1. >Legumis
  2. >Bucătării din toată lumea SPANIA

Ce zici de o vizită rapidă în Spania? Hai să descoperim împreună unul dintre preparatele de bază ale gastronomiei spaniole: tortilla! Acest preparat simplu, este unul dintre cele mai îndrăgite. Nu trebuie ratată tortilla spaniolă: la micul dejun, ca gustare de dimineață, la prânz, gustare de după-amiază sau chiar la cină. În Spania, această delicioasă omletă de cartofi se savurează în orice moment al zilei. Iar dacă originile sale rămân un mister, un lucru este sigur: nu-i putem rezista! Descoperă varianta noastră cu legume de vară!

Ingrediente:

  • 4 cartofi spălați, curățați și tocați
  • 1 ceapă tocată
  • 400 g Amestec de legume Mediteraneean Bonduelle
  • 6 ouă
  • Ulei de măsline
  • 20 g unt
  • Sare și piper

Pașii rețetei:

Pasul 1: Prăjește cartofii în unt și ulei, într-o tigaie la foc mic. Adaugă sare și piper.

Pasul 2: Adaugă ceapa și las-o să se rumenească. Adaugă Mixul Mediteraneean Bonduelle și prepară urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Într-un castron bate ouăle ca pentru omletă și adaugă sare și piper.

Pasul 3: La foc mare, toarnă ouăle peste legume. Agită puți, așteaptă și începe să miști ușor tigaia într-o mișcare circulară, pentru a nu se lipi tortilla. Așteaptă puțin și mută tigaia. Poți modela marginile cu o spatulă de lemn pentru a face tortilla mai rotundă.

Pasul 4: Pune tigaia din nou pe foc. Întoarce tortilla din nou și apoi pune-o pe un vas pentru servire

Sfaturi pentru a modifica rețeta:

Cine nu a încercat niciodată tortilla de cartofi, fie într-un restaurant spaniol, fie acasă? Tortilla este un preparat spaniol renumit. Ingredientele sunt ieftine și sățioase. Fiind puține, calitatea lor este cu adevărat esențială și gătitul trebuie să fie perfect – rezultatul trebuie să fie ușor cremos și crocant. Astfel, tortilla de cartofi este un preparat simplu, dar la fel de renumit ca și paella, simbolul distinctiv al gastronomiei spaniole.

Există o dispută aprinsă, dacă tortilla ar trebui să conțină ceapă sau nu. Inițial, nu exista ceapa, dar în prezent există mii de rețete de tortilla cu ingrediente diferite. Ca atare, este poți modifica rețeta adăugând dovlecei și vinete călite. Poți adapta cu ușurință această rețetă în funcție de ceea ce îți place sau ai la îndemână. De exemplu, odată ce ouăle sunt bătute poți adăuga brânză rasă.

Pentru un plus de originalitate, servește tortilla cu salată de roșii sau cu o felie de somon afumat.

O rețetă rapidă și delicioasă care te va duce cu gândul la însorita Spanie.