Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Bastonașe de curcan cu baby carots glazurați cu suc de portocale

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Iulian Calistru

Pași de preparare

 • Carnea de curcan se taie în bastonașe lungi de 5-6 cm. Se pregătește un amestec din cimbru, tarhon, sare, piper și ulei de orez (sau ulei de măsline) și se trec bucățile de carne prin acest amestec.

 • Se stoarce sucul de la portocală, se amestecă zahărul brun cu sare mare și piper alb, se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoare. Într-un vas pe foc se pune sucul de portocale cu untul, amestecul de zahăr brun și ghimbir și se lasă la fiert 15-20 minute, până începe să scadă.

 • Carnea de curcan se frige pe toate părțile în puțin unt. Se adaugă sucul de lămâie și firele de chives tocate mărunt în sucul de portocale. Apoi adăugăm și morcovii tineri în sucul de portocale și îi mai lăsăm 2-3 minute, până se pătrund cu aroma sucului.

 • Bastonașele de curcan se servesc ca fel principal alături de baby carots și puțin sos de portocale.

Rețete care te-ar putea interesa

Bastonașe de curcan cu baby carots glazurați cu suc de portocale
2 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Carnea de curcan se taie în bastonașe lungi de 5-6 cm. Se pregătește un amestec din cimbru, tarhon, sare, piper și ulei de orez (sau ulei de măsline) și se trec bucățile de carne prin acest amestec.

 • Pasul 2

  Se stoarce sucul de la portocală, se amestecă zahărul brun cu sare mare și piper alb, se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoare. Într-un vas pe foc se pune sucul de portocale cu untul, amestecul de zahăr brun și ghimbir și se lasă la fiert 15-20 minute, până începe să scadă.

 • Pasul 3

  Carnea de curcan se frige pe toate părțile în puțin unt. Se adaugă sucul de lămâie și firele de chives tocate mărunt în sucul de portocale. Apoi adăugăm și morcovii tineri în sucul de portocale și îi mai lăsăm 2-3 minute, până se pătrund cu aroma sucului.

 • Pasul 4

  Bastonașele de curcan se servesc ca fel principal alături de baby carots și puțin sos de portocale.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.