1. >Legumis
  2. >Bucătării din toată lumea ȚĂRILE NORDICE

Îmbarcare imediată! Cei mai mari iubitori de mâncare sunt chemați la bucătărie pentru a pregăti mâncarea preferată a prietenilor scandinavi. Drumroll vă rog... Iată ouăle fierte pregătite la grătar cu brânză și garnitură de piure de porumb. Ca fel principal sau brunch, depinde doar de alegerea ta! Acest preparat ușor și rapid de pregătit, te va face să simți călătoria cu fiecare înghițitură.

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 25 minute

Ingrediente:

  • 1 ceapă decojită și tocată
  • 500 g de porumb Bonduelle scurs
  • 50 ml apă
  • 8 ouă
  • 20 g unt
  • 20 g făină
  • 300 ml lapte
  • 80 g brânză Gruyere dată pe răzătoare
  • Ulei
  • Nucșoara
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Pregătește piureul de porumb. Într-o oală, rumenește ceapa. Adaugă porumbul, puțină sare, piper și 50 ml apă. Lasă-le să fiarbă timp de 5 minute, și amestecă bine pentru a obține un piure fin.

Pasul 2: Pregătește ouăle. Într-o oală cu apă clocotită și puțină sare, scufundă ouăle și lasă-le să fiarbă timp de 5 minute și 30 de secunde. Apoi pune-le în apă rece pentru a încheia gătirea. Curăță-le și pune-le deoparte.

Pasul 3: Prepară un sos bechamel. Topește untul într-o oală. Dai la o parte oala de pe foc și adaugi făina în ploaie și amestecă energic. Pune vasul pe foc și lasă amestecul să fiarbă pentru a obține un roux ușor colorat. Adaugă laptele, un praf de sare și piper, nucșoară și amestecă până se îngroașă. Apoi, mai lasă-l să fiarbă pentru încă 3 minute.

Pasul 4: Întinde piureul într-o tavă de cuptor. Pune deasupra ouăle fierte. Acoperă cu sosul bechamel și presară brânza Gruyère rasă. Se dă la cuptor timp de 10 minute in modul grill și se servește fierbinte.

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

Această rețetă delicioasă cu ouă fierte moi la grătar și cu brânză rasă este derivată dintr-o rețetă din Florența: ouă florentine. Această rețetă a fost adaptată și modernizată de mulți bucătari. Este alcătuită din ouă fierte moi (fierte timp de 5 minute și 30 de secunde – timpul este esențial pentru a obține textura gălbenușului) și spanac. Acestea vor fi acoperite cu sos bechamel făcut din roux aromat cu nucșoară. Poți servi acest preparat ca masă principală sau ca gustare.

Am vrut să prezentăm o rețetă cu o modificare simplă. Am înlocuit legumele obișnuite, în cazul de față spanacul, cu porumb. Un piure de porumb delicios, pentru a adăuga un pic de originalitate. Pentru a face preparatul și mai crocant, adaugă deasupra câteva boabe de porumb odată ce ai scos vasul din cuptor. Dacă dorești să adaugi și un plus de proteine, poți adăuga și niște felii de pește afumat.