Pași de preparare
-
Tocăm fiecare ingredient în parte (ardeiul, salamul, cârnăciorii, măslinele și răzuim cașcavalul).
-
Batem ouăle spumă, cu un praf de sare.
-
Amestecăm făina cu praful de copt.
-
Adăugăm făină peste ouăle bătute spumă, după care punem și cele 2 linguri de ulei. Omogenizam bine compoziția.
-
Adăugăm măslinele, salamul, ardeiul, cașcavalul și cârnăciorii.
-
Desfacem conserva de mazăre Bonduelle și o adăugăm ultima, având grijă să nu amestecăm prea mult.
-
Ungem o forma de cozonac sau chec cu unt.
-
Turnăm compoziția și o nivelăm.
-
Introducem la cuptor pentru 30-35 minute, până trece testul scobitorii, iar checul aperitiv devine ușor rumen deasupra.
-
Scoatem de la cuptor, îl lăsăm să se răcească, apoi îl răsturnăm pe o tavă.
-
Tăiem felii potrivite și îl servim ca și aperitiv la masă. Noi îl vom servim în noaptea dintre ani.