Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tot ce trebuie să știi despre paiele din legume

Paiele de plastic de unică folosință sunt un adevărat coșmar ecologic. De fapt, acestea au fost interzise de Uniunea Europeană începând cu anul 2021. Pentru a continua să bei băuturile tale preferate fără deșeuri și să te bucuri în continuare de folosirea paielor așa cum făceam noi în copilărie, iată 4 alternative pe bază de plante și ecologice.

Paie... din paie

Tulpinile de paie au fost folosite înainte să apară hârtia industrială și paiele de plastic! Mai mulți producători chiar le aduc înapoi cu ajutorul paielor naturale de grâu sau secară, care sunt ușor de reciclat. Pot fi folosite atât pentru băuturi calde, cât și pentru băuturi reci și nu devin moi în contact cu lichidele.

Paie din bambus sau stuf

Bambusul este de neoprit. Chiar dacă nu se poate transforma în paie curbate sau pliabile, este reutilizabil, solid, fără deșeuri și are și un aspect plăcut. Lemnul fiind foarte rezistent, este adaptat atât băuturilor reci, cât și calde, la care nu adaugă niciun gust. În aceeași direcție sunt și paiele de stuf, care sunt și compostabile.

Paiele din trestie de zahăr

Fabricate din fibre de trestie de zahăr – un exemplu excelent de reutilizare a deșeurilor agricole – sunt compostabile și biodegradabile și rezistă bine la temperaturi de până la 50°C. Cireașa de pe tort: se descompun și se transformă parțial în aminoacizi, hrănind solurile! Astfel, lovește două puncte ecologice! 

Ziti sau spaghete goale

Pe bune! Nu trebuie să privești foarte departe: soluția este adesea la supermarket... sau în delicatesele italiene! Lungi, rotunde și scobite pe dinăuntru, pastele ziti – tipice pentru sudul Italiei – sunt ideale pentru a înlocui paiele de plastic pentru o băutură rece. Suficient de solide și suficient de groase pentru a nu se topi, nu sunt doar ecologice, ci și economice. Folosește-le la un Spritz și rămâi în spiritul italian.


Rețete care te-ar putea interesa

Smoothie de morcovi și mango
Smoothie de morcovi și mango

Un boost de energie într-un pahar de smoothie!

2 persoane sub 15 min Simplu
Clătite cu cremă de frișcă și mascarpone, cu măr aromat și morcov baby caramelizat
Clătite cu cremă de frișcă și mascarpone, cu măr aromat și morcov baby caramelizat

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 15-30 min Simplu
Spirale cu sos de spanac și mazăre
Spirale cu sos de spanac și mazăre

O experiență culinară.

3 persoane 30-45 min Simplu
Omletă cu porumb
Omletă cu porumb

Un mic dejun sățios, nutritiv și foarte gustos. Omleta clasică este îmbogățită de gustul dulce natural al porumbului și de ardeiul verde care completează preparatul

2 persoane 15-30 min Simplu
Tot ce trebuie să știi despre paiele din legume

Paiele de plastic de unică folosință sunt un adevărat coșmar ecologic. De fapt, acestea au fost interzise de Uniunea Europeană începând cu anul 2021. Pentru a continua să bei băuturile tale preferate fără deșeuri și să te bucuri în continuare de folosirea paielor așa cum făceam noi în copilărie, iată 4 alternative pe bază de plante și ecologice.

Paie... din paie

Tulpinile de paie au fost folosite înainte să apară hârtia industrială și paiele de plastic! Mai mulți producători chiar le aduc înapoi cu ajutorul paielor naturale de grâu sau secară, care sunt ușor de reciclat. Pot fi folosite atât pentru băuturi calde, cât și pentru băuturi reci și nu devin moi în contact cu lichidele.

Paie din bambus sau stuf

Bambusul este de neoprit. Chiar dacă nu se poate transforma în paie curbate sau pliabile, este reutilizabil, solid, fără deșeuri și are și un aspect plăcut. Lemnul fiind foarte rezistent, este adaptat atât băuturilor reci, cât și calde, la care nu adaugă niciun gust. În aceeași direcție sunt și paiele de stuf, care sunt și compostabile.

Paiele din trestie de zahăr

Fabricate din fibre de trestie de zahăr – un exemplu excelent de reutilizare a deșeurilor agricole – sunt compostabile și biodegradabile și rezistă bine la temperaturi de până la 50°C. Cireașa de pe tort: se descompun și se transformă parțial în aminoacizi, hrănind solurile! Astfel, lovește două puncte ecologice! 

Ziti sau spaghete goale

Pe bune! Nu trebuie să privești foarte departe: soluția este adesea la supermarket... sau în delicatesele italiene! Lungi, rotunde și scobite pe dinăuntru, pastele ziti – tipice pentru sudul Italiei – sunt ideale pentru a înlocui paiele de plastic pentru o băutură rece. Suficient de solide și suficient de groase pentru a nu se topi, nu sunt doar ecologice, ci și economice. Folosește-le la un Spritz și rămâi în spiritul italian.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.