Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Bucătăria libaneză

Mâncăruri din Orientul Mijlociu

Într-un fel, bucataria libaneza are un aspect şi un gust foarte similare cu multe alte mâncăruri din Orientul Mijlociu, făcând parte din cultura culinară arabă, care cuprinde întreaga coastă de sud a bazinului mediteranean. Bucataria libaneza este unică, împrumutând foarte multe elemente din țările Orientale, dar și din Turcia - o țară pe jumătate europeană. Să vedem împreună mai multe lucruri despre această bucătărie, dar și de ce este atât de specială în categoria "bucătăriile lumii".
 
Totuşi, a spune că varietăţile de mâncare libaneză sunt acelaşi lucru cu restul mâncării din Orientul Mijlociu, este ca şi când am spune că tradiţia culinară italiană este la fel cu cea franceză sau cu cea irlandeză.
Bucataria libaneza pare cumpătată când vine vorba de grăsimi animale şi carne (exceptând carnea macră), însă este notorie pentru bogăţia de legume, fructe, tipuri de amidon, ulei de măsline şi usturoi. Dintre acestea, ultimele două, alături de legume, sunt ingrediente absolut obligatorii în felurile de mâncare libaneză.

Bucătăria libaneza

Alături de cultura culinară arabă, bucătăria libaneză există încă din vremurile biblice, şi este efectiv încărcată de istorie. Pe lângă felurile de mâncare tradiţionale libaneze renumite în întreaga lume, cum ar fi crochetele Kibbeh, Mulukhiya cu frunze de iută, brânza de iaurt Labneh, baclavaua şi altele, bucătăria libaneză oferă o varietate de opţiuni delicioase de reţete: reţete pe bază de legume, cum este de exemplu renumita musaca libaneză. Aceasta este o mâncare tradiţională vegetariană, ale cărei principale ingrediente sunt vinetele, năutul şi sosul de roşii.
 
Mâncărurile libaneze, la fel ca multe alte mâncăruri din Orientul Mijlociu, sunt tot mai populare în ţările din vest ca alternativă la mai puţin sănătosul fast food. Astfel, diverse restaurante servesc o mare varietate de mâncăruri libaneze şi alte mâncăruri din Orientul Mijlociu şi oferă reţete. Reţete găsiţi uşor, iar dacă îndrăzniţi să gătiţi o mâncare din bucătăria libaneză în propria bucătărie iarna, puteţi folosi şi legume congelate.
 
 

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de pui cu brânză albastră și morcovi caramelizați
Rulouri de pui cu brânză albastră și morcovi caramelizați

O combinație spectaculoasă de arome și culori.

2 persoane 30-45 min Simplu
Cotlete de porc umplute cu mazăre
Cotlete de porc umplute cu mazăre

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Ouă coapte pe pat de broccoli
Ouă coapte pe pat de broccoli

Un mic dejun special, plin de vitamine și proteine

4 persoane 15-30 min Complex
Supă cremă de mazăre cu gorgonzola
Supă cremă de mazăre cu gorgonzola

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Bucătăria libaneză

Mâncăruri din Orientul Mijlociu

Într-un fel, bucataria libaneza are un aspect şi un gust foarte similare cu multe alte mâncăruri din Orientul Mijlociu, făcând parte din cultura culinară arabă, care cuprinde întreaga coastă de sud a bazinului mediteranean. Bucataria libaneza este unică, împrumutând foarte multe elemente din țările Orientale, dar și din Turcia - o țară pe jumătate europeană. Să vedem împreună mai multe lucruri despre această bucătărie, dar și de ce este atât de specială în categoria "bucătăriile lumii".
 
Totuşi, a spune că varietăţile de mâncare libaneză sunt acelaşi lucru cu restul mâncării din Orientul Mijlociu, este ca şi când am spune că tradiţia culinară italiană este la fel cu cea franceză sau cu cea irlandeză.
Bucataria libaneza pare cumpătată când vine vorba de grăsimi animale şi carne (exceptând carnea macră), însă este notorie pentru bogăţia de legume, fructe, tipuri de amidon, ulei de măsline şi usturoi. Dintre acestea, ultimele două, alături de legume, sunt ingrediente absolut obligatorii în felurile de mâncare libaneză.

Bucătăria libaneza

Alături de cultura culinară arabă, bucătăria libaneză există încă din vremurile biblice, şi este efectiv încărcată de istorie. Pe lângă felurile de mâncare tradiţionale libaneze renumite în întreaga lume, cum ar fi crochetele Kibbeh, Mulukhiya cu frunze de iută, brânza de iaurt Labneh, baclavaua şi altele, bucătăria libaneză oferă o varietate de opţiuni delicioase de reţete: reţete pe bază de legume, cum este de exemplu renumita musaca libaneză. Aceasta este o mâncare tradiţională vegetariană, ale cărei principale ingrediente sunt vinetele, năutul şi sosul de roşii.
 
Mâncărurile libaneze, la fel ca multe alte mâncăruri din Orientul Mijlociu, sunt tot mai populare în ţările din vest ca alternativă la mai puţin sănătosul fast food. Astfel, diverse restaurante servesc o mare varietate de mâncăruri libaneze şi alte mâncăruri din Orientul Mijlociu şi oferă reţete. Reţete găsiţi uşor, iar dacă îndrăzniţi să gătiţi o mâncare din bucătăria libaneză în propria bucătărie iarna, puteţi folosi şi legume congelate.