Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Crap umplut pe pat de legume

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Peștele se curăță, se spală și se lasă 10 minute la sărat, cu puțină săre. Cartofii curățați și spălați se taie și se condimentează cu rozmarin, măghiran, cimbru, piper, sare. Adăugăm 50 ml ulei de măsline și 50 ml de vin.

  • Peștele îl umplem cu o parte din cartofii obținuți (burta peștelui trebuie prinsă cu bețe de frigărui sau scobitori). Într-o tavă de yena (așa am folosit eu) unsă cu puțin ulei, punem hârtie de copt, 50 gr ulei floarea-soarelui, ceapa tăiată subțire, cartofii, peștele pe burtă, fixat între cartofi bine (să nu cadă).

  • Ardeiul curățat și tăiat se pune peste cartofi. Stropim cu vinul rămas și dăm la cuptorul bine încins cca 15 minute. Morcovii se trec pe sub un jet de apă și, când începe să se rumenească peștele, se pun peste cartofi și ardei, de jur împrejur. Usturoiul se curăță și se pune la final. Mai lăsăm 5-7 minute la cuptor și se poate scoate.

  • Pregătim mujdeiul de usturoi: usturoiul curățat se freacă cu puțină sare și piper, adăugând ulei treptat, până începe să devină pastă. Deasupra am presărat chilli.

  • Se așează pe platou și se poate servi cu un vin alb! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Crap umplut pe pat de legume
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 kg cartofi
  • 2 căpățâni usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 ardei kapia
  • Rozmarin
  • Piper
  • Măghiran
  • Cimbru
  • Sare
  • 100 ml. ulei măsline
  • 150 ml. ulei floarea-soarelui
  • 1 crap
  • Condimente pește
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Peștele se curăță, se spală și se lasă 10 minute la sărat, cu puțină săre. Cartofii curățați și spălați se taie și se condimentează cu rozmarin, măghiran, cimbru, piper, sare. Adăugăm 50 ml ulei de măsline și 50 ml de vin.

  • Pasul 2

    Peștele îl umplem cu o parte din cartofii obținuți (burta peștelui trebuie prinsă cu bețe de frigărui sau scobitori). Într-o tavă de yena (așa am folosit eu) unsă cu puțin ulei, punem hârtie de copt, 50 gr ulei floarea-soarelui, ceapa tăiată subțire, cartofii, peștele pe burtă, fixat între cartofi bine (să nu cadă).

  • Pasul 3

    Ardeiul curățat și tăiat se pune peste cartofi. Stropim cu vinul rămas și dăm la cuptorul bine încins cca 15 minute. Morcovii se trec pe sub un jet de apă și, când începe să se rumenească peștele, se pun peste cartofi și ardei, de jur împrejur. Usturoiul se curăță și se pune la final. Mai lăsăm 5-7 minute la cuptor și se poate scoate.

  • Pasul 4

    Pregătim mujdeiul de usturoi: usturoiul curățat se freacă cu puțină sare și piper, adăugând ulei treptat, până începe să devină pastă. Deasupra am presărat chilli.

  • Pasul 5

    Se așează pe platou și se poate servi cu un vin alb! Poftă bună!