1. >Legumis
  2. >Rețetă ușor de preparat: Madeleine cu porumb și chorizo

Ingrediente:

80 g porumb scurs Bonduelle

30 g unt topit

80 g iaurt

1 ou mare

70 g făină

1 linguriță de zahăr

¼ linguriță de sare fină

1 linguriță de praf de copt

Piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Într-un castron de salată, amestecă 70 g de făină, 1 linguriță de zahăr, ¼ de linguriță de sare fină, 1 linguriță de praf de copt și piper.

Pasul 2: Formează o gaură în mijloc, unde vei adăuga oul, iaurtul și untul topit.

Pasul 3: Adaugă boabele de porumb.

Pasul 4: Unge cu unt forma de madeleine. Toarnă 2 lingurițe de aluat în fiecare formă. Lasă-le la copt timp de 12 minute în cuptorul încins la 200°C. Servește-le cât încă sunt calde.

Câteva sfaturi pentru a dezvolta rețeta:

Întotdeauna avem nevoie de idei noi pentru rețete de aperitive! Salată verde, bețișoare de legume și roșii cherry, platouri cu brânzeturi sau mezeluri, dar ai încercat vreodată madeleine sărate? Madeleine cu brânză de capră, parmezan sau pesto. O rețetă rapidă și ușor de preparat, cu ingrediente pe care le ai la îndemână (ouă, făină, unt, brânză rasă, chorizo, lapte, sare și piper) și care îi va cuceri pe cei apropiați. Rețetele de madeleine sunt perfecte pentru a fi pregătite în avans: aluatul de madeleine este și mai gustos și crește mai ușor dacă este pregătit cu 24 de ore înainte și este păstrat la frigider. Este o rețetă ușor de făcut, cel mai greu lucru fiind să topești untul fără să se ardă. Trebuie să ai în vedere să nu sărezi prea mult aluatul dacă vei pune ingrediente sărate (somon afumat, mezeluri, chorizo). De asemenea, poți pregăti un aluat simplu în avans și poți adăuga suplimente chiar înainte de a le introduce la cuptor (porumb, brânză, mazăre, chorizo, roșii uscate, măsline).

Ca și garnitură la aceste delicii savuroase, îți recomandăm să alegi peștele afumat și, desigur, legumele. Nu uita desertul, plăcintă cu mere, mousse de ciocolată sau lapte de pasăre. Dacă nu ai timp să pregătești ceva mai complicat, o salată de fructe va salva situația.