Yum, kebab de legume! Roșiile, ciupercile, ardeii și ceapa își unesc forțele pentru a merge pe grătar... Tu cum îți pregătești legumele pentru grătar?
Ingrediente
Servește cu pita și salată verde.
Pasul 1: Spală legumele. Taie dovleceii și ardeii în bucăți, roșiile pe jumătate, iar ciupercile pe jumătate sau 4, în funcție de mărimea lor. Curăță ceapa și tăi-o felii.
Pasul 2: Amestecă într-un bol de salată uleiul de măsline, zeama și coaja de la o lămâie, sare, piper și ierburile. Adaugă dovleceii, ciupercile, roșiile și ardeii și lasă-le la marinat timp de 30 de minute. Poți folosi și legume congelate, marinându-le în același mod.
Pasul 3: Înmoaie frigăruile de lemn în apă rece timp de 10 minute. Alternează legumele și ceapa pe frigărui.
Pasul 4: Preîncălzește cuptorul sau grătarul. Gătește 10-15 minute până când legumele capătă o culoare maro-auriu. Servește cu pita și salată.