Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Clătite cu cremă de frișcă și mascarpone, cu măr aromat și morcov baby caramelizat

Clătite delicioase, ușor de preparat. Alexandra Daniela Ardelean

Pași de preparare

  • Se pune zahărul la caramelizat pentru morcovii baby, se caramelizează morcovii ușor, se scot repede ușor pe o farfurie și se lasă la răcit. Separat, se pun merele curățate și scobite în mijloc.
  • Siropul: Se pune zahăr la caramelizat pentru mere, se adaugă apă, esența de vanilie, o bucată de anason stelat, cuișoare. Se adaugă ușor merele care se fierb în sirop 2-4 minute, nu mai mult ca să nu se prea fiarbă. Se scot afară pe o farfurie și se lasă la răcit.
  • Crema: Se bate frișca până se întărește. Separat, foarte ușor, se bate și crema mascarpone, care se încorporează în frișcă, și se pune la frigider puțin.
  • Clătitele: Se prepară clătitele din ouă, lapte, zahăr, vanilie, ulei măsline 2 linguri, făină.
  • Peste fiecare clătită în parte, se pune crema și se închide în formă de pliculeț. Deasupra clătitei se pune câte un măr, în mijlocul căruia am pus puțină cremă și un morcov caramelizat. Deasupra mărului, am pus din nou morcovi caramelizați, bombonele ornament și miere de tei.

Rețete care te-ar putea interesa

Clătite cu cremă de frișcă și mascarpone, cu măr aromat și morcov baby caramelizat
8 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie frișcă lichidă
  • 8 mere
  • 1 anason
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 ml. lapte
  • Esență vanilie
  • Cuișoare
  • Făină
  • 2 linguri ulei măsline
  • Miere de tei
  • Bombonele pentru ornat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pune zahărul la caramelizat pentru morcovii baby, se caramelizează morcovii ușor, se scot repede ușor pe o farfurie și se lasă la răcit. Separat, se pun merele curățate și scobite în mijloc.

  • Pasul 2

    Siropul: Se pune zahăr la caramelizat pentru mere, se adaugă apă, esența de vanilie, o bucată de anason stelat, cuișoare. Se adaugă ușor merele care se fierb în sirop 2-4 minute, nu mai mult ca să nu se prea fiarbă. Se scot afară pe o farfurie și se lasă la răcit.

  • Pasul 3

    Crema: Se bate frișca până se întărește. Separat, foarte ușor, se bate și crema mascarpone, care se încorporează în frișcă, și se pune la frigider puțin.

  • Pasul 4

    Clătitele: Se prepară clătitele din ouă, lapte, zahăr, vanilie, ulei măsline 2 linguri, făină.

  • Pasul 5

    Peste fiecare clătită în parte, se pune crema și se închide în formă de pliculeț. Deasupra clătitei se pune câte un măr, în mijlocul căruia am pus puțină cremă și un morcov caramelizat. Deasupra mărului, am pus din nou morcovi caramelizați, bombonele ornament și miere de tei.