1. >Legumis
  2. >Preparate rapide și aromate, pentru un meniu reușit de Ziua Îndrăgostiților

Descoperă cele trei idei ale noastre, cu preparate rapide și aromate, pentru un meniu reușit de Ziua Îndrăgostiților!

Ziua de Sfântul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților este ocazia perfecta pentru a-ți declara dragostea. Dar trebuie să fim conștienți de faptul că această zi nu este unanim iubită. Pentru unii, este o sărbătoare comercială, iar pentru alții poate fi o amintire mai puțin plăcută a vieții de cuplu. Din păcate, dragostea nu este întotdeauna acolo. Dar dacă anul acesta am schimba regulile? Spunem la revedere trandafirilor roșii, ciocolatei, cinei romantice, pastelor cu sos de trufe și declarațiilor siropoase! Hai să împărțim o masă adevărată cu prietenii, momentul perfect pentru a-ți sărbători prietenia cu o masă bună!

Să mergem în bucătărie, este momentul să pregătim cele mai bune rețete cu legume delicioase de la Bonduelle.

  1. Gravlax de somon cu sfeclă roșie și salată fetică

Încearcă somonul gravlax cu sfeclă roșie și salată fetică, o masă de ocazie care îți va mulțumi cu siguranță orice prieten.

Iată lista de cumpărături:

  • File de somon, aproximativ 600 g
  • 30 g sare grunjoasă
  • 30 g zahăr
  • 100 g sfeclă roșie Bonduelle, tăiată cubulețe
  • Câteva boabe de piper
  • Jumătate de legătură de mărar
  • Salată fetică

Mod de preparare:

Pasul 1: Deschide borcanul de sfeclă și scurge zeama. Pune 2 linguri la frigider într-un recipient ermetic. Toarnă 100 g de sfeclă tăiată cubulețe împreună cu zahărul, sarea și boabele de piper zdrobite.

Pasul 2: Amestecă pisând ușor sfecla roșie.

Pasul 3: Pune fileul de somon într-un vas adânc, cu pielea pe vas și carnea deasupra.

Pasul 4: Toarnă amestecul de sfeclă roșie peste somon și întinde uniform cu o lingură. Asigură-te că nu pui prea mult amestec pe părțile mai subțiri, cum ar fi coada.

Pasul 5: Acoperă cu folie alimentară și lasă la frigider pentru 48 de ore, scurgând lichidul la fiecare 12 ore

Pasul 6: După 2 zile, spală, usucă și toacă mărarul. Scoate somonul din farfurie și restul de marinată cu o lingură. Șterge somonul cu hârtie absorbantă.

Pasul 7: Acoperă cu mărar și cubulețe de sfeclă roșie. Se mai lasă deoparte la frigider pentru încă 3 ore.

Pasul 8: Taie somonul mărunt și servește-l cu salată fetică

  1. Crumble de cartofi dulci

Un preparat crocant. Descoperă rețeta noastră de crumble de cartofi dulci cu ciuperci, ușor și rapid de pregătit.

Iată lista de cumpărături:

  • 1 cartof dulce mare (aproximativ 400 g)
  • 300 g ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri smântână proaspătă
  • Cimbru sau oregano

    Pentru pastă

  • 80 g de făină
  • 80 g de pesmet
  • 50 g de parmezan
  • 70 g de unt
  • Sare fină și piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Curăță cartoful dulce și taie-l cubulețe. Fierbe-l în apă clocotită cu puțină sare timp de 15 minute, după care scurge apa.

Pasul 2: Scurge ciupercile de zeamă și taie-le felii. Călește-le în puțin ulei de măsline. Toacă și adaugă ceapa și usturoiul.

Pasul 3: Amestecă ciupercile și cartofii dulci într-o tavă de cuptor. Adaugă 3 linguri de smântână proaspătă, sare, piper și condimentează după gust.

Pasul 4: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește pasta. Într-un bol de salată amestecă 80 g făină, 80 g pesmet, 50 g parmezan ras, sare și piper. Încorporează 70 g de unt până obții o textură nisipoasă.

Pasul 5: Întinde amestecul în tavă și dă-l la cuptor pentru 25-30 de minute, până se rumenește. Servește cu o salată.

  1. Salata cuburi

Ieșită din comun, colorată și foarte gustoasă! Cum ar fi să încerci un aperitiv distractiv și ușor de preparat? O salată cu legume și fructe în formă de cuburi. Ia o sfeclă roșie, salată fetică, două sau trei mere și lasă magia să se întâmple. Fără îndoială, acest preparat îți va surprinde invitații.

Iată lista de cumpărături:

  • 2 sfecle roșii fierte
  • 3 mere verzi
  • 200 g brânză tare
  • 1 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 lingură de muștar granulat
  • 3 linguri de ulei de rapiță
  • Sare fină și piper măcinat

Mod de preparare:

Pasul 1: Taie sfecla și merele în cuburi de 1 cm.

Pasul 2: Stropește merele cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Bucățile de mere care ți-au rămas, pot fi folosite la un compot.

Pasul 3: Curăță brânza de crustă și taie-o în cubulețe la aceeași dimensiune cu sfecla și merele.

Pasul 4: Pregătește un dressing. Curăță pe răzătoare coaja de la jumătate de portocală. Stoarce zeama din ea și amestec-o cu muștar, ulei, sare și piper.

Pasul 5: Pe 4 farfurii, așază cuburile alternându-le, toarnă peste ele dressingul preparat anterior și decorează cu salată fetică și coajă de portocală.

Este una dintre cele mai bune rețete ale noastre, bineînțeles, una vegetariană.

Cina este gata și vei avea succes garantat cu cele 3 rețete ieșite din comun și ușor de preparat.