Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Brioșe cu baby morcovi și nuci

Prăjitura care imită ca textură și gust celebra prajitură de Crăciun, doar că este mai sănătoasă, mai ușor de preparat și conține mai puține calorii. Camelia Croitor

Pași de preparare

  • Într-un bol amestecăm iaurtul cu oul și uleiul, apoi adăugăm morcovii striviți cu furculița sau făcuți piure.
  • Făina se amestecă cu zahărul, nuca măcinată, stafidele și praful de copt.
  • Peste ea se adaugă compoziția de iaurt și se omogenizează.
  • Se repartizează în 12 forme de brioșe care se coc la 200 grade (cuptorul trebuie încălzit dinainte), timp de 35 minute.
  • Se pot pudra cu zahăr vanilat, orna cu frișcă și fulgi de ciocolată sau decora cu glazură de zahăr.

Rețete care te-ar putea interesa

Brioșe cu baby morcovi și nuci
12 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 115 g zahăr
  • 7 g praf de copt
  • 1 ou
  • 250 g iaurt grecesc
  • 4 linguri ulei
  • 250 g făină albă
  • 2 linguri nuci
  • 2 linguri stafide
  • 1 plic zahăr vanilat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un bol amestecăm iaurtul cu oul și uleiul, apoi adăugăm morcovii striviți cu furculița sau făcuți piure.

  • Pasul 2

    Făina se amestecă cu zahărul, nuca măcinată, stafidele și praful de copt.

  • Pasul 3

    Peste ea se adaugă compoziția de iaurt și se omogenizează.

  • Pasul 4

    Se repartizează în 12 forme de brioșe care se coc la 200 grade (cuptorul trebuie încălzit dinainte), timp de 35 minute.

  • Pasul 5

    Se pot pudra cu zahăr vanilat, orna cu frișcă și fulgi de ciocolată sau decora cu glazură de zahăr.