Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fasole roșie în nuci

Este o mâncare georgiană foarte comună, pregătită în special iarna.

Pași de preparare

  • Clătește fasolea sub jet de apă, pune-o într-o cratiță și dă la fiert la foc mediu. Adaugă apă de câteva ori în cratiță, pentru a evita ca fasolea să se ardă. Când fasolea este gata, toarnă socul într-un alt vas.

  • Pisează nucile, apoi usturoiul, coriandrul, țelina și salvia proaspete, toate laolaltă.

  • Adaugă coriandru uscat (condimente uscate) în amestec și diluează-l cu sucul de pe fasole. Pune amestecul în cratiță peste fasole și amestecă încet cu o lingură. Sosul nu trebuie să acopere complet fasolea.

  • Adaugă câteva semințe de rodie. Adaugă sare și piper după gust.

Rețete care te-ar putea interesa

Fasole roșie în nuci
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 1 cană de ceai cu nuci
  • 4 căței usturoi
  • 3 legături coriandru
  • 1/2 linguriță condimente uscate
  • 1 rodie
  • 3 legături țelină
  • 3 legături salvie
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Clătește fasolea sub jet de apă, pune-o într-o cratiță și dă la fiert la foc mediu. Adaugă apă de câteva ori în cratiță, pentru a evita ca fasolea să se ardă. Când fasolea este gata, toarnă socul într-un alt vas.

  • Pasul 2

    Pisează nucile, apoi usturoiul, coriandrul, țelina și salvia proaspete, toate laolaltă.

  • Pasul 3

    Adaugă coriandru uscat (condimente uscate) în amestec și diluează-l cu sucul de pe fasole. Pune amestecul în cratiță peste fasole și amestecă încet cu o lingură. Sosul nu trebuie să acopere complet fasolea.

  • Pasul 4

    Adaugă câteva semințe de rodie. Adaugă sare și piper după gust.