Pași de preparare
-
Spălam bine puiul și îl lăsăm să se zvânte. Pregătim umplutura. Mai întâi pregătim legumele. Nu le decongelăm, le vom lasă exact așa cum sunt. Tocăm ceapa și o călim în unt. Adăugăm legumele și sotăm ușor.
-
Adăugăm ficatul tocat și omogenizăm compoziția, apoi asezonăm cu sare și piper. Puiul îl umplem și apoi îl coasem.
-
Pisăm usturoiul, adăugăm condimentul pentru pui, sarea și piperul și frecăm cu ulei până obținem o pastă. Ungem bine puiul cu pasta obținută. Garnisim puiul cu crenguțele de rozmarin și cu dafinul și îl punem în tava unsă cu foarte puțin ulei. Legăm picioarele cu o sfoară alimentară, acoperim tava cu folie de aluminiu sau pungă specială și dăm la cuptor aproximativ o oră.
-
Îndepărtăm folia și îl lăsăm încă 30-40 minute, timp în care îl stropim din când în când cu sosul format în tavă. Îl scoatem pe un platou când e bine rumenit.