Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Fasole roșie în nuci

Este o mâncare georgiană foarte comună, pregătită în special iarna.

Pași de preparare

  • Clătește fasolea sub jet de apă, pune-o într-o cratiță și dă la fiert la foc mediu. Adaugă apă de câteva ori în cratiță, pentru a evita ca fasolea să se ardă. Când fasolea este gata, toarnă socul într-un alt vas.
  • Pisează nucile, apoi usturoiul, coriandrul, țelina și salvia proaspete, toate laolaltă.
  • Adaugă coriandru uscat (condimente uscate) în amestec și diluează-l cu sucul de pe fasole. Pune amestecul în cratiță peste fasole și amestecă încet cu o lingură. Sosul nu trebuie să acopere complet fasolea.
  • Adaugă câteva semințe de rodie. Adaugă sare și piper după gust.

Rețete care te-ar putea interesa

Fasole roșie în nuci
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 1 cană de ceai cu nuci
  • 4 căței usturoi
  • 3 legături coriandru
  • 1/2 linguriță condimente uscate
  • 1 rodie
  • 3 legături țelină
  • 3 legături salvie
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Clătește fasolea sub jet de apă, pune-o într-o cratiță și dă la fiert la foc mediu. Adaugă apă de câteva ori în cratiță, pentru a evita ca fasolea să se ardă. Când fasolea este gata, toarnă socul într-un alt vas.

  • Pasul 2

    Pisează nucile, apoi usturoiul, coriandrul, țelina și salvia proaspete, toate laolaltă.

  • Pasul 3

    Adaugă coriandru uscat (condimente uscate) în amestec și diluează-l cu sucul de pe fasole. Pune amestecul în cratiță peste fasole și amestecă încet cu o lingură. Sosul nu trebuie să acopere complet fasolea.

  • Pasul 4

    Adaugă câteva semințe de rodie. Adaugă sare și piper după gust.