Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Avocado

 

100 g avocado – 240 kcal

Conţine acizi graşi nesaturaţi, potasiu, magneziu, acid folic, vitaminele C, E, K, H, PP şi din grupa B, caroten, cupru, fibre.

Afrodiziac peruvian

Avocado-ul provine din Peru. Aztecii şi Incaşii credeau că această plantă are proprietăţi afrodiziace. Se cultivă în aproape toate regiunile de climă tropicală şi subtropicală. În unele ţări este numit „fruct de unt” datorită conţinutului său bogat în grăsimi. Fructul de avocado este de un verde intens, galben sau violet.

Aplicaţii în bucătărie

Avocado este folosit în principal în arta culinară. Poate fi folosit cu adaos de suc de lămâie sau oţet sau ca componentă a salatelor picante sau dulci. În afară de aceasta, poate fi mixat ca pireu cu suc de lămâie, usturoi, sare şi piper, pentru a obţine guacamole, un dip specific bucătăriei mexicane. Feliile de avocado pe pâine înlocuiesc brânza.

Trebuie să ţinem minte că avocado-ul nu suportă temperaturi înalte - fiert sau copt- devine amar.

O bogăţie de ingrediente benefice

Compoziţia sa de acizi nesaturaţi îl face recomandabil persoanelor suferinde de scleroză, hipertensiune şi ca supliment al dietei sau ca înlocuitor al untului. Fructele de avocado sunt recomandate şi persoanelor suferinde de anemie, hipertensiune, afecţiuni stomacale, tulburări de digestie. Conţinutul de vitamine E şi B ajută la alinarea stresului şi la rezolvarea problemelor legate de sterilitate la femei şi la bărbaţi.

Ingredient pentru lichioruri

Numele olandez al lichiorului de ouă – Avokaat – provine de la avocado. Indienii făceau un lichior cremos pe bază de avocado iar europeni au fost nevoiţi să înlocuiască acest fruct exotic cu ouă.

În loc de bisturiu...

Avocado-ul se foloseşte şi în cosmetică. Măştile cosmetice din acest fruct acţionează antiiritant asupra pielii şi regenerează tenul. După amestecarea cu ulei din seminţe de struguri sau cu ulei de migdale dulci, poate fi folosit la masaj. Avocado-ul hrăneşte şi hidratează nu numai pielea, ci şi părul.


Rețete care te-ar putea interesa

Sote de mazăre cu fasole verde, prosciutto și cruton pâine

Sote de mazăre cu fasole verde, prosciutto și cruton pâine

O rețetă perfectă pentru o masă în familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
Ciorbă cu legume Bonduelle

Ciorbă cu legume Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Pești zburători prăjiți

Pești zburători prăjiți

Mâncare din Insulele Caraibe.

4 persoane peste 45 min Complex
Tartine cu cremă de ciuperci

Tartine cu cremă de ciuperci

O experiență culinară

4 persoane 15-30 min Simplu
Avocado
 

100 g avocado – 240 kcal

Conţine acizi graşi nesaturaţi, potasiu, magneziu, acid folic, vitaminele C, E, K, H, PP şi din grupa B, caroten, cupru, fibre.

Afrodiziac peruvian

Avocado-ul provine din Peru. Aztecii şi Incaşii credeau că această plantă are proprietăţi afrodiziace. Se cultivă în aproape toate regiunile de climă tropicală şi subtropicală. În unele ţări este numit „fruct de unt” datorită conţinutului său bogat în grăsimi. Fructul de avocado este de un verde intens, galben sau violet.

Aplicaţii în bucătărie

Avocado este folosit în principal în arta culinară. Poate fi folosit cu adaos de suc de lămâie sau oţet sau ca componentă a salatelor picante sau dulci. În afară de aceasta, poate fi mixat ca pireu cu suc de lămâie, usturoi, sare şi piper, pentru a obţine guacamole, un dip specific bucătăriei mexicane. Feliile de avocado pe pâine înlocuiesc brânza.

Trebuie să ţinem minte că avocado-ul nu suportă temperaturi înalte - fiert sau copt- devine amar.

O bogăţie de ingrediente benefice

Compoziţia sa de acizi nesaturaţi îl face recomandabil persoanelor suferinde de scleroză, hipertensiune şi ca supliment al dietei sau ca înlocuitor al untului. Fructele de avocado sunt recomandate şi persoanelor suferinde de anemie, hipertensiune, afecţiuni stomacale, tulburări de digestie. Conţinutul de vitamine E şi B ajută la alinarea stresului şi la rezolvarea problemelor legate de sterilitate la femei şi la bărbaţi.

Ingredient pentru lichioruri

Numele olandez al lichiorului de ouă – Avokaat – provine de la avocado. Indienii făceau un lichior cremos pe bază de avocado iar europeni au fost nevoiţi să înlocuiască acest fruct exotic cu ouă.

În loc de bisturiu...

Avocado-ul se foloseşte şi în cosmetică. Măştile cosmetice din acest fruct acţionează antiiritant asupra pielii şi regenerează tenul. După amestecarea cu ulei din seminţe de struguri sau cu ulei de migdale dulci, poate fi folosit la masaj. Avocado-ul hrăneşte şi hidratează nu numai pielea, ci şi părul.