Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci

Ideale pentru mese festive. Marinescu Aurelian Costel

Pași de preparare

  • Fierbem ouăle în apă cu puțină sare 5 minute, apoi le lăsăm să se răcească, le curățăm de coajă și le tăiem în jumătăți. Scoatem gălbenușurile, pe care le punem deoparte. Între timp punem ceapa tocată fin la călit în uleiul încins. O luăm de pe foc, lăsăm să se răcorească ușor, apoi adăugăm un praf de sare și mixăm compozitția până se transformă într-o pastă fină.
  • Curățăm bine ficățeii de pielițe, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai mici. Când ceapa s-a înmuiat adăugăm ficățeii și îi lăsăm până se albesc pe toate părțile, amestecând ocazional. Adăugăm vinul călduț, piperul și lăsăm să fiarbă până scade vinul.
  • Pasăm bine gălbenușurile de ou și le amestecăm cu untul la temperatura camerei. Scurgem ciupercile, le clătim bine, apoi le scurgem din nou și le tocăm cât mai fin. Amestecăm pasta de ficat cu untul până devine cremoasa, apoi punem ciupercile tocate fin si omogenizăm.
  • Cu ajutorul unui pos umplem jumătățile de ou. Ornăm cu măsline negre. Pasta rămasă o punem într-un castronel și o servim pe felii de pâine prăjită.

Rețete care te-ar putea interesa

Ouă umplute cu pate de casă și ciuperci
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 150 g ficat de pui
  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapa mică
  • 70 ml. vin alb sec
  • 70 g unt
  • 6 ouă
  • Sare
  • Piper negru
  • Măsline negre
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem ouăle în apă cu puțină sare 5 minute, apoi le lăsăm să se răcească, le curățăm de coajă și le tăiem în jumătăți. Scoatem gălbenușurile, pe care le punem deoparte. Între timp punem ceapa tocată fin la călit în uleiul încins. O luăm de pe foc, lăsăm să se răcorească ușor, apoi adăugăm un praf de sare și mixăm compozitția până se transformă într-o pastă fină.

  • Pasul 2

    Curățăm bine ficățeii de pielițe, îi spălăm și îi tăiem în bucăți mai mici. Când ceapa s-a înmuiat adăugăm ficățeii și îi lăsăm până se albesc pe toate părțile, amestecând ocazional. Adăugăm vinul călduț, piperul și lăsăm să fiarbă până scade vinul.

  • Pasul 3

    Pasăm bine gălbenușurile de ou și le amestecăm cu untul la temperatura camerei. Scurgem ciupercile, le clătim bine, apoi le scurgem din nou și le tocăm cât mai fin. Amestecăm pasta de ficat cu untul până devine cremoasa, apoi punem ciupercile tocate fin si omogenizăm.

  • Pasul 4

    Cu ajutorul unui pos umplem jumătățile de ou. Ornăm cu măsline negre. Pasta rămasă o punem într-un castronel și o servim pe felii de pâine prăjită.