Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Chec aperitiv cu cârnăciori afumați, salam și mazăre Bonduelle

Un aperitiv rapid, dar și foarte gustos și sănătos pentru toată familia, dar și pentru musafiri. Poftă bună. Stîngaciu Daniela

Pași de preparare

  • Tocăm fiecare ingredient în parte (ardeiul, salamul, cârnăciorii, măslinele și răzuim cașcavalul).
  • Batem ouăle spumă, cu un praf de sare.
  • Amestecăm făina cu praful de copt.
  • Adăugăm făină peste ouăle bătute spumă, după care punem și cele 2 linguri de ulei. Omogenizam bine compoziția.
  • Adăugăm măslinele, salamul, ardeiul, cașcavalul și cârnăciorii.
  • Desfacem conserva de mazăre Bonduelle și o adăugăm ultima, având grijă să nu amestecăm prea mult.
  • Ungem o forma de cozonac sau chec cu unt.
  • Turnăm compoziția și o nivelăm.
  • Introducem la cuptor pentru 30-35 minute, până trece testul scobitorii, iar checul aperitiv devine ușor rumen deasupra.
  • Scoatem de la cuptor, îl lăsăm să se răcească, apoi îl răsturnăm pe o tavă.
  • Tăiem felii potrivite și îl servim ca și aperitiv la masă. Noi îl vom servim în noaptea dintre ani.

Rețete care te-ar putea interesa

Chec aperitiv cu cârnăciori afumați, salam și mazăre Bonduelle
12 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 200 g făină de grâu
  • 100 g măsline
  • 130 g cârnăciori afumați
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 6 ouă de găină întregi
  • 100 g cașcaval tare
  • 1 ardei gras roșu
  • 50 g salam vară
  • Praf de copt
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm fiecare ingredient în parte (ardeiul, salamul, cârnăciorii, măslinele și răzuim cașcavalul).

  • Pasul 2

    Batem ouăle spumă, cu un praf de sare.

  • Pasul 3

    Amestecăm făina cu praful de copt.

  • Pasul 4

    Adăugăm făină peste ouăle bătute spumă, după care punem și cele 2 linguri de ulei. Omogenizam bine compoziția.

  • Pasul 5

    Adăugăm măslinele, salamul, ardeiul, cașcavalul și cârnăciorii.

  • Pasul 6

    Desfacem conserva de mazăre Bonduelle și o adăugăm ultima, având grijă să nu amestecăm prea mult.

  • Pasul 7

    Ungem o forma de cozonac sau chec cu unt.

  • Pasul 8

    Turnăm compoziția și o nivelăm.

  • Pasul 9

    Introducem la cuptor pentru 30-35 minute, până trece testul scobitorii, iar checul aperitiv devine ușor rumen deasupra.

  • Pasul 10

    Scoatem de la cuptor, îl lăsăm să se răcească, apoi îl răsturnăm pe o tavă.

  • Pasul 11

    Tăiem felii potrivite și îl servim ca și aperitiv la masă. Noi îl vom servim în noaptea dintre ani.