Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi

Mielul se poate mânca și pe parcursul anului, nu doar de Paște. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Pulpa se taie în bucăți mici, condimentăm și o lăsăm la rece. Cartofii curățați se taie felii subțiri și îi condimentăm cu boia dulce și iute (după gustul nostru), piper și sare. Pregătim o tavă, o tapetăm cu hârtie de copt și așezăm cartofii cu spațiu între ei.

  • Îi introducem în cuptor la foc mic cca 10 minute, până încep să se rumenească și să se usuce, făcându-i chips-uri. Ceapa se curăță și jumătate se taie și se pune într-o tigaie la sotat. Ciupercile se feliază și le punem peste ceapă, sărăm și condimentăm.

  • Carnea se așază într-o tavă de Jena și o lăsăm la cuptor, punându-i ulei, vin roșu și frunzele de dafin. Pe o farfurie, așezăm câteva chips-uri, ciupercile sotate, iar un rând de chips-uri, apoi ciupercile și în vârf punem roșiile cherry sotate. Alături, se pune pulpa gata făcută, rondele de ceapă, pătrunjelul verde de ornament și putem servi cu vin.

Rețete care te-ar putea interesa

Pulpă de miel la cuptor cu ciuperci sote pe chips de cartofi
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>1.2-1.5 kg pulpă miel</p>
  • <p>10 cartofi</p>
  • <p>1 ceapă roșie</p>
  • <p>50 g unt</p>
  • <p>3 căței usturoi</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Soia</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>c&acirc;teva roșii cherry</p>
  • <p>Frunze dafin</p>
  • <p>50 ml. ulei</p>
  • <p>1 pahar vin roșu</p>
  • <p>2 fire pătrunjel</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pulpa se taie în bucăți mici, condimentăm și o lăsăm la rece. Cartofii curățați se taie felii subțiri și îi condimentăm cu boia dulce și iute (după gustul nostru), piper și sare. Pregătim o tavă, o tapetăm cu hârtie de copt și așezăm cartofii cu spațiu între ei.

  • Pasul 2

    Îi introducem în cuptor la foc mic cca 10 minute, până încep să se rumenească și să se usuce, făcându-i chips-uri. Ceapa se curăță și jumătate se taie și se pune într-o tigaie la sotat. Ciupercile se feliază și le punem peste ceapă, sărăm și condimentăm.

  • Pasul 3

    Carnea se așază într-o tavă de Jena și o lăsăm la cuptor, punându-i ulei, vin roșu și frunzele de dafin. Pe o farfurie, așezăm câteva chips-uri, ciupercile sotate, iar un rând de chips-uri, apoi ciupercile și în vârf punem roșiile cherry sotate. Alături, se pune pulpa gata făcută, rondele de ceapă, pătrunjelul verde de ornament și putem servi cu vin.