1. >Despre noi
  2. >Angajamentul nostru pentru o lume mai bună

La Bonduelle credem cu tărie că natura este viitorul, astfel că ne-am luat un angajament. Îl numim „Pactul B!”: un devotament real față de planetă, față de alimentație și față de oameni.

O companie cu impact pozitiv

Astăzi, mai mult decât oricând, urgențele climatice au nevoie de ajutorul companiilor de a include dezvoltarea sustenabilă în cadrul misiunii lor și de a se angaja deschis la limitarea impactului asupra mediului, cât și la acțiune responsabilă. Criza sanitară ne-a dovedit rolul major pe care îl au companiile în crearea unei lumi mai incluzive și mai echitabile.

În calitate de participant activ în lumea agro-businessului, Bonduelle își dorește să paveze drumul de tranziție înspre un stil de viață sănătos, atât pentru bunăstarea planetei, cât și a locuitorilor ei, implicându-se într-un proces care îi va oferi certificarea B Corp, cu un impact economic pozitiv pentru acționarii săi.

Certificarea B-Corp

Schimbarea este despre angajamente concrete. Angajamente care sunt definite, evaluate și recunoscute de corpul de certificare B Corp. În urma unui audit și a unei estimări asupra impactului, mișcarea B Corp oferă o certificare a companiilor „dornice să contribuie pozitiv în societatea lor și care nu își doresc să fie cei mai buni DIN lume ci să fie mai buni PENTRU lume (website https://bcorporation.eu/). Aceste companii devin un model de urmat pentru cele care nu dețin încă certificarea și le oferă suport în acest demers.

Vedem în certificarea B Corp un real punct de sprijin în structurarea transformării sociale și ecologice a companiei. Angajamentul față de certificarea B Corp ne oferă oportunitatea de a ne implica în producerea unei schimbări de profunzime în cultura organizațională a companiei noastre, pas cu pas, de la activitățile curente administrative și până la regândirea pârghiilor de performanță, indiferent de natura lor.

Pactul B!: angajamentul nostru pentru 2025

Încă de la începuturi, Bonduelle a cultivat respectul pentru mediul înconjurător și a considerat că forța umană este motorul fiecărei companii în parte. Prin aderarea la Pactul B, dorim să translatăm aceste valori la un nivel superior: sprijinirea forței de muncă locale, securitatea la locul de muncă, sănătate, bunăstare, căldură și implicare în comunitățile locale. Suntem mânați mereu de aceeași ambiție de a contribui la bunăstarea lumii prin intermediul unei alimentații bazate pe produse din plante, prin activități menite să pună în evidență respectul ce îl purtăm oamenilor, prin biodiversitate și prin atenția față de mediul înconjurător.

Dezvăluit în anul 2019, Pactul B însumează angajamentele luate de Bonduelle în jurul a trei piloni: hrană, oameni și planetă.

Fii bun pentru planetă

Bonduelle își ia angajamentul de a deveni o companie mai bună pentru planetă, prin îmbunătățirea impactului asupra mediului înconjurător, prin cultivarea responsabilă a pământului, prin sprijinirea procesului de cercetare, pregătire și îmbunătățire a tehnicilor de vânzare pentru produsele pe care le comercializăm.

Concret, care sunt obiectivele noastre pentru viitor?

  • suprafețe cultivate 100% cu ajutorul tehnicilor alternative de cultură, până în 2025
  • reducerea emisiilor de gaze produse de serele noastre cu 20% până în 2035
  • ambalaje reciclabile sau reutilizabile 100% până în 2025

Fii bun pentru hrană

Bonduelle își ia angajamentul de a avea un efect pozitiv asupra hranei, militând pentru obiceiuri alimentare responsabile.

Ne dorim să avem un impact pozitiv asupra obiceiurilor alimentare pentru „a ne hrăni mai bine”. În acest sens, ne luăm angajamentul pentru 100% dintre produsele noastre că vor avea un impact pozitiv și că vor sprijini bunele practici alimentare alături de Fundația Louis Bonduelle.

Fii bun pentru umanitate

Menținerea celor mai înalte standarde de bunăstare pentru comunitățile noastre, precum și asigurarea celor mai bune condiții de sănătate și securitate la locul de muncă reprezintă priorități esențiale pentru Bonduelle. Toți cei care lucrează pentru grupul Bonduelle beneficiază de un mediu de lucru profesional, care le asigură sănătatea și siguranța, precum și integritatea fizică și mentală, prevenind boala ocupațională. Acesta este motivul pentru care grupul și-a setat un obiectiv ambițios, însă esențial: atingerea pragului de 0 accidente care presupun concediu medical până cel târziu în 2025. Acest obiectiv îi vizează pe toți cei afiliați grupului Bonduelle, indiferent de tipul de contract de angajare.

Mai mult decât atât, în 2025, 100% dintre grupurile Bonduelle vor fi implicate în proiecte locale, dându-le ocazia angajaților să fie parte activă în comunitățile lor care, împreună, vor conlucra la transformarea grupului.

Implicarea într-o mișcare mai amplă, alături de alte companii

Am mers încă și mai departe și am inițiat Arhitecții Mișcării B, alături de alte 5 multinaționale, cu scopul de a integra și alte companii mari în proiectul B Corp și de a crea o corporație mai amplă, în serviciul dezvoltării durabile. Am creat și acum susținem mișcarea B Corp nu doar pentru a deveni o companie cu impact pozitiv, ci și pentru a crea impact pozitiv.

„În anul 2021, mai mult decât niciodată, Arhitecții Mișcării B reprezintă un proiect care aduce valoare și sperăm că această inițiativă va atrage tot mai mulți participanți. Companiile pot fi un instrument puternic pentru schimbarea colectivă și pentru implicare.”, Anne-Sophie Fontaine – CSR & Communication VP.