1. >Legumis
  2. >Înghețată de mazăre

Înghețată cu mazăre

Ingrediente

  • 3 ouă mari
  • 100g zahăr
  • 300ml lapte integral
  • 200ml smântână integrală lichidă
  • 500g mazăre –proaspătă sau congelată
  • Câteva frunze de mentă

Pasul 1

Fierbe mazărea timp de 8 minute în apă clocotită cu sare. Scurge-o și scufund-o în apă cu gheață, astfel încât boabele să rămână frumoase și verzi

Pasul 2

Pregătește o cremă. Bate gălbenușurile cu zahăr. Fierbe laptele și smântâna. Adaugă apoi gălbenușurile încet. La foc mic, gătește compoziția până va rămâne prinsă de lingură.

Pasul 3

Adaugă mazărea și frunzele de mentă. Amestecă folosind un blender, apoi lasă compoziția să se răcească si dă-o la frigider.

Pasul 4

Toarnă amestecul într-un aparat de înghețată și urmează instrucțiunile producătorului.

Sfaturi pentru a diversifica rețeta!

Care sunt aromele tale preferate de înghețată? Ciocolată, vanilie, iaurt, mango, mentă... de ce nu și dovleceii, sfecla roșie si mazărea? Rețetele de înghețată cu legume sunt foarte cunoscute: acele ingrediente adaugă o gură de aer proaspăt acelor îndrăgite delicii congelate. Dacă unii bucătari prezintă rețete savuroase pentru a le servi cu un aperitiv sau supă rece doar pusă în aparatul de înghețată, este mult mai simplu și mai gustos să alegeți rețete pe care le puteți avea la desert acasă. Uită de sare și fă loc deliciilor dulci!

Pentru a face cu succes o înghețată de mazăre, poți folosi mazăre proaspătă (primăvara) sau congelată (pe tot timpul anului). Mazărea proaspătă și cea congelată, va trebui mai întâi să fie gătită în apă clocotită cu sare (fără bulion). Amesteci bine cu un blender până obții un piure fin de mazăre. Dacă vei folosi mazăre congelată, vei economisi timp. Nu va fi nevoie sa fie decorticată. Adaugi sare în apa de gătit, astfel încât boabele să rămână frumoase și verzi. În unele cărți de rețete, mazărea se amestecă cu smântână, frunze de mentă și puțină apă rece înainte de a fi transformată în înghețată. Este mai rapid si mai practic daca vrei sa nu folosești ouă, dar mai puțin gustos decât cu rețeta tradițională cu bază de cremă. Pentru o cremă delicioasă, vei amesteca gălbenușurile cu zahărul apoi vei turna lapte fierbinte înainte de a îngroșa amestecul la foc mic. Amesteci continuu si vei fi atent să nu dea în clocot. Poți adăuga câteva frunze de mentă (tocate sau doar presate între degete) pentru a-i da savoare, lăsându-le să se infuzeze în crema caldă până se răcește. Vei  filtra amestecul înainte de a-l amesteca cu piureul de mazăre, iar înainte de a-l pune în aparatul de înghețată, îl vei lăsa la rece în frigider. Înainte de servire, poți decora înghețata cu frunze de mentă.