1. >Legumis
  2. >Meniul lunii: Rețete de salată de la Legumis by Bonduelle

Este vară și când te gândești la mâncare, îți vine în minte salata. Potrivită pentru picnic, grătar, petreceri cu prietenii, este preparatul ideal pentru sezonul cald! Salate cu legume de vară (dovlecei, ardei, roșii, vinete...), salată cu cartofi, salată cu legume coapte ori salată cu legume și fructe... Există un tip de salată pentru fiecare, rapid și ușor de preparat.

Primul lucru care trebuie să-ți intre în reflex, este ca atunci când faci grătar, să coci legumele. Este o metodă simplă, care păstrează savoarea legumelor și este și rapidă. Ardeii roșii, la fel ca și cei galbeni, dovleceii și vinetele vor fi mai ușor de pregătit în salată, asezonați cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, puțină sare și un praf de chimen sau alte mirodenii. Salata noastră de vinete și ardei roșu este delicioasă cu năut copt.

Un alt ingredient preferat vara este brânza! Fie că preferi brânza cu roșii ori salata verde cu brânză feta, trebuie să ai grijă la sare. Brânza conține multă sare, așa că nu adăuga prea multă sare în dressing.

Salata de fasole verde, porumb și brânză comte va fi preferata ta! Ar putea deveni chiar un preparat de bază în alimentație, dar ai grijă când gătești fasolea verde. Dacă este nevoie, o poți fierbe chiar mai puțin cu un minut, boabele trebuie să rămână puțin tari. Oțetul și zeama de lămâie în amestec cu uleiul de măsline, vor frăgezi fasolea verde. De asemenea ai în vedere să adaugi fasolea verde în salată doar după ce s-a răcit, astfel își va păstra textura puțin crocantă. Pentru o salată de cartofi va trebui să faci exact opusul. Odată fierți, cartofii trebuie adăugați în salată cât încă sunt calzi, astfel se vor păstra moi și vor absorbi aroma din dressing.

Un alt ingredient potrivit în salate? Fructele!

Felii de măr, pepene, cireșe ori căpșune, se potrivesc de minune cu spanacul baby. Va fi întotdeauna o idee bună să adaugi fructe în salată pentru a da dulceață. Gândește-te la o salată cu struguri și gorgonzola cu puțină ceapă și ardei roșu.