Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Vitamina K - beneficii pentru coagulare

Vitamina K este necesară pentru producerea de protrombină la nivelul ficatului, ea jucând rolul cel mai important în coagularea sângelui. De asemenea, și alți factori de coagulare produși în ficat necesită prezența vitaminei K. 

Din cauza deficiențelor de protrombină sau de oricare dintre acești factori, sângele se coagulează încet sau deloc și chiar o rană minoră poate provoca sângerări de durată. Vitamina K influențează, de asemenea, absorbția de calciu de către oase. 

Deficitul de vitamina K

Un deficit prelungit de vitamina K poate duce la osteoporoză - oasele devin fragile și casante. Din fericire, aceste deficiențe sunt rare, iar oamenii sănătoși nu au nevoie de niciun fel de suplimente alimentare. Deficiența de vitamina K apare în cazul afecțiunilor grave intestinale și hepatice și al tratamentului pe termen lung cu antibiotice. Medicamentele care scad colesterolul inhibă absorbția de vitamina K în sânge. 

În cazul pacienților care au luat medicamente anticoagulante, efectul vitaminei K este blocat, iar aceasta poate provoca osteoporoză. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze vitamina K. De aceea, este necesar să-i oferim alimentele ca sursă. 

Vitamina K în alimente

Vitamina K se găsește în principal în legumele cu frunze verzi (de exemplu broccoli, salată verde, varză, spanac), în căpșuni, ulei de soia și în anumite produse de origine animală (de exemplu, ouă, ficat de vită).

Oase puternice cu vitamina K

Află mai multe despre sănătatea ta la:


Rețete care te-ar putea interesa

Mix gratinat de broccoli, morcovi și conopidă
Mix gratinat de broccoli, morcovi și conopidă

Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară

4 persoane 15-30 min Simplu
Piept de rață glazurat cu miere și ravioli cu ciuperci
Piept de rață glazurat cu miere și ravioli cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Coșulețe umplute cu cremă de ciuperci
Coșulețe umplute cu cremă de ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Tort aperitiv în trei culori
Tort aperitiv în trei culori

O experiență culinară.

8 persoane 30-45 min Simplu
Vitamina K - beneficii pentru coagulare

Vitamina K este necesară pentru producerea de protrombină la nivelul ficatului, ea jucând rolul cel mai important în coagularea sângelui. De asemenea, și alți factori de coagulare produși în ficat necesită prezența vitaminei K. 

Din cauza deficiențelor de protrombină sau de oricare dintre acești factori, sângele se coagulează încet sau deloc și chiar o rană minoră poate provoca sângerări de durată. Vitamina K influențează, de asemenea, absorbția de calciu de către oase. 

Deficitul de vitamina K

Un deficit prelungit de vitamina K poate duce la osteoporoză - oasele devin fragile și casante. Din fericire, aceste deficiențe sunt rare, iar oamenii sănătoși nu au nevoie de niciun fel de suplimente alimentare. Deficiența de vitamina K apare în cazul afecțiunilor grave intestinale și hepatice și al tratamentului pe termen lung cu antibiotice. Medicamentele care scad colesterolul inhibă absorbția de vitamina K în sânge. 

În cazul pacienților care au luat medicamente anticoagulante, efectul vitaminei K este blocat, iar aceasta poate provoca osteoporoză. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze vitamina K. De aceea, este necesar să-i oferim alimentele ca sursă. 

Vitamina K în alimente

Vitamina K se găsește în principal în legumele cu frunze verzi (de exemplu broccoli, salată verde, varză, spanac), în căpșuni, ulei de soia și în anumite produse de origine animală (de exemplu, ouă, ficat de vită).

Oase puternice cu vitamina K

Află mai multe despre sănătatea ta la:

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.