Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tot ce trebuie să știi despre aditivii alimentari!

Să mănânci bine înseamnă să pregătești rețete delicioase. Pentru asta, trebuie să alegi ingredientele potrivite și să citești etichetele produselor. Noi vrem să te ajutăm să înțelegi mai ușor ce înseamnă toate acele ingrediente trecute pe etichete. 

Tot ce trebuie să știi despre conservanți!

Când vine vorba de mâncare, nu trebuie să ne scape nimic neobservat! Etichetele produselor sunt adesea pline de informații despre compoziția alimentelor, cum ar fi conservanți, coloranți sau agenți de îngroșare. Adăugați în cantități mici pentru a îmbunătăți aroma, aspectul sau termenul de valabilitate, utilizarea lor este reglementată de lege. Aceștia trebuie autorizați și utilizarea lor în fiecare produs este atent monitorizată. De asemenea, prezența lor trebuie menționată pe etichetă, cât și rolul lor (antioxidant, conservant, agent de îngroșare, colorant).

Ce produse au conservanți în cantități mici sau chiar deloc?

În conserve nu există conservanți

În rândul produselor cu etichete mici (întotdeauna un semn bun), conservele sunt printre produsele care nu au nevoie de conservanți. Asta, datorită faptului că în procesul de ambalare, produsele sunt conservate prin definiție. Odată scufundate în apă clocotită, legumele sunt sigilate într-un spațiu ermetic cu apă sărată, condimente și uneori puțin zahăr. În concordanță cu prevederile legale, nu există conservanți.

 

Dar în salatele la pungă?

Un alt produs care cu siguranță nu conține aditivi: salatele împachetate. În concordanță cu legislația, într-o pungă cu salată nu există nimic altceva! Deoarece salata imediat ce este spălată este împachetată într-un mediu controlat, care va face ca salata să reziste mai mult timp decât dacă ar fi lăsată fără ambalaj. Se face acest lucru prin modificarea gazelor prezente în atmosferă în momentul ambalării (nitrogen, oxigen, CO2).

 

Bonduelle merge chiar mai departe

La Bonduelle, încercăm să scurtăm pe cât posibil lista de aditivi. Chiar mai mult decât prevede legea. Astfel, am exclus din lista de aditivi substanțe controversate precum uleiul de palmier, grăsimi saturate, glucoză sau siropuri de fructoză.


Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu porumb crocant şi pesto
Pizza cu porumb crocant şi pesto

O rețetă servită de Ioana Ristea.

0 persoane sub 15 min Simplu
Fasole albă cu brânză și ciuperci
Fasole albă cu brânză și ciuperci

Un prânz consistent și delicios

2 persoane 30-45 min Simplu
Calamar umplut cu feta și ciuperci
Calamar umplut cu feta și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane sub 15 min Simplu
Fasole verde cu usturoi și parmezan
Fasole verde cu usturoi și parmezan

O rețetă pregătită de Jamila!

2 persoane sub 15 min Mediu
Tot ce trebuie să știi despre aditivii alimentari!

Să mănânci bine înseamnă să pregătești rețete delicioase. Pentru asta, trebuie să alegi ingredientele potrivite și să citești etichetele produselor. Noi vrem să te ajutăm să înțelegi mai ușor ce înseamnă toate acele ingrediente trecute pe etichete. 

Tot ce trebuie să știi despre conservanți!

Când vine vorba de mâncare, nu trebuie să ne scape nimic neobservat! Etichetele produselor sunt adesea pline de informații despre compoziția alimentelor, cum ar fi conservanți, coloranți sau agenți de îngroșare. Adăugați în cantități mici pentru a îmbunătăți aroma, aspectul sau termenul de valabilitate, utilizarea lor este reglementată de lege. Aceștia trebuie autorizați și utilizarea lor în fiecare produs este atent monitorizată. De asemenea, prezența lor trebuie menționată pe etichetă, cât și rolul lor (antioxidant, conservant, agent de îngroșare, colorant).

Ce produse au conservanți în cantități mici sau chiar deloc?

În conserve nu există conservanți

În rândul produselor cu etichete mici (întotdeauna un semn bun), conservele sunt printre produsele care nu au nevoie de conservanți. Asta, datorită faptului că în procesul de ambalare, produsele sunt conservate prin definiție. Odată scufundate în apă clocotită, legumele sunt sigilate într-un spațiu ermetic cu apă sărată, condimente și uneori puțin zahăr. În concordanță cu prevederile legale, nu există conservanți.

 

Dar în salatele la pungă?

Un alt produs care cu siguranță nu conține aditivi: salatele împachetate. În concordanță cu legislația, într-o pungă cu salată nu există nimic altceva! Deoarece salata imediat ce este spălată este împachetată într-un mediu controlat, care va face ca salata să reziste mai mult timp decât dacă ar fi lăsată fără ambalaj. Se face acest lucru prin modificarea gazelor prezente în atmosferă în momentul ambalării (nitrogen, oxigen, CO2).

 

Bonduelle merge chiar mai departe

La Bonduelle, încercăm să scurtăm pe cât posibil lista de aditivi. Chiar mai mult decât prevede legea. Astfel, am exclus din lista de aditivi substanțe controversate precum uleiul de palmier, grăsimi saturate, glucoză sau siropuri de fructoză.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.