1. >Legumis
  2. >Rețete cu salată valeriană

Supă cremă cu salată valeriană / fetică

Salată valeriană - ceapă - cartofi - smântână - unt

Curăță și taie 1 ceapă și 2 cartofi. Topește 20 g de unt într-o tigaie, rumenește ceapa și cartofii, apoi adaugă 200 g de salată valeriană. Acoperă cu 700 ml de supă de legume și adaugă sare și piper. Adu la punct de fierbere și gătește timp de 25 de minute, acoperind oala cu un capac. Amestecă și adaugă 100 ml de smântână groasă. Servește cât este fierbinte, cu crutoane.

Orez sotat cu salată valeriană și muguri de pin

Salată valeriană – ceapă șalotă - muguri de pin - orez

Curăță și toacă mărunt 2 șalote. Rumenește-le în ulei de măsline apoi adaugă două mâini de muguri de pin și 200 g de salată valeriană.  Gătește-le ca pe spanac, până când frunzele își pierd volumul. Adaugă 300 g de orez basmati fiert și răcit. Sotează totul amestecând bine. Servește ca garnitură, fierbinte. 

Smoothie verde

Salată valeriană - pere - banană- lâmâie

Înlătură coaja de la 2 pere și 1 banană. Pune într-un bol bucățile de pară, banana și 4 cuburi de gheață. Amestecă până obții un fel de terci. Adăugă la alegere 300 ml de apă sau lapte pe bază de plante, 100 g de salată valeriană și câteva picături de suc de lămâie. Amestecă până obții textura unui smoothie și apoi bea-l imediat.

Piure de cartofi cu salată valeriană

Salată valeriană - cartofi - unt - lapte

Curăță de coajă 4 cartofi mari. Gătește-i timp de 20 de minute în apă clocotită și sărată. Cu 2 minute înainte de a termina de gătit adaugă 100 g de salată valeriană. Amestecă, scurge și apoi mixează bine cartofii și valeriana, în timp ce adaugi 100 ml de lapte cald, puțin câte puțin.  Adaugă sare, piper și apoi 50 g de unt rece tăiat cubulețe. Amestecă bine și servește.

Salată cu sfeclă, salată valeriană și portocale

Salată valeriană - sfeclă - portocale - ulei de măsline

Curăță 2 portocale și asigură-te că păstrezi sucul astfel obținut. Amestecă acest suc într-un bol de salată cu 1 lingură de muștar, 2 linguri de oțet de mere și 3 linguri de ulei la alegere (rapiță, măsline sau un amestec). Adăugă 100 g de fetică, conținutul unui borcan de sfeclă roșie Bonduelle și portocalele tăiate cuburi. Servește imediat.