Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Vitamina K - beneficii pentru coagulare

Vitamina K este necesară pentru producerea de protrombină la nivelul ficatului, ea jucând rolul cel mai important în coagularea sângelui. De asemenea, și alți factori de coagulare produși în ficat necesită prezența vitaminei K. 

Din cauza deficiențelor de protrombină sau de oricare dintre acești factori, sângele se coagulează încet sau deloc și chiar o rană minoră poate provoca sângerări de durată. Vitamina K influențează, de asemenea, absorbția de calciu de către oase. 

Deficitul de vitamina K

Un deficit prelungit de vitamina K poate duce la osteoporoză - oasele devin fragile și casante. Din fericire, aceste deficiențe sunt rare, iar oamenii sănătoși nu au nevoie de niciun fel de suplimente alimentare. Deficiența de vitamina K apare în cazul afecțiunilor grave intestinale și hepatice și al tratamentului pe termen lung cu antibiotice. Medicamentele care scad colesterolul inhibă absorbția de vitamina K în sânge. 

În cazul pacienților care au luat medicamente anticoagulante, efectul vitaminei K este blocat, iar aceasta poate provoca osteoporoză. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze vitamina K. De aceea, este necesar să-i oferim alimentele ca sursă. 

Vitamina K în alimente

Vitamina K se găsește în principal în legumele cu frunze verzi (de exemplu broccoli, salată verde, varză, spanac), în căpșuni, ulei de soia și în anumite produse de origine animală (de exemplu, ouă, ficat de vită).

Oase puternice cu vitamina K

Află mai multe despre sănătatea ta la:


Rețete care te-ar putea interesa

Frittata cu ciuperci
Frittata cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Plăcintă de porumb
Plăcintă de porumb

O adevărată experiență culinară.

4 persoane peste 45 min Simplu
Pește pe pat de legume
Pește pe pat de legume

Alege o reteță originală de la Bonduelle.

4 persoane 30-45 min Simplu
Sărmăluțe cu ciuperci de post și mămăliguță
Sărmăluțe cu ciuperci de post și mămăliguță

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 30-45 min Simplu
Vitamina K - beneficii pentru coagulare

Vitamina K este necesară pentru producerea de protrombină la nivelul ficatului, ea jucând rolul cel mai important în coagularea sângelui. De asemenea, și alți factori de coagulare produși în ficat necesită prezența vitaminei K. 

Din cauza deficiențelor de protrombină sau de oricare dintre acești factori, sângele se coagulează încet sau deloc și chiar o rană minoră poate provoca sângerări de durată. Vitamina K influențează, de asemenea, absorbția de calciu de către oase. 

Deficitul de vitamina K

Un deficit prelungit de vitamina K poate duce la osteoporoză - oasele devin fragile și casante. Din fericire, aceste deficiențe sunt rare, iar oamenii sănătoși nu au nevoie de niciun fel de suplimente alimentare. Deficiența de vitamina K apare în cazul afecțiunilor grave intestinale și hepatice și al tratamentului pe termen lung cu antibiotice. Medicamentele care scad colesterolul inhibă absorbția de vitamina K în sânge. 

În cazul pacienților care au luat medicamente anticoagulante, efectul vitaminei K este blocat, iar aceasta poate provoca osteoporoză. Organismul uman nu este capabil să sintetizeze vitamina K. De aceea, este necesar să-i oferim alimentele ca sursă. 

Vitamina K în alimente

Vitamina K se găsește în principal în legumele cu frunze verzi (de exemplu broccoli, salată verde, varză, spanac), în căpșuni, ulei de soia și în anumite produse de origine animală (de exemplu, ouă, ficat de vită).

Oase puternice cu vitamina K

Află mai multe despre sănătatea ta la:

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.