1. >Legumis
  2. >Cum să dai o nouă viață legumelor tale Legumis by Bonduelle

Oferă legumelor o a doua șansă

Există nenumărate inițiative care luptă împotriva risipei de hrană. Fructele sunt printre cele mai irosite alimente la nivel global. Iată câteva idei prin care dorim să ne alăturăm acestei lupte, fără a renunța la gustul mâncării și, în același timp, adoptând o dietă variată și sănătoasă.

Surplusul de legume

Există producători locali cu recolte bogate care consumă mai puțin decât produc. Aceștia pot conserva surplusul de legume. De exemplu dovleceii: adesea cu recolte generoase, aceștia pot fi conservați în borcan sau congelați. 

De asemenea: fructele, sunt delicioase în dulceață, compot sau uscate. Pentru un câștig material imediat există diferite site-uri unde producătorii își pot vinde legumele. 

O idee ce te va ajuta să reduci cheltuielile este să mergi în piețe aproape de ora închiderii, astfel vei găsi prețuri mai mici la mai multe produse.

Legumele mai puțin arătoase

Comercianții știu că legumele și fructele care arată bine se vor vinde mai repede, iar cele mai urâte își vor găsi mai greu un cumpărător. În realitate, acestea din urmă sunt doar imperfecte sau neconforme cu standardul cumpărătorului. Adesea găsim aceste fructe și legume în producțiile bio. Alegerea fructelor și a legumelor care nu sunt perfecte este un obicei benefic mediului care ajută la scăderea risipei de alimente. 

Legumele pregătite și neconsumate în aceeași zi

Ce poți face cu legumele pe care le-ai pregătit deja dar au rămas neconsumate? Adaugă-le în rețeta de mâine. Poți pregăti paste sau orez care se potrivesc perfect cu legume coapte, câteva felii de ceapă, condimente și ulei de măsline. Vești bune pentru iubitorii de hummus, acesta este delicios cu legume coapte. Se pot servi separat sau amestecate într-un blender.