1. >Legumis
  2. >Meniul lunii: Rețete pentru grătar cu legume de sezon, de la Legumis by Bonduelle

Totul pe grătar

Este vară și acum este momentul în care avem în sfârșit mai mult timp pentru noi, pentru a ne întâlni cu prietenii și pentru a găti pentru ei, de preferat în aer liber.

Cel mai simplu mod, la grătar, unde putem supraveghea preparatele în timp ce stăm la povești cu prietenii noștri. Și dacă tot avem jarul încins, de ce să nu pregătim și garnitura pe grătar? Legumele la grătar sunt delicioase. Întregi, feliate sau frigărui, legumele sunt preparatele care devin și mai gustoase după ce le pregătești pe grătar.

Descoperă rețetele noastre simple și rapide și află moduri inedite de a prepara legumele la grătar!

Legume întregi

La jar, gătitul se face încet – până la o oră pentru cartofi, 30-45 de minute pentru ardei sau vinete, dar avem avantajul că legumele își vor păstra toată aroma. Vara, legumele precum vinetele, ardeiul sau roșiile, alături de cartofi, sunt cele mai potrivite pentru această metodă. Spală-le bine și învelește-le în folie de aluminiu, după care pune-le direct în jarul încins. Trebuie să recunoști că nu există o metodă mai simplă de atât pentru prepararea legumelor.

Pentru servirea cartofilor, poți folosi un sos de smântână cu usturoi. Ardeii și dovleceii sunt mai buni cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie; legumele la grătar nu au nevoie de mai mult de atât pentru a fi delicioase!

Un alt avantaj al acestor rețete este că prin pregătirea legumelor în avans, la grătar nu mai ai nimic de făcut decât să le pui în jar!

Legume feliate

O alt mod în care poți prepara legumele la grătar este să le faci direct pe grill. După ce le-ai spălat bine, feliezi vinetele sau ardeii și le lași puțin să se scurgă de apă. Le stropești cu puțin ulei de măsline pentru a nu se lipi de grătar. Cu cât feliile vor fi mai subțiri, cu atât se vor face mai repede. Apoi te poți bucura de ele așa cum sunt sau le poți servi ca și garnitură pentru friptură sau pește.

Le poți pune într-o salată cu câteva frunze de rucola. Odată ce legumele s-au copt, trebuie doar să le faci un dressing: ulei de măsline sau orice alt ulei ai la îndemână, sare, piper, puțin usturoi zdrobit, puțină zeamă de lămâie sau oțet și gata! Astfel, ardeii, dovleceii, ceapa sau vinetele, se vor îmbiba în arome.

O altă metodă simplă și surprinzătoare pe care o poți încerca pentru prepararea legumelor la grătar sunt frigăruile. Înainte de a pune legumele pe bețe, lasă-le timp de 30 de minute în apă. Apoi pune legumele și acoperă-le cu un dressing făcut din ulei de măsline, ierburi și zeamă de lămâie, după care pune-le pe grătar. După ce sunt gata, dacă nu le servești imediat, pune-le într-un castron și acoperă-le cu un servețel sau un prosop curat pentru a le păstra calde și a le feri de insecte.

Aceste frigărui cu ciuperci marinate în sos de soia vor adăuga arome noi prânzului tău de duminică. Fii cu ochii pe ele, pentru că se pot arde foarte repede.

Iar dacă mai ai nevoie de alte idei pentru grătar, urmărește meniul nostru din fiecare lună.