
Rapid și bine făcut! Din Vietnam, sandvișul banh-mi este grozav pentru toate gusturile. Ornat cu legume marinate și carne prăjită, găsim și multe variante vegetariene. Încearcă această variantă cu ciuperci marinate și spune-ne cum ți se pare!
Ingrediente
- 1 baghetă/pâine franțuzească
- 2 morcovi
- 1 bucată de daikon (ridiche albă mare), sau o ridiche neagră sau ridichi roz tăiate felii subțiri
- 1 castravete
- 250 g ciuperci champignon
- ghimbir ras
- 3 linguri sos de soia
- 1 tulpină de lemongrass
- Câteva crenguțe de coriandru
- Cremă de brânză
Pasul 1: Curăță și rade morcovii și daikonul. Poți chiar folosi morcov deja ras de la blatul de delicatese. Într-o oală, pune apă clocotită și adaugă puțin zahăr, sare și oțet de orez. Adaugă morcovii și ridichea, amestecă și lasă să fiarbă timp de 1 oră.
Pasul 2: Între timp, curăță și feliază ciupercile champignon. Poți folosi și ciuperci la borcan sau congelate. Rumenește-le într-o tigaie cu un strop de ulei. După ce le iei de pe foc, adaugă sosul de soia, lemongrassul tocat mărunt și ghimbirul ras. Lasă să se răcească în marinadă.
Pasul 3: Taie bagheta în două. Întinde crema de brânză, morcovii și daikonul după ce le-ai scurs, castraveții tăiați felii, ciupercile marinate și coriandru proaspăt. Bucură-te de preparat imediat!