcă, cu pudră de ciocolată, alune sau bucățele de portocală.

Mirosul Nasul simte compușii aromatici volatili dintr-o ceașcă de cafea. Nasul uman poate distinge peste 10 000 de compuși aromatici diferiți. 80% din senzațiile gustative sunt recunoscute cu ajutorul simțului mirosului. Percepțiile olfactive pot fi amplificate utilizând diverși aditivi pentru cafea. Cel mai des utilizate sunt scorțișoara, batoanele de vanilie sau cardamonul, care îmbogățesc aroma fiecărei cafele. Gustul Limba omenească recunoaște patru gusturi de bază: dulce, sărat, acru și amar. Siropurile aromatizate sau mierea pot îmbogăți gustul cafelei, creând, alături de alți aditivi, un gust unic.

Încearcă să prepari cea mai bună cafea alături de prietenii tăi.

Beneficiile consumului de cafea pentru sănătate

Plăcintă de porumb

Käsekuchen – budincă cu brânză

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.