1. >Legumis
  2. >Sfaturi inteligente pentru gătitul la prețuri accesibile cu Legumis de la Bonduelle
A mânca bine și ieftin în fiecare zi este o provocare care necesită o anumită organizare! Iată cele mai bune rețete echilibrate cu buget redus

Pastele sunt întotdeauna o idee bună

Când ne gândim la rețete accesibile, ne gândim imediat la paste! Fie că sunt spaghete, penne sau melcișori... sunt o mulțime de forme și gusturi de ales! Sosurile pe bază de legume se potrivesc deosebit de bine pentru a completa necesarul de fibre: cu ciuperci și pui, broccoli și mazăre, sau chiar cu lămâie, parmezan și fasole verde, ideile abundă! Și ca să nu irosești resturile: presară niște brânză deasupra, poate adaugi puțin sos și le încălzesti la cuptor pentru o caserolă de paște delicioase.

Ouă ca proteine

Pentru a face o listă de cumpărături mai accesibilă, limităm în mod natural proteinele animale precum șunca, slănina, carnea de vită sau carnea de pasăre... Dar există o proteină de calitate excelentă, care este mai ieftină și pe care ar trebui să o favorizăm: ouăle! Ouă fierte tari; omletă simplă, cu ierburi sau ceapă; ouă fierte moi, coapte, prăjite... poți face cam orice… Adaugă  un pic de frăgezime roșiilor umplute sau vinetelor; ajută chiftelele să-și mențină forma; fă o caserolă de legume mai fermă și mai sățioasă; prepară cu ușurință un mousse de ciocolată...  atributul lor polivalent le face esențiale în orice listă de cumpărături.

Leguminoasele și orezul

Leguminoasele reprezintă o altă bază esențială a rețetor ușoare și rapide la prețuri accesibile. Fasole roșie, linte, năut, fasole albă, linte roșie, mazăre... Sunt disponibile multe rețete ieftine în baza lor. Lintea roșie este delicioasă și perfectă pentru a îngroșa orice supă (cum ar fi cea de dovleac sau de morcovi). Poți să înmoi lintea cu 24 de ore înainte de a o găti sau să iei deja gătită în conservă ca să economisești timp. Ideală pentru a pregăti un delicios chili con carne în 20 de minute (fără carne este mai ieftin!) înăbușit cu roșii tăiate și servit cu tortilla, smântână groasă și puțin coriandru. O masă iubită de toată lumea! O altă descoperire în rândul mâncărurilor delicioase pe bază de leguminoase: năutul în conservă! Este incredibil de practic deoarece se poate transforma în gnocchi sau poate face parte dintr-un curry. Un alt ingredient pentru preparate rapide și ușoare cu un buget redus: orezul! Savurează-l fierbinte: un risotto cu ciuperci, în stil pilaf cu morcovi și mazăre sau mai exotic cu nucă de cocos și mazăre. Dacă ți-a mai rămas, fă arancini - delicioase bile italiene de orez prăjite pe care să le încerci! Vara, salatele cu orez sunt elementul de bază al simplității și sunt ideale atunci când găzduiești numeroși oaspeți, dar nu îți permiți ceva prea scump. Orezul este delicios și rece, cu legume de sezon, ouă fierte tari și puțin condimentate.

Pizza, quiche-uri și plăcinte

În sfârșit, ultimele noastre idei de rețete accesibile: pizza, quiche-uri și plăcinte sărate care îți permit să pui orice peste un aluat de casă. Nu e nimic mai simplu sau mai rapid de făcut, mai ales atunci când cumperi aluatul din magazin! Deasupra oricărui aluat (subțire sau mai consistent), poți întinde sos de roșii, smântână, poți să acoperi cu felii de dovlecei sau vinete, să adaugi câteva bucățele de mezeluri sau brânză și să bagi direct la cuptor. Pentru o rețetă mai originală, fă o pizza cu aluat de ciuperci sau piure de broccoli și mazăre. Pentru quiche trebuie doar să bați 3 ouă cu 200 ml de smântână și să pui orice topping la alegere (resturile de spanac, câteva bucăți de slănină...) înainte de a turna aluatul  într-o formă de plăcintă. Mai mult îți va lua să speli vasele!