Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Beneficiile și proprietățile fructului de Avocado

Ce proprietăți are avocado? 

Avocado conţine acizi graşi nesaturaţi, potasiu, magneziu, acid folic, vitaminele C, E, K, H, PP şi din grupa B, caroten, cupru, fibre. 100 g  de avocado conține 240 kcal. 

Avocado - afrodiziac peruvian 

Avocado-ul provine din Peru. Aztecii şi Incaşii credeau că această plantă are proprietăţi afrodiziace. Se cultivă în aproape toate regiunile de climă tropicală şi subtropicală. În unele ţări este numit „fruct de unt” datorită conţinutului său bogat în grăsimi. Fructul de avocado este de un verde intens, galben sau violet. 

Cum se mănâncă avocado? 

Avocado este folosit în principal în arta culinară. Poate fi folosit cu adaos de suc de lămâie sau oţet sau ca componentă a salatelor picante sau dulci. În afară de aceasta, poate fi mixat ca pireu cu suc de lămâie, usturoi, sare şi piper, pentru a obţine guacamole, un dip specific bucătăriei mexicane. Feliile de avocado pe pâine înlocuiesc brânza. 

Trebuie să ţinem minte că avocado-ul nu suportă temperaturi înalte - fiert sau copt- devine amar. 

Avocado – beneficii și valori nutriționale 

Compoziţia sa de acizi nesaturaţi face fructul de avocado recomandabil persoanelor suferinde de scleroză, hipertensiune şi ca supliment al dietei sau ca înlocuitor al untului. Fructele de avocado sunt recomandate şi persoanelor suferinde de anemie, hipertensiune, afecţiuni stomacale, tulburări de digestie. Conţinutul de vitamine E şi B ajută la alinarea stresului şi la rezolvarea problemelor legate de sterilitate la femei şi la bărbaţi. 

Avocado - ingredient pentru lichioruri 

Numele olandez al lichiorului de ouă – Avokaat – provine de la avocado. Indienii făceau un lichior cremos pe bază de avocado iar europeni au fost nevoiţi să înlocuiască acest fruct exotic cu ouă. 

Avocado pentru ten 

Avocado-l se foloseşte şi în cosmetică. Măştile cosmetice din acest fruct acţionează antiiritant asupra pielii şi regenerează tenul. După amestecarea cu ulei din seminţe de struguri sau cu ulei de migdale dulci, poate fi folosit la masaj. Avocado-ul hrăneşte şi hidratează nu numai pielea, ci şi părul. 


Rețete care te-ar putea interesa

Creveți cu porumb
Creveți cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș
Salată caldă de fasole, ciuperci și tofu cu cuș-cuș

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Orez cu legume și carne
Orez cu legume și carne

O rețetă gustoasă, practică și sățioasă, ușor de preparat atât pentru mesele de prânz, cât și pentru cină.

4 persoane 15-30 min Simplu
Salată de varză cu măr și porumb
Salată de varză cu măr și porumb

Fie că o servești ca gustare sau ca garnitură, această salată este cu siguranță una specială, o combinație neașteptată de gusturi

4 persoane 30-45 min Simplu
Beneficiile și proprietățile fructului de Avocado

Ce proprietăți are avocado? 

Avocado conţine acizi graşi nesaturaţi, potasiu, magneziu, acid folic, vitaminele C, E, K, H, PP şi din grupa B, caroten, cupru, fibre. 100 g  de avocado conține 240 kcal. 

Avocado - afrodiziac peruvian 

Avocado-ul provine din Peru. Aztecii şi Incaşii credeau că această plantă are proprietăţi afrodiziace. Se cultivă în aproape toate regiunile de climă tropicală şi subtropicală. În unele ţări este numit „fruct de unt” datorită conţinutului său bogat în grăsimi. Fructul de avocado este de un verde intens, galben sau violet. 

Cum se mănâncă avocado? 

Avocado este folosit în principal în arta culinară. Poate fi folosit cu adaos de suc de lămâie sau oţet sau ca componentă a salatelor picante sau dulci. În afară de aceasta, poate fi mixat ca pireu cu suc de lămâie, usturoi, sare şi piper, pentru a obţine guacamole, un dip specific bucătăriei mexicane. Feliile de avocado pe pâine înlocuiesc brânza. 

Trebuie să ţinem minte că avocado-ul nu suportă temperaturi înalte - fiert sau copt- devine amar. 

Avocado – beneficii și valori nutriționale 

Compoziţia sa de acizi nesaturaţi face fructul de avocado recomandabil persoanelor suferinde de scleroză, hipertensiune şi ca supliment al dietei sau ca înlocuitor al untului. Fructele de avocado sunt recomandate şi persoanelor suferinde de anemie, hipertensiune, afecţiuni stomacale, tulburări de digestie. Conţinutul de vitamine E şi B ajută la alinarea stresului şi la rezolvarea problemelor legate de sterilitate la femei şi la bărbaţi. 

Avocado - ingredient pentru lichioruri 

Numele olandez al lichiorului de ouă – Avokaat – provine de la avocado. Indienii făceau un lichior cremos pe bază de avocado iar europeni au fost nevoiţi să înlocuiască acest fruct exotic cu ouă. 

Avocado pentru ten 

Avocado-l se foloseşte şi în cosmetică. Măştile cosmetice din acest fruct acţionează antiiritant asupra pielii şi regenerează tenul. După amestecarea cu ulei din seminţe de struguri sau cu ulei de migdale dulci, poate fi folosit la masaj. Avocado-ul hrăneşte şi hidratează nu numai pielea, ci şi părul. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.