Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Desertul sărat

Arată ca o prăjitură... dar e un aperitiv. Este ușor să te joci cu legumele și să transformi un desert într-o mâncare delicioasă. Iată câteva idei!

 

Aperitiv

Momentul potrivit pentru a-ți surprinde prietenii, este de departe aperitivul, unde putem servi și altceva în afară de bruschette cu roșii. În foietajul de patiserie poți ascunde multe ingrediente și îl poți transforma în pateuri delicioase! Cu rucola și smochine, le poți asocia foarte bine cu sos pesto, roșii uscate sau piure de mazăre.

O altă rețetă simplă, madlene. Tot timpul avem în casă ingrediente pentru a le putea prepara: ouă, făină, sare și praf de copt. În rest e vorba doar de gust, cu mazăre congelată sau porumb, posibilitățile sunt nenumărate și surpriza este garantată!

Alături de multe alte rețete, avem cheesecake-ul, care poate fi foarte ușor modificat în foarte multe feluri. Tradițional, are puțin zahăr și este acoperit cu fructe de pădure. Ca și blat, avem amestecul de biscuiți pisați și unt. Una peste alta, destul de ușor de transformat într-un preparat sărat. Trebuie doar să înlocuiești biscuiții dulci cu unii sărați. Prin amestecarea piureului de mazăre cu crema de brânză și cu gelatina, vei obține o cremă foarte aromată. Singurul lucru pe care trebuie să îl mai faci, este să torni crema peste stratul de biscuiți.

Printre deserturile care pot fi transformate în preparate sărate, se numără și vafele. Cu toții le iubim cu dulceață sau ciocolată, miere sau chiar înghețată. Dar sunt delicioase și sărate. Trebuie doar să adaugi morcov ras sau dovlecei zucchini în aluat, ori spanac sau rucola. Poți încerca și cu brânză și le poți servi cu ouă poșate ori prăjite, cu o felie de bacon sau somon afumat. Pentru a fi mai pufoase, adaugă în aluat un albuș bătut spumă iar dacă ai intoleranță la lactoză, poți folosi lapte de cocos.

În final, ultima noastră sugestie pentru un desert sărat este evident, plăcinta. Fie cu lămâie, mere sau nuci, poate fi delicioasă și într-o variantă sărată cu ciuperci, bucăți de șuncă, măsline, roșii uscate, mazăre sau diferite tipuri de brânză. Poți adăuga aproape orice într-o plăcintă delicioasă.


Rețete care te-ar putea interesa

Mușchiuleț de porc umplut
Mușchiuleț de porc umplut

Rețeta cu mușchiuleț de porc va încânta papilele gustative ale invitaților, oricât de pretențioși ar fi aceștia.

2 persoane peste 45 min Mediu
Mâncare de mazăre cu pui
Mâncare de mazăre cu pui

Mâncarea tradițională de mazăre cu pui care ne place tuturor!

2 persoane peste 45 min Mediu
Fasole verde cu usturoi
Fasole verde cu usturoi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Burrata cu porumb și pesto
Burrata cu porumb și pesto

O rețetă minunată

2 persoane 15-30 min Simplu
Desertul sărat

Arată ca o prăjitură... dar e un aperitiv. Este ușor să te joci cu legumele și să transformi un desert într-o mâncare delicioasă. Iată câteva idei!

 

Aperitiv

Momentul potrivit pentru a-ți surprinde prietenii, este de departe aperitivul, unde putem servi și altceva în afară de bruschette cu roșii. În foietajul de patiserie poți ascunde multe ingrediente și îl poți transforma în pateuri delicioase! Cu rucola și smochine, le poți asocia foarte bine cu sos pesto, roșii uscate sau piure de mazăre.

O altă rețetă simplă, madlene. Tot timpul avem în casă ingrediente pentru a le putea prepara: ouă, făină, sare și praf de copt. În rest e vorba doar de gust, cu mazăre congelată sau porumb, posibilitățile sunt nenumărate și surpriza este garantată!

Alături de multe alte rețete, avem cheesecake-ul, care poate fi foarte ușor modificat în foarte multe feluri. Tradițional, are puțin zahăr și este acoperit cu fructe de pădure. Ca și blat, avem amestecul de biscuiți pisați și unt. Una peste alta, destul de ușor de transformat într-un preparat sărat. Trebuie doar să înlocuiești biscuiții dulci cu unii sărați. Prin amestecarea piureului de mazăre cu crema de brânză și cu gelatina, vei obține o cremă foarte aromată. Singurul lucru pe care trebuie să îl mai faci, este să torni crema peste stratul de biscuiți.

Printre deserturile care pot fi transformate în preparate sărate, se numără și vafele. Cu toții le iubim cu dulceață sau ciocolată, miere sau chiar înghețată. Dar sunt delicioase și sărate. Trebuie doar să adaugi morcov ras sau dovlecei zucchini în aluat, ori spanac sau rucola. Poți încerca și cu brânză și le poți servi cu ouă poșate ori prăjite, cu o felie de bacon sau somon afumat. Pentru a fi mai pufoase, adaugă în aluat un albuș bătut spumă iar dacă ai intoleranță la lactoză, poți folosi lapte de cocos.

În final, ultima noastră sugestie pentru un desert sărat este evident, plăcinta. Fie cu lămâie, mere sau nuci, poate fi delicioasă și într-o variantă sărată cu ciuperci, bucăți de șuncă, măsline, roșii uscate, mazăre sau diferite tipuri de brânză. Poți adăuga aproape orice într-o plăcintă delicioasă.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.