1. >Legumis
  2. >Rezoluții pentru anul ce vine: o viață mai sănătoasă, care poate începe cu grădinăritul

Citește în continuare 5 sfaturi despre cum să îți creezi propria grădină de legume fără prea multe bătăi de cap

1) Alege locul potrivit

Colțul cu legume nu poate fi oriunde în grădină. Legumele au nevoie de un spațiu cu mult soare și ferit de vânt. De asemenea, nu trebuie să fie foarte departe de casă pentru a nu-ți pierde motivarea. Încă un lucru important, ia în calcul să ai o sursă de apă în apropiere, cu siguranță vei avea nevoie.

2) Alege legume potrivite zonei în care locuiești

Natura solului și clima sunt fundamentale pentru bunăstarea plantelor... și a grădinarului lor! De exemplu, zonele de câmpie sunt potrivite pentru legume precum tomatele, ardeiul gras, gogoșarul, castraveții sau vinetele. Zonele mai răcoroase, zonele de deal, sunt mai potrivite pentru legume rezistente la frig, precum varza, cartoful, morcovul sau ceapa.

3) Alege legume care nu au nevoie de prea multă îngrijire

Plantele fragile sau cele care au nevoie de multă îngrijire te pot descuraja. Pentru început, alege legume solide cu un randament bun, cum ar fi ridichi, mazăre, roșii (inclusiv roșii cherry), dovlecei sau spanac. Nu uita ierburile: cimbrul, rozmarinul, coriandrul, tarhonul și busuiocul, care au nevoie de puțină atenție ... și sunt delicioase.

4) Acordă atenție sporită solului

Nu poți avea o grădină de legume fără un sol fertil! Un sol îmbogățit cu materie organică (compost, gunoi de grajd descompus corespunzător), înainte și în timpul creșterii, aduce legumelor elementele nutritive de care au nevoie.

5) Plantați la momentul potrivit

Primele zile calde și însorite ne fac să ne dorim să începem grădinăritul, dar ai grijă la înghețuri! Un frig neașteptat îți poate strica toată grădina. Pentru a-l evita verifică un calendar pentru plantarea legumelor adaptat regiunii tale.